Buzz

Advent Calendar: 8 Δεκεμβρίου 2013

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, πατάει το play σε μια αγαπημένη μουσική σκηνή από το σινεμά.

Flix Team
Advent Calendar: 8 Δεκεμβρίου 2013

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα – δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar και φέτος, για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Από την Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου και κάθε πρωί, χωρίς εξαιρέσεις, το Flix σας κάνει «δώρο» μια μουσική σκηνή από το σινεμά, στο… πνεύμα των ημερών. Κάθε μέρα, με τον πρωινό σας καφέ ή τη βραδινή σας χαλάρωση, δείτε μια από τις πιο «μουσικές» σκηνές του σινεμά που έχουμε αγαπήσει ή που σας προτείνουμε: κινηματογραφικές στιγμές γεμάτες μελωδίες, τραγούδια που γνωρίσαμε σε ταινίες και κρατήσαμε κοντά μας, νότες και στίχους που μιλούν πιο καθαρά από το καλύτερο σενάριο! Για 25 μέρες, το Flix σας χαρίζει μια μουσική σκηνή από το σινεμά, για να λέμε καλημέρα ως τα Χριστούγεννα!

Σήμερα πατάμε play στο «Polaroid» του Αγγελου Φραντζή Το 2000, η Ελλάδα προσπαθεί να πηδήσει από το παρελθόν στο μέλλον. Η «παραγωγική» γενιά λίγο πριν ή μετά τα 30 είναι μπερδεμένη, ανάμεσα στο λαϊκό ποπ που κληρονόμησε από τους γονείς της και τη «διεθνή» ταυτότητα που καλείται ν’ ασπαστεί, κάπου μεταξύ Δαλιανίδη και μεταμοντερνισμού. Ο Αγγελος Φραντζής (δείτε τον στο παρακάτω κλιπ με εξαιρετικό σακάκι, στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού φυσικά), πολύ πριν το «Ονειρο του Σκύλου» και το «Μέσα στο Δάσος», μαζεύει στην κυριολεξία τους φίλους του και κάνει το πρώτο του μεγάλου μήκους φιλμ, μια «ταινία συλλογικής δράσης» όπως φαίνεται στην αφίσα, που προβάλλεται για πρώτη φορά στις τότε Νύχτες Πρεμιέρας και δίνει νέο αέρα στο πρωτόλειο DIY σινεμά της χώρας. Στην ιστορία, μια παρέα περνά της μέρες της στην καλοκαιρινή Αθήνα κι εν μέσω μουντιάλ προσπαθεί να στήσει μια θεατρική παράσταση αλλά και, με γερές δόσεις ενδοσκόπησης, να καταλάβει… τι τρέχει, με σταθερό μότο: «παλιατζή, πάρ’τα όλα!»

info Polaroid / 2000 / σκηνοθεσία: Αγγελος Φραντζής / Σενάριο: Αγγελος Φραντζής, Σπύρος Κρίμπαλης / Φωτογραφία: Ζορζ Λερκέν / Μοντάζ: Κώστας Δάλλας / Μουσική: Μιχάλης Δέλτα, Coti K., Αντώνης Π., Είσοδος Κινδύνου / Πρωταγωνιστούν: Στρατής Βουγιούκας, Εκτορας Κόλλιας, Κορίνα Πατέλη, Θάλεια Πρωτονοταρίου, Αγγελος Φραντζής, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Σπύρος Κρίμπαλης, Αλέξανδρος Μανωλάκης, Πέγκυ Τρικαλιώτη / Διάρκεια: 96’ / Τραγούδι: «Αγοράζω Παλιά», Λάκης Τζορντανέλλι


Δείτε ακόμα: