Buzz

Advent Calendar: 1η Δεκεμβρίου 2013

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, πατάει το play σε μια αγαπημένη μουσική σκηνή από το σινεμά.

Flix Team
Advent Calendar: 1η Δεκεμβρίου 2013

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα – δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar και φέτος, για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Από την Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου και κάθε πρωί, χωρίς εξαιρέσεις, το Flix θα σας κάνει «δώρο» μια μουσική σκηνή από το σινεμά, στο… πνεύμα των ημερών. Κάθε μέρα, με τον πρωινό σας καφέ ή τη βραδινή σας χαλάρωση, δείτε μια από τις πιο «μουσικές» σκηνές του σινεμά που έχουμε αγαπήσει ή που σας προτείνουμε: κινηματογραφικές στιγμές γεμάτες μελωδίες, τραγούδια που γνωρίσαμε σε ταινίες και κρατήσαμε κοντά μας, νότες και στίχους που μιλούν πιο καθαρά από το καλύτερο σενάριο! Για 25 μέρες, το Flix σας χαρίζει μια μουσική σκηνή από το σινεμά, για να λέμε καλημέρα ως τα Χριστούγεννα!

Σήμερα πατάμε play στο «Χάρολντ και Μοντ» του Χαλ Ασμπι Το 1971, ο Χαλ Ασμπι έκανε μια ταινία που έμελλε ν’ αποκτήσει φανατικούς οπαδούς σ’ όλον τον κόσμο και να γίνει το ευαγγέλιο σκηνοθετών σαν τον Γουες Αντερσον. Αλλά όχι αμέσως. Το φιλμ ξεκίνησε την καριέρα του με ελάχιστα εισιτήρια και πολύ κακές κριτικές και μόνο μια δεκαετία αργότερα άρχισε, ξαφνικά, να βγάζει χρήματα και ν’ αναγνωρίζεται ως μια σπάνια, πανέμορφη, ιδεολογικά ανατρεπτική και τόσο τρυφερή στιγμή του σινεμά. Στο «Χάρολντ και Μοντ», ο Χάρολντ είναι ένας πλούσιος νεαρός από συντηρητική οικογένεια: περνά το χρόνο του προσπαθώντας ν’ ανταποκριθεί στην αυστηρότητα της μητέρας του και στις κοινωνικές επιταγές της θέσης του, αλλά εκείνο που πραγματικά τον ιντριγκάρει, όχι απρόσμενα, είναι… ο θάνατος! Σε μια κηδεία, ο Μπαντ θα γνωρίσει την 79χρονη Μοντ με την οποία θα χτίσει μια φιλία και, στην πορεία, μια ρομαντική σχέση. Από εκείνη ο Μπαντ θα μάθει ότι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή είναι να ζεις την κάθε σου μέρα σα να μην υπάρχει αύριο. Κι ότι, σε κάθε περίπτωση… «if you want to sing out, sing out!»

info Harold and Maude / 1971 / σκηνοθεσία: Χαλ Ασμπι / σενάριο: Κόλιν Χίγκινς / Φωτογραφία: Τζον Αλόνζο / Μοντάζ: Γουίλιαμ Σόγιερ, Εντουαρντ Γουαρσίλκα / Παραγωγή: Κόλιν Χίγκινς / Πρωταγωνιστούν: Ρουθ Γκόρντον, Μπαντ Κορτ, Βίβιαν Πικλς / Διάρκεια: 91’ / Τραγούδι: «If you want to sing out, sing out» του Κατ Στίβενς


Δείτε εδώ, ένα-ένα, όλα τα κινηματογραφικά παράθυρα που άνοιξε πέρσι το Flix, από την 1η Δεκεμβρίου, μετρώντας μέχρι τα Χριστούγεννα!