Buzz

Advent Calendar: 3 Δεκεμβρίου 2013

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, πατάει το play σε μια αγαπημένη μουσική σκηνή από το σινεμά.

Flix Team
Advent Calendar: 3 Δεκεμβρίου 2013

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα – δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar και φέτος, για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Από την Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου και κάθε πρωί, χωρίς εξαιρέσεις, το Flix σας κάνει «δώρο» μια μουσική σκηνή από το σινεμά, στο… πνεύμα των ημερών. Κάθε μέρα, με τον πρωινό σας καφέ ή τη βραδινή σας χαλάρωση, δείτε μια από τις πιο «μουσικές» σκηνές του σινεμά που έχουμε αγαπήσει ή που σας προτείνουμε: κινηματογραφικές στιγμές γεμάτες μελωδίες, τραγούδια που γνωρίσαμε σε ταινίες και κρατήσαμε κοντά μας, νότες και στίχους που μιλούν πιο καθαρά από το καλύτερο σενάριο! Για 25 μέρες, το Flix σας χαρίζει μια μουσική σκηνή από το σινεμά, για να λέμε καλημέρα ως τα Χριστούγεννα!

Σήμερα πατάμε play στα «Χρώματα της Ιριδος» του Νίκου Παναγιωτόπουλου Το 1974, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σκηνοθέτησε την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, ένα φιλμ νουάρ… του παραλόγου, το οποίο σύστησε στο κοινό το ταλέντο αλλά και το σκανταλιάρικο χιούμορ του που επρόκειτο να τον συνοδεύσουν ως σήμερα. Στο φιλμ, ενώ ένα συνεργείο κάνει γύρισμα σε μια παραλία, ένας άγνωστος άντρας μπαίνει μέσα στο πλάνο από το πουθενά, περπατά προς τη θάλασσα και εξαφανίζεται. Η παραγωγή, για να καθησυχάσει τον κόσμο, υποστηρίζει ότι η παράξενη εμφάνιση δεν είναι παρά διαφημιστικό κόλπο, αλλά ο ηχολήπτης και μουσικός του συνεργείου αποφασίζει να διαλευκάνει το περιστατικό. Βουτηγμένη στον «αντιηρωισμό» της δεκαετίας του ’70, η ταινία ξεδιπλώνει το παράδοξο και γοητευτικό σύμπαν του Παναγιωτόπουλου, σε άμεση συνομιλία με τη γαλλική nouvelle vague, με την παιχνιδιάρικη σφραγίδα της προσωπικότητάς του και με μια ομάδα συνεργατών που βγαίνει από το who is who του ελληνικού σινεμά. Στη σκηνή που ακολουθεί… γνωρίζουμε τον Διονύση!

info Τα Χρώματα της Ιριδος / 1974 / σκηνοθεσία: Νίκος Παναγιωτόπουλος / Σενάριο: Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Βρεττάκος / Φωτογραφία: Νίκος Καβουκίδης / Μοντάζ: Τάκης Δαυλόπουλος / Μουσική: Σταμάτης Σπανουδάκης / Σκηνικά: Διονύσης Φωτόπουλος / Παραγωγή: Γιώργος Παπαλιός / Διεύθυνση Παραγωγής: Λευτέρης Χαρωνίτης / Πρωταγωνιστούν: Νικήτας Τσακίρογλου, Βαγγέλης Καζάν, Γιώργος Διαλεγμένος, Γιώργος Μοσχίδης, Ελενα Κυρανά, Τάκης Βουλαλάς, Μιμή Ντενίση, Αλέκος Δεληγιάννης, Κώστας Σφήκας, Κώστας Αρζόγλου, Γιάννης Μπακογιαννόπουλος, Διονύσης Σαββόπουλος, Κώστας Τσάκωνας, Σταμάτης Φασουλής / Διάρκεια: 100’ / Τραγούδι: «Ωδή στον Γεώργιο Καραϊσκάκη», Διονύσης Σαββόπουλος


Δείτε ακόμα: