Buzz

Advent Calendar: 17 Δεκεμβρίου 2013

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, πατάει το play σε μια αγαπημένη μουσική σκηνή από το σινεμά.

Flix Team
Advent Calendar: 17 Δεκεμβρίου 2013

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα – δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar και φέτος, για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Από την Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου και κάθε πρωί, χωρίς εξαιρέσεις, το Flix σας κάνει «δώρο» μια μουσική σκηνή από το σινεμά, στο… πνεύμα των ημερών. Κάθε μέρα, με τον πρωινό σας καφέ ή τη βραδινή σας χαλάρωση, δείτε μια από τις πιο «μουσικές» σκηνές του σινεμά που έχουμε αγαπήσει ή που σας προτείνουμε: κινηματογραφικές στιγμές γεμάτες μελωδίες, τραγούδια που γνωρίσαμε σε ταινίες και κρατήσαμε κοντά μας, νότες και στίχους που μιλούν πιο καθαρά από το καλύτερο σενάριο! Για 25 μέρες, το Flix σας χαρίζει μια μουσική σκηνή από το σινεμά, για να λέμε καλημέρα ως τα Χριστούγεννα!

Σήμερα πατάμε play στην «Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά» του Πάνου Χ. Κούτρα Το 1999, ο Πάνος Χ. Κούτρας παρουσίασε στο έκπληκτο ελληνικό κοινό την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, μια sci-fi εξτραβαγκάντσα που κάποιοι χαρακτήρισαν ως «το πρώτο ελληνικό b-movie», αλλά για μας ήταν μια από τις πρώτες «κανονικές» ελληνικές ταινίες, που μπορούσαμε να δούμε χωρίς επιπλέον προδιαγραφές στην περιγραφή, γελώντας και κλαίγοντας όπως κάναμε συνήθως στο σινεμά. Ο «Μουσακάς» συνέχισε την πορεία του θριαμβευτικά στη Γαλλία και στην Ιαπωνία, επιστρέφοντας χρόνια αργότερα και στην Ελλάδα ως καλτ φαινόμενο. Στην ιστορία, η Αθήνα απειλείται από έναν διαστημικά μεταλλαγμένο μουσακά που σπέρνει λίπη και τρόμο, αποτέλεσμα ενεργειακών δοκιμών μιας ομάδας εξωγήινων καλλονών που ερευνούν του ανθρώπινο είδος. Στο κέντρο της ιστορίας, η Τάρα (Γιάννης Αγγελάκης) που σπουδάζει σχεδιάστρια μόδας, γνωρίζει κι ερωτεύεται τον διευθυντή του Κέντρου Ερευνών Ουρανίων Σωμάτων, Αλέξη Αλεξίου (Χρήστος Μάντακας) και μαζί προσπαθούν να εξηγήσουν το μυστηριώδες συμβάν, ενώ η Αθήνα διαλύεται. Από την ταινία, που έκανε την επίσημη πρώτη της στις τότε Νύχτες Πρεμιέρας, παρελαύνει ολόκληρη η κινηματογραφική κοινότητα της δεκαετίας του ’90 κι επιπλέον παρουσίες-εκπλήξεις. Στη σκηνή που ακολουθεί, λίγο πριν την επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά, η Τάρα περπατά στη Σταδίου μαζί με τους φίλους της, τον Ντίμη και τη Σανέλ και τραγουδά για τις ερωτικές της απογοητεύσεις: «όποτε σε βλέπω να περνάς, δε μου μιλάς, με προσπερνάς…»

info Η Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά / 1999 / σκηνοθεσία: Πάνος Χ. Κούτρας / σενάριο: Πάνος Χ. Κούτρας, Παναγιώτης Ευαγγελίδης / Φωτογραφία: Επαμεινώνδας Ζαφείρης / Μοντάζ: Ελισάβετ Χρονοπουλου / Μουσική: Κωνσταντίνος Βήτα / Παραγωγή: Πάνος Χ. Κούτρας, Ιων Κώνστας / Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Αγγελάκης, Χρήστος Μάντακας, Μύριαμ Βούρου, Γρηγόρης Πατρικαρέας, Θέμις Μπαζάκα, Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Τζένη Μπαλατσινού, Κλειώ Χατζηστεφάνου, Δωροθέα Μερκούρη, Μιχάλης Πάντος / Διάρκεια: 99’ / Τραγούδι: «Με Προσπερνάς», διασκευή του «Walk on By» του Burt Bacharach, από τον Νάσο Βύνιο, με τη φωνή του Γιάννη Αγγελάκη και ελληνικούς στίχους του Πάνου Χ. Κούτρα.


Δείτε ακόμα: