Buzz

Advent Calendar: 9 Δεκεμβρίου 2013

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, πατάει το play σε μια αγαπημένη μουσική σκηνή από το σινεμά.

Flix Team
Advent Calendar: 9 Δεκεμβρίου 2013

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα – δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar και φέτος, για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Από την Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου και κάθε πρωί, χωρίς εξαιρέσεις, το Flix σας κάνει «δώρο» μια μουσική σκηνή από το σινεμά, στο… πνεύμα των ημερών. Κάθε μέρα, με τον πρωινό σας καφέ ή τη βραδινή σας χαλάρωση, δείτε μια από τις πιο «μουσικές» σκηνές του σινεμά που έχουμε αγαπήσει ή που σας προτείνουμε: κινηματογραφικές στιγμές γεμάτες μελωδίες, τραγούδια που γνωρίσαμε σε ταινίες και κρατήσαμε κοντά μας, νότες και στίχους που μιλούν πιο καθαρά από το καλύτερο σενάριο! Για 25 μέρες, το Flix σας χαρίζει μια μουσική σκηνή από το σινεμά, για να λέμε καλημέρα ως τα Χριστούγεννα!

Σήμερα πατάμε play στις «8 Γυναίκες» του Φρανσουά Οζόν Το 2002, ο πάντα θαρραλέος σκηνοθέτης παρουσίασε μια ταινία – ένοχη απόλαυση, μια διασκευή του θεατρικού έργου του 1958 του Ρόμπερτ Τόμας και ταυτόχρονα μια ωδή στο σινεμά του Τζορτζ Κιούκορ, ένα camp μελόδραμα, μαζί με μιούζικαλ, θρίλερ, οικογενειακή τραγωδία και εικόνα – ζαχαρωτό. Για να το καταφέρει, συγκέντρωσε μπροστά στο φακό του την αφρόκρεμα των πρωταγωνιστριών της Γαλλίας, διατρέχοντας τρεις γενιές συγκλονιστικού σινεμά. Καθώς οι γυναίκες της οικογένειας (μέλη και υπηρετικό προσωπικό), μαζεύονται στο χιονισμένο εξοχικό τους σπίτι για να περάσουν μαζί τα Χριστούγεννα, ανακαλύπτουν ότι ο πατριάρχης Μαρσέλ βρίσκεται δολοφονημένος, μ’ ένα μαχαίρι στην πλάτη. Η ένοχος βρίσκεται ανάμεσά τους και πρέπει ν’ αποκαλυφθεί, χωρίς όμως να έρθουν στην επιφάνεια τα σκοτεινά μυστικά της οικογένειας. Στη σκηνή που ακολουθεί, η Σουζόν εξηγεί, τραγουδιστά φυσικά, στην αδελφή της, την Κατρίν, ότι περιμένει ένα μωρό, από τον πανέμορφο αγαπημένο της. Μόνο που, μέσα στους τοίχους της έπαυλης, κάτω από τη σιωπή του χιονιού που πέφτει ασταμάτητα, τίποτε δεν είναι όπως μοιάζει.

info 8 Γυναίκες / 8 Femmes / 2002 / σκηνοθεσία: Φρανσουά Οζόν / Σενάριο: Φρανσουά Οζόν, Μαρίνα Ντε Βαν / Φωτογραφία: Ζαν Λαπουαρί / Μοντάζ: Λοράνς Μποεντέν / Μουσική: Κρίσνα Λεβί / Πρωταγωνιστούν: Ντανιέλ Νταριέ, Κατρίν Ντενέβ, Ιζαμπέλ Ιπέρ, Εμανουέλ Μπεάρ, Φανί Αρντάν, Βιρζινί Λεντουαγιέν, Λουντιβίν Σανιέ, Φιρμίν Ρισάρ, Ντομινίκ Λαμίρ / Διάρκεια: 111’ / Τραγούδι: «Mon amour, mon ami» των Αντρέ Ποπ, Εντί Μαρνέ


Δείτε ακόμα: