Buzz

Advent Calendar: 12 Δεκεμβρίου 2013

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, πατάει το play σε μια αγαπημένη μουσική σκηνή από το σινεμά.

Flix Team
Advent Calendar: 12 Δεκεμβρίου 2013

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα – δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar και φέτος, για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Από την Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου και κάθε πρωί, χωρίς εξαιρέσεις, το Flix σας κάνει «δώρο» μια μουσική σκηνή από το σινεμά, στο… πνεύμα των ημερών. Κάθε μέρα, με τον πρωινό σας καφέ ή τη βραδινή σας χαλάρωση, δείτε μια από τις πιο «μουσικές» σκηνές του σινεμά που έχουμε αγαπήσει ή που σας προτείνουμε: κινηματογραφικές στιγμές γεμάτες μελωδίες, τραγούδια που γνωρίσαμε σε ταινίες και κρατήσαμε κοντά μας, νότες και στίχους που μιλούν πιο καθαρά από το καλύτερο σενάριο! Για 25 μέρες, το Flix σας χαρίζει μια μουσική σκηνή από το σινεμά, για να λέμε καλημέρα ως τα Χριστούγεννα!

Σήμερα πατάμε play στο «Η πιο Κουφή Μέρα του Φέρις Μπιούλερ» του Τζον Χιουζ Το 1986, ο Τζον Χιουζ, έκανε την ταινία που ο ίδιος αποκάλεσε «ερωτικό γράμμα στο Σικάγο», την αγαπημένη του πόλη στην οποία περιπλανιέται με τέτοια λατρεία. Ταυτόχρονα, έγραψε και σκηνοθέτησε μια ανοιχτή επιστολή αγάπης στην ελευθερία, την ανεμελιά, την αναπόσπαστη και απολαυστική ελαφρότητα της ζωής. Ο Φέρις Μπιούλερ είναι ο μαθητής που πείθει την κοπέλα του, τη Σλόουν και τον κολλητό του, τον Κάμερον με τη Φεράρι του μπαμπά του, να κάνουν κοπάνα απ’ το σχολείο. Στη βόλτα τους δοκιμάζουν τα πάντα, απολαμβάνουν την κάθε σκανταλιάρικη στιγμή και καταφέρνουν και να μην τους πάρει κανείς είδηση – εκτός, ίσως, από τον μπαμπά του Κάμερον. Οι τρεις τους συνειδητοποιούν (και μαζί και οι teenager εαυτοί μας), ότι καμιά φορά κάνει καλό να σπας τα όρια, να γίνεσαι ατίθασος, να τεμπελιάζεις, να ρουφάς την κάθε μέρα γιατί δεν ξέρεις τι γεύση μπορεί να έχει. Στη σκηνή που ακολουθεί, ο Φέρις καβαλάει το άρμα της παρέλασης που περνάει από το κέντρο του Σικάγο και όσοι ακολουθούν… they twist and shout!

info Η πιο Κουφή Μέρα του Φέρις Μπιούλερ / Ferris Bueller’s Day Off / 1986 / σκηνοθεσία, σενάριο: Τζον Χιουζ / Φωτογραφία: Τακ Φουτζιμότο / Μοντάζ: Πολ Χερς / Μουσική: Αϊρα Νιούμπορν, Αρθουρ Μπέικερ, Τζον Ρόμπι / Πρωταγωνιστούν: Μάθιου Μπρόντερικ, Αλαν Ρακ, Μία Σάρα, Τζέφρι Τζόουνς, Τζένιφερ Γκρέι / Διάρκεια: 102’ / Τραγούδι: «Twist and Shout», από τους Beatles (στην αρχή της σκηνής, ωστόσο, προλαβαίνετε ν’ ακούσετε λίγο το «Danke Schoen», από τον Wayne Newton)


Δείτε ακόμα: