Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


avengers endgame main

Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη (Avengers: Endgame) των Αντονι Ρούσο, Τζο Ρούσο

Με τον μισό πληθυσμό της Γης αποδεκατισμένο, οι εναπομείναντες Εκδικητές ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να αλλάξουν τον ρου της ιστορίας και να αποκαταστήσουν την ισορροπία στο σύμπαν.

Χορταστικός, απενοχοποιημένος, διασκεδαστικός, συγκινητικός, αυτοσαρκαστικός, εντυπωσιακός, μελαγχολικός κι επικός όσο ποτέ, ο επίλογος των Εκδικητών είναι o πιο ιδανικός για ολόκληρο το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel και μαζί για τα blockbuster όπως τα γνωρίζαμε (μέχρι σήμερα). Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον Alpha

book thief

Η Κλέφτρα των Βιβλίων (The Book Thief) του Μπράιαν Πέρσιβαλ

Γερμανία 1938. Μετά το θάνατο του μικρού της αδελφού, η μητέρα της Λίζελ δίνει το κοριτσάκι της για υιοθεσία σε ανάδοχη οικογένεια. Η νέα της «μαμά» είναι μία σκληρή, ψυχρή γυναίκα που απαιτεί την τάξη και την πειθαρχία. Ο νέος μπαμπάς όμως είναι ένας γλυκός άντρας, που της μαθαίνει να διαβάζει και σταδιακά να εμπιστεύεται τους ανθρώπους. Γιατί οι νέοι της γονείς δεν είναι αυτό που φαίνονται: αντιστασιακοί, δεν γράφτηκαν ποτέ στους κόλπους του Γ' Ράιχ, αλλά ζουν την οικογένειά τους φιλήσυχα και με σκληρή δουλειά, κάτω από το ραντάρ του Χίτλερ. Οταν μάλιστα ο Μαξ, ένα νεαρό Εβραιόπουλο, χτυπά κυνηγημένος την πόρτα τους, η οικογένεια τον κρύβει στο υπόγειο και η Λίζελ αποκτά έναν νέο φίλο. Οταν ο Μαξ αρρωσταίνει από το κρύο στο νέο του κρυσφύγετο, η Λίζελ κλέβει βιβλία από το πλούσιο ναζιστικό σπίτι της πόλης τους, αυτό με την τεράστια βιβλιοθήκη, και του διαβάζει προσπαθώντας να τον θεραπεύσει με τη δύναμη των λέξων κι ενός μαγικού κόσμου. Και τότε η Αγγλία κυρήσσει πόλεμο...

Μεταφορά ενός διάσημου νεανικού best seller, αυτό το γλυκερό δράμα του Β' Παγκοσμίου επιχειρεί να κερδίσει την καρδιά του θεατή, ακολουθώντας όλα τα κλισέ κινηματογραφικά μονοπάτια. Υποψήφιο για Οσκαρ Μουσικής. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

Bastille Day

Η Μέρα της Βαστίλης (Bastille Day) του Τζέιμς Γουότκινς

Το φιλμ ακολουθεί τη γνώριμη κι συμπαθή φόρμα του «αταίριαστου δίδυμου» ηρώων που, παρότι διαφέρουν σε όλα, αναγκάζονται να συνεργαστούν για το καλό της ανθρωπότητας. Αυτοί είναι ο Σον Μπράιαρ, σκληροτράχηλος πράκτορας της CIA, ατρόμητος, ανίκητος και πολύ μάγκας και ο Μάικλ, ευέλικτος μικροληστής που ξαφρίζει τσέπες στις πλατείες του Παρισιού (δυο Βρετανοί ηθοποιοί σε ρόλο Αμερικανών στη Γαλλία, χάριν συμπαραγωγής). Οι δυο τους θα τραπούν στο κατόπι μιας ομάδας φονικών τρομοκρατών που σπέρνει το θάνατο στη γαλλική πρωτεύουσα, ενώ υπάρχουν υποψίες συνεργασίας με τις Αρχές.

Ανησυχητικές ομοιότητες με την πραγματικότητα, σε μια περιπέτεια της σειράς, που όμως βάζει τον Ιντρις Ελμπα να προβάρει για Τζέιμς Μποντ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.20 στον ΣΚΑΪ

man on fire

Δια Πυρός Και Σιδήρου (Man Οn Fire) του Τόνι Σκοτ

Ένας πρώην κατάσκοπος της CIA αναλαμβάνει να βρει τους απαγωγείς της εννιάχρονης Πίτα Ράμος, την ώρα που ένα κύμα απαγωγών συγκλονίζει το Μεξικό. Ο Τζον Κρίζι περνάει κυριολεκτικά "δια πυρός και σιδήρου" προκειμένου να εντοπίσει όσους εμπλέκονται στην απαγωγή της εννιάχρονης, αλλά και να βρει τρόπο να σωθεί από την εκδικητική μανία τους. Μία ταινία γεμάτη δράση, μυστήριο και ανατροπές που ξετυλίγονται σε ένα αστυνομικό θρίλερ, το οποίο θωρείται πλέον κλασικό.

Η ταινία προβάλλεται στη 02.00 στο Open

καλάβρυτα

Καλάβρυτα 1943 του Νικόλα Δημητρόπουλου

Στο σήμερα, μια Γερμανίδα δικηγόρος, η Κάρολαϊν, έχει, απρόθυμα μια και πρόκειται για... καυτή πατάτα, αναλάβει το φάκελο του αιτήματος των πολεμικών αποζημιώσεων για τη σφαγή των Καλαβρύτων στον Δεύτερο Παγκόσμιο. Φιλότιμη και σχολαστική, αποφασίζει ν' αναζητήσει και ν' ακούσει, από πρώτο χέρι, το βίωμα του Νικόλα Ανδρέου, ενός από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της τραγωδίας. Μέσα από τη δική του αφήγηση, σε flash back, ανακαλύπτει πώς ένας νομικός φάκελος μπορεί ν' ανταποκρίνεται στο σκοτεινό βίωμα εκατοντάδων ψυχών, πώς μια πολιτική απόφαση μπορεί ν' αντικατοπτρίζει τη διάλυση, για πάντα, εκατοντάδων σπιτικών, πώς μια μαύρη πολεμική ιστορία ξεφεύγει από τις σελίδες στις οποίες είναι γραμμένη και παίρνει ανθρώπινη ανάσα, μορφή και οδύνη.

Ο Νικόλας Δημητρόπουλος κάνει μια τίμια, άνιση, αξιοπρεπή ιστορική ταινία με τον Μαξ φον Σίντοφ στον τελευταίο του κινηματογραφικό ρόλο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

lessons in chemistry

Μαθήμετα Χημείας (Lessons in Chemistry)

Στην Αμερική του ’50, η Ελίζαμπεθ Ζοτ φιλοδοξεί να γίνει χημικός - και είναι κι εξαιρετική! Ομως η ανδροκρατία στον χώρο της επιστήμης, μαζί και μια απρόβλεπτη εγκυμοσύνη, την οδηγούν σ’ ένα άλλο μονοπάτι. Η Ελίζαμπεθ θα γίνει διάσημη τηλεπαρουσιάστρια εκπομπής μαγειρικής και σωστής διατροφής, μόνο που εκεί θα προσπαθήσει να επιβάλει τους δικούς της όρους!

Το ντεμπούτο της Μπόνι Γκάρμους στη λογοτεχνία είναι ένα παραπλανητικά ελαφρύ, βαθιά συγκινητικό βιβλίο που μόλις έγινε σειρά στο AppleTV+. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η σειρά προβάλλεται στο AppleTV+

for sama 607

Για τη Μικρή Σαμά (For Sama) των Ουαάντ αλ-Κατέμπ και Εντουαρντ Γουάτς

Η Ουαάντ αλ-Κατέμπ ήταν ένα κορίτσι που, γύρω στο 2015, εγκατέλειψε τη ζωή της και την οικογένειά της στην επαρχία της Συρίας και πήγε στο Χαλέπι για να σπουδάσει. Είχε μια βιντεοκάμερα και της άρεσε να τραβά υλικό: τους φίλους της, την πόλη. Την επανάσταση κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασάντ, παράπλευρη δράση της Αραβικής Ανοιξης, στην οποία πήρε μέρος με σθένος και νεανικό ενθουσιασμό. Ωσπου άρχισαν να πέφτουν οι βόμβες στο Χαλέπι. Η αλ-Κατέμπ εξακολούθησε να τραβάει υλικό. Τον νεαρό γιατρό-ακτιβιστή Χαζάμ που προσέφερε τις υπηρεσίες του με αυτοθυσία, τον οποίο ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε. Τη γέννηση της πρώτης τους κόρης, της Σαμά, που σημαίνει «ουρανός». Το αίμα και τα πτώματα, τις ρωσικές βόμβες, την ισοπέδωση του πρώτου τους σπιτιού, τη μετεγκατάστασή τους μέσα στο τελευταίο νοσοκομείο που απέμεινε στο Χαλέπι, εκείνο που δεν θα έπεφτε, ώσπου έπεσε. Τους φίλους τους που όλο και λιγοστεύουν, τα παιδιά, εξάχρονα κι επτάχρονα, που φέρνουν στο νοσοκομείο ετοιμοθάνατα τα μικρά αδέλφια τους, μια και οι γονείς έχουν ήδη εκλείψει. Και την πόλη, σε πανοραμική θέα, καθώς, μήνα με το μήνα, τα κτίρια αρχίζουν κι εξαφανίζονται.

Μια σειρά από home movies της Oυαάντ αλ-Κατέμπ μετατρέπονται σ' ένα από τα σκληρότερα ντοκουμέντα της εποχής μας. Υποψηφιότητα για Οσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ το 2020. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

mymetastories

MyMeta Stories

Το πρόγραμμα του MyMetaStories περιλαμβάνει 13 μικρού και 7 μεγάλου μήκους ταινίες που αντιπροσωπεύουν την ευρωπαϊκή δημιουργικότητα κι έχουν συμμετάσχει στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου: ταινίες από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Ουκρανία, την Ιρλανδία, την Εσθονία, τη Δανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Σερβία, με έμφαση στο νεανικό κοινό, στο σινεμά είδους, το animation και τις ταινίες κοινωνικής αφύπνισης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ