Φεστιβάλ / Βραβεία

Ερχεται το MyMetaStories: Σινεμά, Minecraft και mini-games μαζί

στα 10

Από τις 6 ως και τις 29 Οκτωβρίου, το MyMetaStories φέρνει ταινίες online αλλά και, για πρώτη φορά, και στο Minecraft!

Ερχεται το MyMetaStories: Σινεμά, Minecraft και mini-games μαζί

Με διοργανώτρια την Unifrance, στο πρότυπο του αγαπημένου μας MyFrenchFilmFestival, έρχεται στις οθόνες μας το MyMetaStories, ένα διαδικτυακό ευρωπαϊκό φεστιβάλ με την υποστήριξη του προγράμματος Creative Europe MEDIA και της δράσης Καινοτόμα Εργαλεία και Επιχειρηματικά Μοντέλα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το πρόγραμμα του MyMetaStories περιλαμβάνει 13 μικρού και 7 μεγάλου μήκους ταινίες που αντιπροσωπεύουν την ευρωπαϊκή δημιουργικότητα κι έχουν συμμετάσχει στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου: ταινίες από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Ουκρανία, την Ιρλανδία, την Εσθονία, τη Δανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Σερβία, με έμφαση στο νεανικό κοινό, στο σινεμά είδους, το animation και τις ταινίες κοινωνικής αφύπνισης.

hard shell soft shellHard Shell, Soft Shell, Γαλλία

Οι ταινίες του προγράμματος θα προβάλλονται με δυνατότητα υποτίτλων σε έξι γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, γερμανικά και ιταλικά), καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος των Ευρωπαίων θεατών αλλά και 100 περιοχές εκτός Ευρώπης, όπως τις Η.Π.Α., τη Λατινική Αμερική, τη γαλλόφωνη και αγγλόφωνη Αφρική, την Ωκεανία. Το MyMetaStories θα προβάλλεται επίσης σε τοπικές και διεθνείς πλατφόρμες, συνεργάτες του φεστιβάλ και, συγκεκριμένα στην Ελλάδα, στο Cinobo.

Δείτε το τρέιλερ του MyMetaStories εδώ:

Ωστόσο, η πιο πρωτότυπη πλευρά του MyMetaStories είναι ότι από τις 13 ως και τις 16 Οκτωβρίου, θα αναπτυχθεί και μέσα στο Minecraft, με πάνω από 171 εκατομμύρια παίκτες. Στο σύμπαν του Minecraft, λοιπόν, το κοινό θα μπορεί ν' ανακαλύψει μέρος του προγράμματος σ' ένα «σινεμά» που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το φεστιβάλ και για πρώτη φορά στην ιστορία του, να παίξει mini-games που σχετίζονται με τις ταινίες, να συζητήσει με τους δημιουργούς και τους συντελεστές των ταινιών και να μάθει περισσότερα για τον κινηματογράφο μέσα από διαδραστικές εμπειρίες.

Περισσότερα εδώ:

Σκοπός αυτής της ιδέας είναι όχι απλώς να δοκιμάσει τις προωθητικές δυνατότητες που προσφέρει το μετασύμπαν της κινηματογραφικής βιομηχανίας, αλλά και να μεταμορφώσει το νεανικό κοινό και τους παίκτες των video-games στους σινεφίλ του αύριο, κατευθύνοντάς τους στις πλατφόρμες αλλά και τις κινηματογραφικές αίθουσες που θα προβάλλουν το πρόγραμμα του MyMetaStories.

the happiest man in the world The Happiest Man in the World, Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Βρείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του MyMetaStories, αλλά και οδηγίες θέασης. Για να δείτε τις ταινίες, online ή στο Minecraft, πρέπει να εγγραφείτε εδώ

Info

Online προβολές, 6 - 29 Οκτωβρίου 2023
The Minecraft Experience, 13 - 16 Οκτωβρίου
Οι μικρού μήκους ταινίες του MyMetaStories προβάλλονται δωρεάν, ενώ οι μεγάλου μήκους κοστίζουν €1.99 ανά τίτλο, ή €7.99 για πρόσβαση σε όλες.

Μπείτε στο σύμπαν του MyMetaStories στο επίσημο site της διοργάνωσης και ακολουθήστε τα νέα και τις δράσεις του στο instagram το tiktok, το facebook και το twitter.

mymetastories