Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 28 Μαρτίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 28 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Journeyman 607

Το Ενστικτο της Επιβίωσης (Journeyman) του Πάντι Κονσιντάιν

Ο Μάτι Μπέρτον, πρωταθλητής του μποξ που ζει σε ένα πολυτελές σπίτι με την αφοσιωμένη γυναίκα και το κοριτσάκι τους, ετοιμάζεται για έναν τελευταίο αγώνα, θέλοντας να αποδείξει πως η πρωταθλητική του θέση δεν είναι συμπτωματική όπως ειπώθηκε. Όμως το ματς, αν και νικηφόρο γι αυτόν, θα αποδειχθεί καθοριστικό. Λίγα λεπτά μετά την επιστροφή του στο σπίτι, καταρρέει από εσωτερικό τραύμα. Και ξυπνώντας από την επέμβαση στον εγκέφαλο, έχει πλέον κατεστραμμένες τη νόηση και τη μνήμη.

Στον τριπλό ρόλο του σκηνοθέτη, σεναριογράφου και πρωταγωνιστή, ο Πάντι Κόνσινταϊν παραδίδει ένα καλοπαιγμένο, όσο και απλοϊκό και προβλέψιμο «αθλητικό» μελόδραμα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

Superbad

Superbad του Γκρεγκ Μότολα

Ο Σεθ και ο Έβαν είναι «κολλητοί» φίλοι. Περνούν την τελευταία τους χρονιά στο highschool και είναι ακόμα παρθένοι. Ο Σεθ είναι χοντρούλης. Ξέρει ότι δεν μπορεί να κατακτήσει τις κοπέλες με την εμφάνισή του. Διαθέτει, όμως, χιούμορ και είναι πρόσχαρος. Ο Έβαν από την άλλη είναι συνεσταλμένος και ντροπαλός. Στους δύο φίλους δίνεται η ευκαιρία να πλησιάσουν τις κοπέλες που γουστάρουν σε ένα πάρτι! Ο Σεθ γουστάρει την Τζουλς που κάνει το πάρτι και ο Έβαν την Μπέκα, η οποία ολοφάνερα τον γουστάρει επίσης.Το μόνο πρόβλημα: θα πρέπει να βρουν τρόπο για να εφοδιάσουν το πάρτι με ποτά. Και το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο στις ΗΠΑ, καθώς απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ σε άτομα ηλικίας κάτω των 21 ετών! Τη λύση φαίνεται να δίνει ο Φόγκελ, ένας νερντ συμμαθητής των δύο: μέσω πλαστής ταυτότητας θα μπορέσουν να αγοράσουν αλκοόλ. Βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους, μόνο που τα πράγματα εξελίσσονται σε μια κανονική Οδύσσεια.

H ταινία προβάλλεται στις 02.00 στο Mega

the edge of tomorrow

Στα Ορια του Αύριο (Edge of Tomorrow) του Νταγκ Λάιμαν

Στο κοντινό μέλλον, μία εξωγήινη φυλή έχει καταλάβει τη Γη και είναι αδύνατον να νικηθεί από οποιαδήποτε ανθρώπινη στρατιωτική δύναμη. Ο Γουίλιαμ Κέιτζ είναι αξιωματικός του στρατού, χωρίς όμως να έχει πολεμήσει, μέχρι τη μέρα που θα συμμετάσχει σε κάτι που μοιάζει με αποστολή αυτοκτονίας. Αφού σκοτώνεται μέσα σε δευτερόλεπτα, ο Κέιτζ βρίσκει τον εαυτό του σε μια ανεξήγητη δίνη στο χρόνο, που τον αναγκάζει να ζήσει την ίδια βίαιη μάχη, πολεμώντας και πεθαίνοντας ξανά... και ξανά. Αλλά σε κάθε μάχη, ο Κέιτζ είναι ικανός να προσεγγίσει τους εχθρούς του με ιδιαίτερη δεξιότητα, αφού βελτιώνει την απόδοσή του χάρη στις συμβουλές της πολεμίστριας Ειδικών Δυνάμεων, Ρίτα Βρατάσκι. Καθώς ο Κέιτζ και η Ρίτα αναλαμβάνουν να πολεμήσουν τους εξωγήινους, η κάθε επανάληψη τούς φέρνει ένα βήμα πιο μπροστά στην εξέλιξη της μάχης.

Μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας που έχει τα εφέ και την δράση που θες κι ένα δυο πράγματα στα οποία πιθανότατα δεν ελπίζεις πια από τα blockbuster... Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.15 στο Open

Timothee Chalamet Beautiful Boy 607 2

Ενα Ομορφο Αγόρι (Beautiful Boy) του Φέλιξ Φον Γκρόνιγκεν

Το «Ενα Όμορφο Αγόρι» βασίζεται στην αληθινή ιστορία των Ντέιβιντ και Νικ Σεφ, όπως αυτή αποτυπώθηκε στα συμπληρωματικά απομνημονεύματα τους, τα «Beautiful Boy: A Father's Journey Through His Son's Addiction» και «Tweak: Growing Up on Methamphetamines» αντίστοιχα. Τόσο ο πατέρας, όσο και ο γιος, κατέγραψαν, ο καθένας από τη δική του οπτική γωνία, τον εφιάλτη της εξάρτησης του δεύτερου από την κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, τις αλλεπάλληλες αποτυχημένες απόπειρες αποτοξίνωσης και τις υποτροπές, που δυναμίτισαν τις λαμπρές ακαδημαϊκές προοπτικές του ταλαντούχου και χαρισματικού νέου και παραλίγο να του στοιχίσουν τη ζωή.

Οι δυνατές ερμηνείες των Στιβ Καρέλ και Τίμοθι Σαλαμέ και οι καλές προθέσεις δεν σώζουν τελικά την πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Φέλιξ Φον Γκρόνιγκεν από την ασφαλή κι υπερβολικά όμορφη προσέγγιση ενός τόσο σύνθετου προβλήματος όπως η εξάρτηση από τα ναρκωτικά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 19.20 στo Cosmote Cinema 2

Next Goal Wins 607

Ενα Γκολ για τη Νίκη (Next Goal Wins) του Τάικα Γουαϊτίτι

To 2001, στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο, η εθνική ποδοσφαίρου της Αμερικανικής Σαμόα ηττήθηκε κατά κράτος από εκείνη της Αυστραλίας σε έναν αγώνα που έμελλε να περάσει στα ρεκόρ Γκίνες: 31-0! Μια δεκαετία μετά, ο πρόεδρος του συλλόγου, στην προσπάθειά του να ανασυγκροτήσει την ταπεινωμένη ομάδα ενόψει ενός αγώνα με την εθνική Τόνγκα, στρέφεται σε έναν Ολλανδό προπονητή εξ Αμερικής. Ομως ο Τόμας Ρόνγκεν, έκπτωτος και πότης, είναι το ίδιο αποτυχημένος με τους παίκτες. Μετά από πιέσεις της πρώην συζύγου του και νυν μνηστής του αφεντικού, αναλαμβάνει διστακτικά τη θέση. Θα καταφέρει άραγε να μεταμορφώσει τους παντελώς σκουριασμένους αθλητές σε μια επαρκώς ανταγωνιστική ομάδα;

Ο Τάικα Γουαϊτίτι διασκευάζει αθλητικά συμβάντα σε «αρθρητικά» καλαμπούρια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

falcon lake

Λίμνη Φάλκον (Falcon Lake) της Σαρλότ Λε Μπον

Είναι καλοκαίρι κι ο 14χρονος Μπαστιάν βαριέται στο πίσω κάθισμα. Βρίσκεται σ' αυτή την άχαρη ενδιάμεση ηλικία: αρκετά μικρός ακόμα, ώστε να πρέπει να ακολουθεί τους γονείς και τον πιτσιρικά αδελφό του σε οικογενειακές διακοπές, και ταυτόχρονα τόσο ορμονικά και συναισθηματικά ανήσυχος, ώστε να ανυπομονεί για την ενηλικίωση που παραμονεύει. Αυτό το μεταιχμιακό καλοκαίρι, ο οικογενειακός προορισμός είναι η Λίμνη Φάλκον στο Κεμπέκ. Εκεί, πάνω στο νερό, έχει το εξοχικό της ξύλινο σπίτι μία παλιά φίλη της μητέρας του. Εκεί, θα γνωρίσει την Κλοέ, την 16χρονη κόρη της οικογένειας - μυστηριώδη, ατίθαση, αυθάδη, άπιαστη. Θα τον σνομπάρει για τα μεγαλύτερα αγόρια της περιοχής, θα τον φοβερίσει με ιστορίες φαντασμάτων (αγόρια που κάπου, κάποτε πνίγηκαν στα σκοτεινά νερά της λίμνης και τώρα τη στοιχειώνουν) θα τον κατατρομάξει ξυπνώντας μέσα του πρωτόγνωρα ένστικτα, συναισθήματα, φαντασιώσεις.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Καναδής Σαρλότ Λε Μπόν αποτυπώνει το μυστικιστικό, μελαγχολικό και γοητευτικά επικίνδυνο μακροβούτι από την εφηβεία στην ενηλικίωση σαν ένα ghost story που αφηγείσαι τα καλοκαίρια γύρω από την φωτιά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

a la carte

A La Carte των Ταξιάρχη Δεληγιάννη, Βασίλη Τσιουβάρα

Ο Υπουργός Υγείας είναι καλεσμένος σε μια life style ραδιοφωνική εκπομπή. Σκοπός της παρουσίας του εκεί είναι η απόκρυψη ενός σκανδάλου σχετιζόμενου με την προσωπική του ζωή. Μαζί με το δημοσιογράφο ακροβατούν στον “αέρα”, σε ένα σκοινί που τεντώνει επικίνδυνα από τις αποκαλυπτικές αντιδράσεις των ακροατών και τις πιέσεις των φαρμακευτικών εταιρειών και της κυβέρνησης.

Η ταινία μικρού μήκους είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

men

Men του Αλεξ Γκάρλαντ

Η πλοκή της ταινίας είναι αρκετά απλή, για αρχή. Μετά από μία προσωπική τραγωδία, η Χάρπερ αποσύρεται στην πανέμορφη αγγλική εξοχή για να θεραπεύσει το τραύμα της. Ομως κάτι ή κάποιος από το δάσος εμφανίζεται και την παρενοχλεί. Αυτό που ξεκινάει σαν αδιόρατος φόβος εξελίσσεται σε καθολικό εφιάλτη, που φιλοξενεί τις πιο σκοτεινές της αναμνήσεις.

Ο Αλεξ Γκάρλαντ βυθίζεται μαζί με την Τζέσι Μπάκλεϊ σε έναν εφιάλτη που προκαλεί τις αισθήσεις, αν και παραμένει λάτρης και δέσμιος της εικόνας κι όχι της ουσίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo