Είναι καλοκαίρι κι ο 14χρονος Μπαστιάν βαριέται στο πίσω κάθισμα. Βρίσκεται σ' αυτή την άχαρη ενδιάμεση ηλικία: αρκετά μικρός ακόμα, ώστε να πρέπει να ακολουθεί τους γονείς και τον πιτσιρικά αδελφό του σε οικογενειακές διακοπές, και ταυτόχρονα τόσο ορμονικά και συναισθηματικά ανήσυχος, ώστε να ανυπομονεί για την ενηλικίωση που παραμονεύει. Αυτό το μεταιχμιακό καλοκαίρι, ο οικογενειακός προορισμός είναι η Λίμνη Φάλκον στο Κεμπέκ. Εκεί, πάνω στο νερό, έχει το εξοχικό της ξύλινο σπίτι μία παλιά φίλη της μητέρας του. Εκεί, θα γνωρίσει την Κλοέ, την 16χρονη κόρη της οικογένειας - μυστηριώδη, ατίθαση, αυθάδη, άπιαστη. Θα τον σνομπάρει για τα μεγαλύτερα αγόρια της περιοχής, θα τον φοβερίσει με ιστορίες φαντασμάτων (αγόρια που κάπου, κάποτε πνίγηκαν στα σκοτεινά νερά της λίμνης και τώρα τη στοιχειώνουν) θα τον κατατρομάξει ξυπνώντας μέσα του πρωτόγνωρα ένστικτα, συναισθήματα, φαντασιώσεις.

Ατμοσφαιρικό, χαμηλότονο, πλημμυρισμένο από αυτή την υγρή μελαγχολία που στοιχειώνει τα εφηβικά μας καλοκαίρια, το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Σαρλότ Λε Μπον επιλέγει να παρουσιάσει το τέλος της αθωότητας ως ένα ghost story που αφηγούνται οι παρέες γύρω από τη φωτιά. Δεν ξέρεις πόσο να το πιστέψεις ή να μην πέσεις στην παγίδα του μύθου. Δεν ξέρεις αν πρέπει να προφυλαχθείς, ή να τρέξεις γοητευμένος και να βουτήξεις στο μυστήριό του.

Παρόλη την ομορφιά της εικόνας (γυρισμένο σε 16 mm με τον διευθυντή φωτογραφίας Κριστόφ Μπραντλ να οδηγεί την αφήγηση, με την την πυκνή, μυστικιστική ατμόσφαιρα του φακού του) η Λε Μπον παίρνει ρίσκα κι εμπιστεύεται τις αισθήσεις - το χτυποκάρδι, την επικοινωνιακή αμηχανία, την σεξουαλική αδεξιότητα, την ανασφάλεια, την απόρριψη, την μοναξιά της εφηβείας. Αυτό το συναισθηματικό κι ενεργειακό λίμπο που δεν καταλαβαίνεις τίποτα και αισθάνεσαι πολλά.

Το μεγαλύτερο ρίσκο είναι το μακροβούτι στα θολά νερά του τέλους - αν ο θεατής έχει εμπιστευθεί το ταξίδι στο συμβολισμό του παραμυθιού, θα του λειτουργήσει. Διαφορετικά, θα κάτσει στο πίσω κάθισμα της επιστροφής με αυτό το ανικανοποίητο συναίσθημα που αφήνουν οι διακοπές όταν τελειώνουν.