Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Les Intouchables

Αθικτοι (Les Intouchables) των Ερίκ Τολεντανό, Ολιβιέ Νακάς

O Φιλίπ Ποζό ντι Μποργκό ήταν ένας δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας που θεωρούσε ότι η ζωή είναι στα πόδια του. Ταχύτητα, extreme sports, ρίσκο. Μέχρι που ένα ατύχημα με αλεξίπτωτο τον άφησε τετραπληγικό και καθηλωμένο σε καροτσάκι. Ο Ντρις, ένας νεαρός μαύρος από το γκέτο του Παρισιού, σπαταλούσε τη ζωή του τυχοδιωκτικά, αδιέξοδα και τεμπέλικα. Μέχρι που μία αγγελία για προσωπικό βοηθό τον έφερε στην έπαυλη του Φιλίπ και στην ακίνητη ζωή του. Και κάτι απρόσμενο συνέβη. Οι δύο αντίθετοι κόσμοι χάρισαν ελπίδα, αρμονία, ζωή ο ένας στον άλλον.

Θα μπορούσε να είναι μία απλοϊκή, κατασκευασμένη, feelgood δραμεντί. Καμιά φορά όμως η κωμωδία έχει μια δύναμη που σε ισοπεδώνει - κι όχι μόνο από τα γέλια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

ghostbusters legacy

Ghostbusters Legacy του Τζέισον Ράιτμαν

Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε και πολλά για την υπόθεση, πέραν του ότι μια μητέρα και τα δύο παιδιά της φτάνουν σε μια μικρή πόλη, όπου αρχίζουν να ανακαλύπτουν τη σύνδεσή τους με τα αρχαία ξόρκια και τη μυστική κληρονομιά που τους κληροδότησε ο παππούς τους.

Το «Ghostbusters» παθαίνει «The Force Awakens». Ευτυχώς και δυστυχώς μαζί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.50 στην ΕΡΤ 1

the way we were 607

Τα Καλύτερά μας Χρόνια (The Way We Were) του Σίντνεϊ Πόλακ

Η Κέιτι Μορόσκι είναι μια ιδεαλίστρια, σφιγμένη και λάτρης του Στάλιν, πολιτική ακτιβίστρια. Ο Χάμπελ Γκάρντινερ είναι ένας άνετος, αθλητικός, Αμερικανός τύπος και ταλαντούχος συγγραφέας.Βλέπουμε τις διαφορετικές προσωπικότητές τους να επηρεάζουν τη σχέση τους και πώς τα καταφέρνουν παρά τις διαφορές τους.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στην ΕΡΤ 2

Σχετικά με τον Βασίλη 607

Σχετικά με τον Βασίλη του Σταύρος Τσιώλης

Ένας καθηγητής κοινωνιολογίας, ο Βασίλης, παραιτείται από την δουλειά του χωρίς να εξηγήσει τους λόγους της παραίτησης του, αποξενώνεται από την οικογένειά του και από τον ίδιο του τον εαυτό. Ένα τυχαίο συμβάν έρχεται να ανακατέψει κι άλλο τη ζωή του. Η ταινία παρακολουθεί λίγες μέρες από τη ζωή του. Τί μπορεί να συμβεί;

H ταινία προβάλλεται στις 22.30 στην ΕΡΤ 3

now you see me2 2

Η Συμμορία των Μάγων 2 (Now You See Me 2) του Τζον Μ. Τσου

Το σίκουελ βρίσκει τους Τέσσερις Καβαλάρηδες ελαφρώς αλλαγμένους: με τον Ταντέους στης φυλακής τα σίδερα, ο υπνωτιστής Μέριτ, ο στριτ περφόρμερ Ντάνιελ κι ο Τζακ που... ξέρει καλά πώς να λυγίζει τον καρπό του και να πετά τραπουλόχαρτα σε κάθε κατεύθυνση, βρίσκουν στην παρέα τους τη Λούλα της Λίζι Κάπλαν, που «αντικαθιστά» ως γυναικεία παρουσία την Αϊλα Φίσερ και φέρνει στην ταινία τα όμορφα μάτια της και μια σειρά από αμήχανες κωμικές στιγμές. Αυτή τη φορά, οι Μάγοι απάγονται από έναν μεγιστάνα της τεχνολογίας που θέλει, εκβιαστικά, ν' αξιοποιήσει τις ικανότητές τους για να κλέψει ένα τσιπάκι που θα του δώσει τη δυνατότητα να ελέγχει το λειτουργικό όλων των υπολογιστών του σύμπαντος. Την ίδια ώρα, ο Ντίλαν Ρόουντς του Μαρκ Ράφαλο προσπαθεί να ξεκαθαρίσει τις δικές του παρτίδες με το FBI.

Η «Συμμορία των Μάγων» επιστρέφει, με πρόθεση εντυπωσιασμού και έντασης, έχοντας όμως εξαντλήσει όλους τους άσσους απ' τα μανίκια της στην πρώτη ταινία. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.15 στο Star

the matrix reloaded

The Matrix Reloaded των Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι

Οι επαναστάτες Νίο, Τρίνιτι και Μορφέας συνεχίζουν να αντιστέκονται στο στρατό των Φονικών Μηχανών, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρίσματά τους, ενάντια στις δυνάμεις καταπίεσης. Η (σχεδόν εξίσου) απολαυστική δεύτερη συνέχεια του franchise, μάς επισκέπτεται από το 2003 - ή από το μέλλον.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Open

pretty woman 607

Pretty Woman του Γκάρι Μάρσαλ

Ο φιλόδοξος επιχειρηματίας, Έντουαρντ Λιούις έχει μόλις φτάσει στο Λος Άντζελες για μια επιχειρηματική εκδήλωση. Προσπαθώντας να βρει πληροφορίες για τη σωστή διαδρομή, θα πέσει τυχαία πάνω σε μια πόρνη, τη Βίβιαν Γουάρντ, η οποία είναι πρόθυμη να τον βοηθήσει. Όχι φυσικά χωρίς κάποιο αντίτιμο, αφού δε συνηθίζει να κάνει ποτέ κάτι δωρεάν. Κεραυνοβολημένος από την εντυπωσιακή ομορφιά της, ο Έντουαρντ το προχωρά ένα βήμα παραπάνω και της προτείνει να γίνει η συνοδός του καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας που θα βρίσκεται εκεί. Είναι διατεθειμένος να πληρώσει όσα χρειαστεί. Η' τουλάχιστον, έτσι νομίζει.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον Cosmote Cinema 2

le successeur

Ο Διάδοχος (Le Successeur) του Ξαβιέ Λεγκράν

Ο Ellias έχει καταφέρει να γίνει brand-name στην υψηλή ραπτική. Επιτυχημένος, πρωτοπόρος, εργασιομανής είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής ενός διάσημου γαλλικού οίκου. Μόνο που το παρελθόν χτυπάει το τηλέφωνο: ο πατέρας του, από τον οποίο εδώ και χρόνια έχει εθελημένα αποξενωθεί, πέθανε κι εκείνος πρέπει τώρα να επιστρέψει στο Μοντρεάλ και να ρυθμίσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την κηδεία και την περιουσία του. Ο Ellias τρέμει αυτή την επιστροφή. Οι γείτονες και οι φίλοι του πατέρα του λένε τα καλύτερα για αυτόν, του τονίζουν πόσο τον αγαπούσε και μιλούσε ζεστά για το παιδί του. Ανυπομονούσαν να τον γνωρίσουν. Εκείνος κλείνει τις πόρτες ερμητικά. Οταν ανοίγει όμως μία, ανακαλύπτει με τρόμο την αποτρόπαιη αλήθεια. Και σταδιακά ανακαλύπτουμε κι εμείς ότι το διαγενεακό τραύμα και η μεταλαμπάδευση της πατριαρχικής βίας δεν ανήκει μόνο στο φάσμα μίας ταινίας τρόμου.

Αμαρτίες γονέων, συστημικές αμαρτίες. Από τις φορές που ο όρος «ψυχολογικό θρίλερ» είναι κυριολεκτικός, καθώς μέσα από τις ανατροπές, τις αποκαλύψεις και τη σκοτεινή διαδρομή του ήρωα ανοίγει ένας δύσκολος διάλογος για την διαδοχή της πατριαρχικής βίας από γενιά σε γενιά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

a hero

Ενας Ηρωας (A Hero) του Ασγκαρ Φαραντί

Ο Ραχίμ βρίσκεται στη φυλακή εξαιτίας ενός χρέους που δεν μπόρεσε να πληρώσει και ο πιστωτής του (και συγγενής της πρώην γυναίκας του) τον κατήγγειλε. Επιτυγχάνει να πάρει μία διήμερη άδεια κι έχει ένα σχέδιο στο μυαλό του: η (κρυφή από όλους) νέα σύντροφός του έχει βρει στο δρόμο μία τσάντα με χρυσά νομίσματα. Θα τα πουλήσουν και θα αποπληρώσουν το δάνειο, ώστε να αποφυλακιστεί και να παντρευτούν. Μόνο που τελευταία στιγμή ο Ραχίμ μετανιώνει, ψάχνει και βρίσκει τη γυναίκα που έχασε την τσάντα της και την παραδίδει. Ο διευθυντής των φυλακών καλεί τα media και η πράξη του Ραχίμ παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Αποφυλακίζεται με όρους, αλλά για να βρει δουλειά και να ξεπληρώσει το χρέος του, οφείλει να αποδείξει ότι όντως τα γεγονότα έγιναν όπως τα ισχυρίζεται. Και δεν είναι καθόλου απλό. Οπως δεν είναι καθόλου απλό το πώς η κοινωνία είναι έτοιμη να δοξάσει και να σταυρώσει έναν άνθρωπο την επόμενη στιγμή.

Με ένα αριστοτεχνικό βερμπαλιστικό σενάριο, που θυμίζει έντονα τον «Ενα Χωρισμό», εξαιρετικές ερμηνείες και μαεστρικό κοινωνικό ρεαλισμό, ο οσκαρικός Ασγκάρ Φαραντί επιστρέφει στις φτωχογειτονιές του Ιράν για να θέσει ηθικά διλήμματα που ξεπερνούν την προσωπική οδύσσεια του «ήρωά» του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Tinker Tailor Soldier Spy

Κι ο Κλήρος Επεσε στον Σμάιλι (Tinker Tailor Soldier Spy) του Τόμας Αλφρεντσον

Ο Τζορτζ Σμάιλι, πρώην υπάλληλος της υπηρεσίας πληροφοριών, αναλαμβάνει να ξετρυπώσει έναν «Τυφλοπόντικα» που έχει φωλιάσει στα ανώτερα κλιμάκια της βρετανικής αντικατασκοπείας και πουλάει μυστικά στη Σοβιετική Ένωση. Για να τον ανακαλύψει, ο Σμάιλι αρχίζει ένα δύσκολο σκακιστικό παιχνίδι με τον Κάρλα, τον Σοβιετικό ομόλογό του. Κινήσεις που στην αρχή φαντάζουν ασύνδετες μεταξύ τους, στο τέλος θα συγκλίνουν και θα αποκαλύψουν την ταυτότητα του «Τυφλοπόντικα».

Βασισμένo στο μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ, το απόλυτα βρετανικό, σε ύφος και στιλ, θρίλερ μυστηρίου, έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βενετίας, φιγουράρει στα φετινά βραβεία και είναι υποψήφιo για τρία Οσκαρ. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Inside Out 2

Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2 (Inside Out 2) του Κέλσι Μαν

Η μικρή Ράιλι μεγάλωσε - είναι πλέον έφηβη. Και μέσα της γίνεται χαλασμός: τα «κεντρικά» έρχονται αντιμέτωπα με μια ξαφνική κατεδάφιση για να κάνουν χώρο για κάτι εντελώς απρόσμενο: νέα συναισθήματα! Η Χαρά, η Λύπη, ο Θυμός, ο Φόβος και η Αηδία, που χρόνια τώρα διευθύνουν μια επιτυχημένη επιχείρηση, δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν όταν εμφανίζεται το Αγχος. Και φαίνεται πως έχει και παρέα...

Εννέα χρόνια μετά την πρώτη οσκαρική animation ταινία της Pixar, τα συναισθήματα επιστρέφουν για να μάς αφηγηθούν τη συνέχεια της ιστορίας της έφηβης -πλέον- Ράιλι, σ' ένα σίκουελ ισάξιο του υπέροχου πρώτου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

i am celine dion

Είμαι: η Σελίν Ντιόν (I Am: Celine Dion) της Αϊρίν Τέιλορ

Το Είμαι: η Σελίν Ντιόν μάς δίνει μια ωμή και παρασκηνιακή εικόνα για τον αγώνα της διάσημης τραγουδίστριας με μια απειλητική νόσο. Αυτό το εμπνευστικό ντοκιμαντέρ επισημαίνει τη μουσική που όρισε τη ζωή της ενώ αναδεικνύει το σθένος του ανθρώπινου πνεύματος.

To ντοκιμάντέρ είναι διαθέσιμο στο Amazon Prime