Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 31 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 31 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!


joyride

Joyride του Εμερ Ρέινολντς

Ο 12χρονος Μούλι έχει χάσει τη μητέρα του και ανακαλύπτει ότι ο υπερχρεωμένος πατέρας του κλέβει τα χρήματα της φιλανθρωπίας που συγκέντρωσαν στο όνομά της. Αρπάζοντας τα μετρητά, ο Μούλι κλέβει ένα ταξί και σοκάρεται όταν βρίσκει στο πίσω κάθισμα μια γυναίκα, την Τζόι, με ένα μωρό. Εκείνη ακολουθεί τον Μούλι σε ένα άγριο ταξίδι σε όλη την Ιρλανδία, κλέβοντας αυτοκίνητα, κάνοντας ωτοστόπ, κυνηγώντας φέριμποτ και σπάζοντας τα οδοφράγματα της αστυνομίας.

Δραματική ταινία με τους Ολίβια Κόλμαν, Τσάρλι Ριντ, Λόχλαν Ο’Μερέιν, Ελέιν Κένεντι, Τιμ Λάντερς.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 1

monos 607

Οι Monos (Monos) του Αλεχάντρο Λάντες

«Οι Μόνος» (πίθηκοι στα ισπανικά) είναι μια ομάδα νεαρών πολεμιστών, βαθιά χωμένη στην τροπική ζούγκλα των οροπεδίων της Λατινικής Αμερικής, εκεί που οι κορυφές ακουμπούν στα σύννεφα και το τοπίο είναι υποβλητικό και ανεξάντλητο. Ανήκουν σε μια μυστηριώδη παρακρατική «Οργάνωση» από την οποία δέχονται εντολές μέσω ασύρματου και η μόνη τους επαφή με τον έξω κόσμο είναι οι περιοδικές επισκέψεις του συνδέσμου τους με αυτή, ενός λοχαγού που τους υποβάλει σε καψόνια και ασκήσεις σκληρής πειθαρχίας. Δεν έχουν ονόματα, αλλά παρατσούκλια όπως Ράμπο, Λύκος, Στρουμφάκι, Σκύλος, Σουηδή, Κυρία. Κρατούν όμηρο, για άγνωστο λόγο, μια Αμερικανίδα, την οποία αποκαλούν «Γιατρό». Ανεξέλεγκτοι σε ένα εντροπικό και άγριο περιβάλλον και παραδομένοι στις εφηβικές ορμόνες τους, περνούν τις μέρες τους σαν τα αγρίμια, δοκιμάζοντας παραισθησιογόνα μανιτάρια, πυροβολώντας στον αέρα, κάνοντας σεξ μεταξύ τους σε διάφορες ενώσεις. Το χάος που νομοτελειακά θα ενσκήψει μετά την έφοδο του κρατικού στρατού και την υποχώρηση ακόμα πιο βαθιά μέσα στην αφιλόξενη ζούγκλα θα κορυφωθεί, όταν η αιχμάλωτή τους θα προσπαθήσει να αποδράσει και η ομάδα διαλυθεί από τις εσωτερικές έριδες και αντιζηλίες.

Η δεύτερη μεγάλου μήκους του Αλεχάντρο Λάντες μετά το «Porfirio» κερδίζει δικαίως συγκρίσεις με το «Αποκάλυψη Τώρα», τον «Αρχοντα των Μυγών» και το «Αγκίρε, η Μάστιγα του Θεού» αποτελώντας μια ολότελα μοναδική και ιδιαίτερη εμπειρία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.40 στην ΕΡΤ 1

A Monster Calls

7 Λεπτά Μετά τα Μεσάνυχτα (A Monster Calls) του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα

Ο Κόνορ είναι 12 ετών και θα πρέπει να διαχειριστεί την πολύ σοβαρή ασθένεια της μητέρας του, πράγμα που τον αναγκάζει να περνάει πολύ χρόνο με την καθόλου συμπαθή γιαγιά του. Επιπλέον έχει να αντιμετωπίσει τον καθημερινό εκφοβισμό από τους συμμαθητές του ενώ ο πατέρας του βρίσκεται μίλια μακριά με νέα σύζυγο και άλλο παιδί. Ξαφνικά ένα βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ένα τέρας εμφανίζεται στο παράθυρο του Κόνορ και απαιτεί από αυτόν να τον ακούσει. Θα του διηγηθεί τρεις ιστορίες και μετά ως αντάλλαγμα θα πρέπει ο Κόνορ να του διηγηθεί την δική του ιστορία.

Ο Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα του «Ορφανοτροφείου» και του «Impossible» μεταφέρει σχεδόν αριστουργηματικά στο σινεμά το best seller του Πατρικ Νες «A Monster Calls» για τα τέρατα που όλοι έχουμε ανάγκη σε αυτή τη ζωή. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 03.30 στο OPEN

Audition

Αργός Θάνατος (オーディション (Audition)) του Τακάσι Μίικε

Ένας 42χρονος χήρος, έτοιμος να ξαναφτιάξει τη ζωή του, στήνει μια ψεύτικη οντισιόν για να βρει τη γυναίκα που αναζητά. Όταν γνωρίζει τη μυστηριώδη - και εκθαμβωτικά όμορφη - 24χρονη Γιαμαζάκι, η γοητεία μετατρέπεται σε εμμονή και η ιστορία σε έναν εφιάλτη ψυχολογικού τρόμου.

Το j-horror διαμάντι από το 1999 που καθιέρωσε διεθνώς τον Τακάσι Μιίκε ως μετρ του τρόμου, μας ξεγελά παρουσιάζοντας μια άκακη ρομαντική κομεντί για να μπήξει τελικά τα νύχια του τρόμου βαθιά στο δέρμα μας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

delincuentes

Παραβατικοί (Los Delincuentes) του Ροντρίγκο Μορένο

Ο Μοράν και ο Ρομάν είναι δύο φιλήσυχοι τραπεζικοί υπάλληλοι στο Μπουένος Άιρες . Ο Μοράν αμφισβητεί τη ανυπόφορη ρουτίνα της καθημερινότητάς τους, κλέβει ένα σεβαστό ποσό από το χρηματοκιβώτιο και ζητά από κολλητό του συνάδελφο να κρύψει τα χρήματα ώστε να τα μοιραστούν μόλις βγει από τη φυλακή. Τι ψυχή έχουν άλλωστε τρία χρόνια πίσω από τα σίδερα αν δε χρειαστεί να δουλέψει κανείς τους ξανά; Το σχέδιο μοιάζει εφαρμόσιμο, αρκεί να μη λυγίσει κατά την ανάκριση ο δεύτερος. Ή να μην μπλέξουν τα πράγματα όταν στην εξίσωση μπει ο έρωτας. Ποιο είναι όμως το πραγματικό κόστος για την ελευθερία;

Χρονικό ενός φιλόδοξου ληστρικού κόλπου δουλεμένο ήρεμα και φινετσάτα ως υπαρξιακό ταξίδι. Επίσημη πρόταση της Αργεντινής για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

avatar fire and ash

Avatar: Φωτιά και Στάχτη (Avatar: Fire and Ash) του Τζέιμς Κάμερον

Η οικογένεια του Τζέικ και της Νεϊτίρι αντιμετωπίζει τη θλίψη μετά τον θάνατο του Νετέγιαμ, συναντώντας μια νέα, επιθετική φυλή, τον Λαό της Στάχτης, οι οποίοι ηγούνται των φλογερών Βαράνγκ, καθώς η σύγκρουση στην Πανδώρα κλιμακώνεται και αναδύεται ένα νέο ηθικό ζήτημα.

Επιστροφή στην Πανδώρα με τη συνέχεια του θρυλικού franchise, με τον Κάμερον να αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι παραμένει ο αδιαμφισβήτητος μαέστρος του blockbuster. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Weapons

Weapons του Ζακ Κρέγκερ

Στο «Weapons», η μυστηριώδης εξαφάνιση μίας ολόκληρης τάξης ενός δημοτικού σχολείου που χάνεται την ίδια στιγμή μέσα στη νύχτα συγκλονίζει μία μικρή επαρχιακή κοινότητα. Η δασκάλα των παιδιών (Τζούλια Γκάρνερ) βρίσκεται αμέσως στο επίκεντρο των υποψιών, όμως αρνείται να δεχθεί τον ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου. Μαζί με τον πατέρα ενός εκ των αγνοούμενων μαθητών (Τζος Μπρόλιν), αποφασίζουν να ψάξουν μόνοι τους τι έχει συμβεί στα παιδιά, αποφασισμένοι να ρίξουν φως σε ένα αίνιγμα που φαίνεται να ξεπερνά κάθε λογική.

Το νέο φιλμ του Ζακ Κρέγκερ στέφεται επάξια ως μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου, παντρεύοντας ετερόκλητες επιρροές και αναζωογονώντας ουσιαστικά (και αποφασιστικά) το είδος. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο HBO Max

after the hunt

Μετά το Κυνήγι (After the Hunt) του Λούκα Γκουαντανίνο

Στο κέντρο του συναντάμε την Αλμα Ιμχοφ μια διακεκριμένη καθηγήτρια φιλοσοφίας στο Γέιλ, που βλέπει τις βεβαιότητες της να ανατρεπονται όταν μια αγαπημένη της φοιτήτρια κατηγορεί έναν συνάδελφό της -με τον οποίο η Αλμα μοιάζει να μοιράζεται κάτι παραπάνω από μια στενή φιλία- για βιασμό. Η Αλμα καλείται να επιλέξει πλευρά διχασμένη ανάμεσα στην εμπιστοσύνη σε έναν άνθρωπο που γνωρίζει χρόνια και στην αλήθεια μιας νεαρής γυναίκας την οποία η ηθικής της, μα ίσως ακόμη πιο σημαντικά, το κλίμα της εποχής την προσταζει να υπερασπιστεί. Την ίδια στιγμή η κατηγορία αυτή, ανασύρει την έντονη ηχώ μιας άλλης επώδυνης εμπειρίας της Αλμα από το παρελθόν, φέρνει τον γάμο της και την σωματική και ψυχική της υγεία στα όρια της και την οδηγεί στο κέντρο ενός λαβύρινθου από τον οποίο δεν μοιάζει να υπάρχει εύκολη έξοδος.

Με φόντο το πανεπιστήμιο του Γέιλ και το ανάλογο κοινωνικό milieu, αυτό το ακαδημαϊκό - από πολλές απόψεις- δράμα, με πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας, είναι λιγότερο αιχμηρό απ΄όσο θα απαιτούσε το θέμα και το εξαιρετικό καστ του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!