Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 26 Απριλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 26 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


don giovanni

Ντον Τζοβάννι (Don Giovanni) του Τζόζεφ Λόουζι

Η γνωστή όπερα του Μότσαρτ (σε λιμπρέτο του Λορέντζο Ντα Πόντε) γύρω από τις ερωτικές περιπέτειες του Δον Ζουάν ,που θα τον οδηγήσουν στην καταστροφή του, μεταφερμένη σε φυσικούς χώρους με μια απόλυτα κινηματογραφική, συναρπαστική γραφή.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

hobbs and shaw 607

Fast & Furious: Hobbs & Shaw του Ντέιβιντ Λιτς

Από τότε που ο Χομπς, πιστός πράκτορας της διπλωματικής υπηρεσίας ασφαλείας της Αμερικής, και ο παράνομος Σο, πρώην επίλεκτο μέλος του βρετανικού στρατού, ήρθαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά το 2015, δεν έχουν σταματήσει οι συγκρούσεις μεταξύ τους, τα χτυπήματα κι ένας αγώνας για την επικράτηση του πιο δυνατού. Αλλά όταν ο κυβερνο-τροποποιημένος αναρχικός Μπρίξτον απειλεί τη συνέχιση της ανθρωπότητας -και επίσης τα βρίσκει με τη λαμπρή και ατρόμητη πράκτορα της MI6 που τυγχάνει να είναι και η αδερφή του Σο-, αυτοί οι δύο ορκωτοί εχθροί θα πρέπει να συνεργαστούν για να κερδίσουν τον μοναδικό τύπο που μπορεί να είναι πιο κακός και από τους δυο τους.

Το πρώτο spin-off του «Fast & Furious» - στις ίδιες ταχύτητες και σωματικές διαπλάσεις. Απενοχοποιημένο και απολαυστικό, όπως οφείλει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

Ληστεία στην Αθήνα 607

Ληστεία στην Αθήνα του Βαγγέλη Σερντάρη

Τρεις νέοι έχουν αποφασίσει να ληστέψουν το χρηματοκιβώτιο του κτηματομεσίτη Θωμά Χρηστίδη, του οποίου το γραφείο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Ο πρώτος, ο Ντίνος, είναι υπάλληλος του Χρηστίδη, ο μικρός αδελφός του, ο Σταύρος, δουλεύει σαν πλασιέ βιβλίων κι ο φίλος τους, ο Μιχάλης, είναι οδηγός πειρατικού ταξί. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στην ΕΡΤ 3

the island

Το Νησί (The Island) του Μάικλ Μπέι

Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, οι πλούσιοι έχουν τη δυνατότητα να κλωνοποιούν τους εαυτούς τους! Έτσι καταφέρνουν να εξασφαλίσουν τον πλέον εγγυημένο τρόπο αντικατάστασης των οργάνων τους, όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Ένα επίτευγμα της Ιατρικής τόσο εντυπωσιακό όσο και μακάβριο αφού οι κλώνοι είναι στην πραγματικότητα κανονικοί άνθρωποι με συνείδηση και συναισθήματα. Όμως κάποια στιγμή θα δολοφονηθούν για χάρη του «πρωτότυπου μοντέλου». Οι κλώνοι ζουν μέσα σε μια διαρκή πλάνη. Έγκλειστοι σε ένα ασφυκτικά ελεγχόμενο περιβάλλον, σωστό οχυρό, πιστεύουν πως ο υπόλοιπος πλανήτης έχει μολυνθεί ανεπανόρθωτα ενώ όλοι τους τρέφουν μια μόνο ελπίδα: να φτάσει η στιγμή που θα κληρωθούν για να μεταβούν στο Νησί, το μοναδικό μέρος στη Γη, μετά το περιφραγμένο οχυρό τους, που είναι ακόμη αμόλυντο. Μόνο που εκεί μεταφέρονται μόνο και μόνο για να... αντιμετωπίσουν τον θάνατό τους. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Λίνκολν Εξ – Έκο, ένας ανήσυχος χαρακτήρας που, κάποια στιγμή, αντιλαμβάνεται πως κάτι δεν πάει καλά. Η ανακάλυψη της φρικτής αλήθειας θα αναγκάσει τον ίδιο και τη συγκρατούμενή του Τζόρνταν 2 Ντέλτα να πραγματοποιήσουν το απίθανο: να δραπετεύσουν από τις εγκαταστάσεις, να αποκαλύψουν την αλήθεια στους συνανθρώπους τους και να συναντήσουν τελικά τους δημιουργούς τους προσπαθώντας να βάλουν τέλος στον εφιάλτη. Μια κούρσα ενάντια στον Χρόνο ξεκινά ενώ οι διώκτες τους, αμείλικτοι και θανάσιμοι, θα κάνουν τα πάντα για να τους βγάλουν από τη μέση...

Η ταινία προβάλλεται στη 00.00 στο Star

Green Book 607

Το Πράσινο Βιβλίο (The Green Book) του Πίτερ Φαρέλι

Ο Δόκτωρ Ντον Σέρλεϊ, περιζήτητος πιανίστας του κλασικού ρεπερτορίου και γόνος αριστοκρατικής τζαμαϊκανής οικογένειας, όχι απλά δεν ξέρει να οδηγεί, αλλά και χρειάζεται ως σοφέρ στην προσεχή τουρνέ του στην Λουιζιάνα κάποιον ικανό να τον προφυλάξει από δυσάρεστες καταστάσεις. Ο Τόνι Βαλελόνγκα, άνεργος οικογενειάρχης από το Μπρονξ, με πείρα πορτιέρη στη νεοϋορκέζικη νύχτα, σπεύδει για τη συνέντευξη. Τυπικός ρατσιστής, εκπλήσσεται δυσάρεστα με τη διαπίστωση πως ο δυνάμει μισθωτής του δεν είναι ούτε Λευκός, ούτε και «γιατρός». Κι ενώ αρνείται αρχικά τη δουλειά, που περιλαμβάνει και μικροθελήματα παντός τύπου, πείθεται στο άκουσμα της αμοιβής του. Και το ταξίδι ξεκινά.

Βραβευμένη το 2019 με Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σεναρίου και Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Μαχέρσαλα Αλί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 00.45 στο ΣΚΑΪ

the matrix revolutions

The Matrix Revolutions των Λάνα και Λίλη Γουατσόφσκι

Μετά την τελευταία μάχη μεταξύ ανθρώπων και Μηχανών, όλο και περισσότεροι άνθρωποι πια που θέλουν να ζήσουν στον πραγματικό κόσμο. Η μάχη, όμως, που πρέπει να δώσουν για να αποδράσουν από το Matrix είναι άνιση. Ο Νίο ετοιμάζεται για την τελική επίθεση, όμως οι Μηχανές δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους κουβέντα.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.45 στο Open

Gemini Man main

Gemini Man του Ανγκ Λι

Ενας πενηντάχρονος επαγγελματίας δολοφόνος, ο Χένρι Μπρόγκαν, έχει μόλις αποφασίσει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, όταν ξαφνικά συνειδητοποιεί πως τον καταδιώκει ένας άλλος εκτελεστής. Σύντομα θα διαπιστώσει πως ο νέος εχθρός του δεν είναι παρά ένας δικός του εικοσιτετράχρονος κλώνος, που έχει δημιουργηθεί με σκοπό να τον εξολοθρεύσει.

Γουιλ εναντίον Γουίλι σε μια υψηλής τεχνολογίας όσο και παρωχημένης φαντασίας περιπέτεια από τον κάποτε ένδοξο ενορχηστρωτή της «Ζωής του Πι». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.40 στον Alpha

σέρρες

Σέρρες

Σε σενάριο του Γιώργου Καπουτζίδης και σκηνοθεσία του Σταμάτη Πατρώνη μιλά για τον Οδυσσέα, οποίος ζει στην Αθήνα, μακριά από την οικογένειά του. Η περίπλοκη σχέση με τον πατέρα του, τον Λευτέρη, τους έχει οδηγήσει στην αποξένωση. Οταν, όμως, ένα δυσάρεστο γεγονός αναγκάζει τον Οδυσσέα να επιστρέψει στις Σέρρες, όλα αρχίζουν να αλλάζουν. Έτσι, δύο ξένοι στο ίδιο σπίτι, στην ίδια πόλη, πατέρας και γιος, ξεκινούν από το μηδέν να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο. Εχοντας στο πλευρό του τη Χρύσα και απέναντί του τη Σταματίνα, τη Νάνσυ και τον Θωμά, ο Οδυσσέας θα βοηθήσει τον πατέρα του να σταθεί ξανά στα πόδια του. Μέσα από στιγμές συγκίνησης και γέλιου, ο Οδυσσέας και ο Λευτέρης θα γνωριστούν πραγματικά, θα αγαπηθούν από την αρχή και θα συμφιλιωθούν με τις διαφορές τους, αλλά και με την απώλεια. Σε μια επαρχιακή πόλη, με εικόνες από μια Ελλάδα που όλοι γνωρίζουμε, ο Οδυσσέας και ο Λευτέρης ανακαλύπτουν ότι ο κόσμος είναι πιο όμορφος όταν αποδεχόμαστε τον εαυτό μας, αλλά και τους γύρω μας, για αυτό που είναι πραγματικά.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix

In a Year of 13 Moons 1

Η Χρονιά με τα 13 Φεγγάρια (In a Year with 13 Moons) του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ

Φρανκφούρτη 1978 . Προσπαθώντας να ξεφύγει από το ταραγμένο παρελθόν της, η Ελβίρα Βάισχάουπτ, αναζητά καταφύγιο σε οικεία της πρόσωπα . Όταν συναντά όμως την απαξίωση και την απόρριψή τους, της απομένει μόνο μια επιλογή… «Η βαθιά θλίψη του ταξιδιού της Ελβίρας αποτελεί ίσως το πλέον δραματικό στιγμιότυπο στο έργο του Φασμπίντερ, κυρίως επειδή εκείνη δεν θέλει το κακό κανενός . Σε αντίθεση με τους κλασικούς πρωταγωνιστές του, που είναι κατά κύριο λόγω αδίστακτοι, σκληροί και ματαιοδοξούν για εξουσία η Ελβίρα αποζητά μόνο καλοσύνη και αγάπη . Ο κόσμος όμως, οδηγεί τους ευαίσθητους στο σφαγείο, πράγμα που στα μάτια της Ελβίρας, φαντάζει παραδόξως, ως λύτρωση»

Η πιο σκληρή, προσωπική και απελπισμένη ταινία του Φασμπίντερ, γυρισμένη τέσσερις μήνες μετά την αυτοκτονία του εραστή του, ως μία σπαραχτική κινηματογραφική κατάθεση μεταμέλειας σε έναν κόσμο που δεν συγχωρεί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

Martin Eden 607

Mάρτιν Ιντεν (Martin Eden) του Πιέτρο Μαρτσέλο

Ο ναυτικός Μάρτιν Ιντεν σώζει τον Αρτούρο, με καταγωγή από μεγάλη οικογένεια της βιομηχανικής αστικής τάξης. Για να τον ευχαριστήσουν, οι γονείς του Αρτούρο τον προσκαλούν στο σπίτι τους όπου γνωρίζει την Έλενα, την όμορφη αδελφή του Αρτούρο, που την ερωτεύεται με την πρώτη ματιά. Η Έλενα, με την μόρφωσή της και τους λεπτούς τρόπους της, γίνεται η εμμονή του Μάρτιν καθώς το σύμβολο της κοινωνικής τάξης όπου ο ναυτικός φιλοδοξεί να ενταχτεί. Με μεγάλο προσωπικό κόστος ο Μάρτιν αντιμετωπίζει τα εμπόδια της ταπεινής του καταγωγής κυνηγώντας το όνειρο να γίνει συγγραφέας και, υπό την επήρεια του γέρου διανοουμένου Ρους Μπρισέντεν, προσεγγίζει τους σοσιαλιστικούς κύκλους μπαίνοντας σε τροχιά σύγκρουσης με την Έλενα και τον κόσμο της.

Η ταινία «Μάρτιν Ιντεν», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζακ Λόντον, δεν είναι μόνο η ιστορία του φιλόδοξου νεαρού λαϊκής καταγωγής που θέλει να γίνει συγγραφέας για να κατακτήσει την καρδιά της ευκατάστατης κοπέλας του: είναι επίσης η σκοτεινή αυτοπροσωπογραφία του ίδιου του Τζακ Λόντον. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix