Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 17 Μαΐου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 17 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Milou En Mai 607

Ο Μιλού τον Μάη (Milou en Mai) του Λουί Μαλ

Μάιος του 1968. Ο Εμίλ, ή αλλιώς Μιλού για τους φίλους, είναι ένας βολεμένος 60χρονος που ζει με την μητέρα του σε μια μεγαλοπρεπή έπαυλη στην νοτιοδυτική Γαλλία. Δεν χρειάστηκε ποτέ να πασχίσει για να βγάλει το ψωμί του και ζει μια ήσυχη ζωή, χαμένη μέσα στις αχανείς εκτάσεις της κατοικίας του. Οταν όμως η μητέρα του ξαφνικά πεθαίνει, ο Μιλού συγκεντρώνει τους κοντινότερους συγγενείς με στόχο ένα τελευταίο αντίο αλλά και το ξεκαθάρισμα των κληρονομικών. Μοναδικό πρόβλημα; Η Γαλλία βρίσκεται σε πολιτικό αναβρασμό και μια σειρά «φοιτητικών διαδηλώσεων και ασυντόνιστων χτυπημάτων» κινδυνεύουν να διαταράξουν τον προβληματισμό της οικογενειακής μπουρζουαζίας.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

supernova 607

Σουπερνόβα (Supernova) του Χάρι Μακουίν

O Σαμ και ο Τασκερ, ένα ζευγάρι 20 χρόνων, ταξιδεύουν στην βρετανική εξοχή με το τροχόσπιτό τους, καθ οδόν προς το σπίτι της αδελφής του Σαμ όπου θα γιορτάσουν τα γενέθλια του. Πίσω από το εκ πρώτης όψεως ειδυλλιακό ταξίδι, όμως η σκληρή αλήθεια είναι πως αυτές είναι πιθανόν να είναι οι τελευταίες διακοπές τους μαζί. Ο Τάσκερ βρίσκεται στα πρώιμα στάδια της άνοιας και πιστεύει πως αυτό το ταξίδι είναι η τελευταία ευκαιρία του να βιώσει κάτι από την ζωή τους όπως ήταν πριν η αρρώστια του τον κάνει να χάσει την επαφή του με τον εαυτό του και τους γύρω του.

Ενα χαμηλότονο, τρυφερό, συναισθηματικά ψύχραιμο, ανθρώπινο και συγκινητικό δράμα, στεφανωμένο με δύο εξαιρετικές ερμηνείες από τον Στάνλεϊ Τούτσι και Κόλιν Φερθ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

mrs doubtfire 607

Κυρία Ντάουτφαϊρ (Mrs Doubtfire) του Κρις Κολόμπους

Ο Ντάνιελ Χίλαρντ, ένας κωμικός ηθοποιός με αυθόρμητο χαρακτήρα αναγκάζεται να μετακομίσει σε νέα οικία και να βρει σταθερή εργασία, αφού η σύζυγος του Μιράντα κάνει αίτηση διαζυγίου. Αποκαρδιωμένος από το γεγονός πως θα πρέπει να βλέπει τα τρία του παιδιά κάθε Σαββατοκύριακο, ο Ντάνιελ αποφασίζει να μεταμφιεστεί σε οικιακή βοηθό και να εργαστεί για τη Μιράντα. Με τη βοήθεια του αδελφού του, αλλάζει την όψη του προσώπου τοποθετώντας προσθετικά από καουτσούκ, ενώ το ταλέντο του στην υποκριτική τον βοηθά να υιοθετήσει προσωπικότητα ηλικιωμένης, Αγγλίδας γκουβερνάντας. Αφού καταφέρνει να προσληφθεί, κρατά μυστική την ταυτότητα του από τα παιδιά του και προσπαθεί με διάφορα τεχνάσματα να παραγκωνίσει τον νέο σύντροφο της Μιράντα.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον ΑΝΤ1

the meg 607

Meg: Ο Κυρίαρχος του Βυθού (The Meg) του Τζον Τουρτέλτομπ

Ενα βαθυσκάφος που παίρνει μέρος σ΄ ένα διεθνές πρόγραμμα υποθαλάσσιας παρατήρησης δέχεται επίθεση από ένα τεράστιο πλάσμα που θεωρούνταν εξαφανισμένο και ως αποτέλεσμα βρίσκεται ακινητοποιημένο στο βάθος του Ειρηνικού, με όλο το πλήρωμά του παγιδευμένο. Με το χρόνο να τελειώνει, ο εμπειρογνώμονας δύτης διάσωσης Τζόνας Τέιλορ προσλαμβάνεται από έναν οραματιστή Κινέζο ωκεανογράφο και ενάντια στην επιθυμία της κόρης του, Σουγίν, ξεκινά για να σώσει το πλήρωμα - και τον ίδιο τον ωκεανό - από την απειλή: ένα προϊστορικό καρχαρία μήκους 75 ποδιών που είναι γνωστός ως Megalodon. Αυτό που δεν περνά από το μυαλό κανενός είναι ότι πολλά χρόνια πριν, ο Τέιλορ είχε ξανασυναντήσει το ίδιο τρομακτικό πλάσμα. Τώρα, με τη βοήθεια της Σουγίν, πρέπει ν’ αντιμετωπίσει τους φόβους του να έρθει ξανά αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο αρπακτικό όλων των εποχών και να ρισκάρει τη ζωή του για να σώσει όλους τους παγιδευμένους στο βυθό.

Ούτε «Sharknado», ούτε «Jaws», αυτό το meg-αθήριο δεν είναι τόσο fun, τόσο b-movie, τόσο Τζέισον Στέιθαμ όσο περιμένατε... Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.15 στο Star

Ευτυχία

Ευτυχία του Αγγελου Φραντζή

Χωρισμένη στη μέση για τις δύο ηλικίες της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, η «Ευτυχία» είναι πριν από οτιδήποτε το πορτρέτο μιας γυναίκας που έζησε με τους δικούς της όρους, μπαινοβγαίνοντας - γυναίκα πράγμα - όχι μόνο στα κουτούκια όπου γεννήθηκε το ελληνικό λαϊκό τραγούδι και στις χαρτοπαικτικές λέσχες όπου έπαιξε όλα της τα υπάρχοντα, αλλά και στις νόρμες μιας κοινωνίας που κάθε φορά που δεν χωρούσαν την bigger than life προσπωικότητά της αυτή έβρισκε τον δικό της τρόπο να τις ακυρώνει και να της ορίζει από την αρχή.

Πάνω από το μέσο όρο μιας ταινίας με λαϊκό έρεισμα, η ταινία του Αγγελου Φραντζή μπορεί να αισθάνεται δέος απέναντι στο μύθο της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, αλλά σκιαγραφεί με καθαρό συναίσθημα και ταλέντο μια μοναδική γυναίκα που έχει την ευτυχία να ερμηνεύεται από δύο υπέροχες ηθοποιούς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον Alpha

i, robot

Εγώ, Το Ρομπότ (I, Robot) του Αλεξ Πρόγιας

Σικάγο 2035 και όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν ρομπότ για οικιακούς βοηθούς. Όταν όμως ένα από τα κορυφαία στελέχη της μεγαλύτερης εταιρείας που κατασκευάζει τα ρομπότ αυτοκτονεί, η υπόθεση ανατίθεται στον αστυνόμο Ντελ Σπούνερ, ο οποίος μισεί τα ρομπότ λόγω ενός παλαιότερου περιστατικού. Ο Σπούνερ αμφιβάλλει ότι ο θάνατος του επιστήμονα οφείλεται πράγματι σε αυτοκτονία καθώς είναι πεπεισμένος ότι πρόκειται για έγκλημα που διεπράχθη από ρομπότ παρόλο που αυτό αντιβαίνει τους τρεις νόμους της ρομποτικής.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Alpha

Le Beau Mec

Le Beau Mec του Γουάλας Ποτς

Γαλλία, δεκαετία του 70. Ένας ομοφυλόφιλος άνδρας αφηγείται μέσα από μια σειρά από βινιέτες την ιστορία της ερωτικής του ζωής, από την τα πρώτα σεξουαλικά ερεθίσματα της εφηβείας μέχρι τον απαγορευμένο ομοερωτισμό του στρατού και τις μέρες της αρσενικής πορνείας στους δρόμους του Παρισιού.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

x-men 97

X-Men '97

Μετά από τα γεγονότα του X-Men: The Animated Series, οι X-Men αντιμετωπίζουν νέες επικίνδυνες προκλήσεις μετά από τον χαμό του αρχηγού τους, Καθηγητή X.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Disney+

dear comrades

Αγαπητοί Σύντροφοι! (Dear Comrades!) του Αντρέι Κοντσαλόφσκι

Τις πρώτες μέρες του Ιουνίου του 1962, στην ρωσική πόλη Νοβοτσερκάσκ της τότε Σοβιετικής Ενωσης, ξέσπασαν ταραχές, αρχικά στο εργοστάσιο ατμομηχανών Μπουντιόνι όπου οι εργαζόμενοι σταμάτησαν να εργάζονται και εξαπλώθηκε στη συνέχεια και σε άλλες επιχειρήσεις. Αιτία ήταν η αύξηση των τιμών βασικών τροφίμων, αλλά και η αντίστοιχη αύξηση της ελάχιστης ποσόστωσης παραγωγής και η μείωση της αμοιβής των εργατών. Την πρωτοφανή απεργία για το «σοσιαλιστικό κράτος» της Σοβιετικής Ενωσης, που αποφασίστηκε όταν κανένας υψηλόβαθμός δεν δέχθηκε να ακούσει τα παράπονα των εργατών, ακολούθησαν και διαδηλώσεις με πορείες μέχρι το δημαρχείο της πόλης και το αρχηγείο της αστυνομίας, ενώ την καταστολή των διαδηλωτών ανέλαβε από κοινού ο στρατός και η KGB, με ελεύθερους σκοπευτές και πυροβολισμούς στον αέρα που κόστισαν την ζωή σε 26 ανθρώπους συν 87 τραυματίες.

Μια άγνωστη ματωμένη σελίδα της ιστορίας της Σοβιετικής Ενωσης από τον 84χρονο - κι όμως ακμαιότατο - βετεράνο Αντρέι Κοντσαλόφσκι που επιστρέφει στο παρελθόν για να μιλήσει σοφά για το παρόν. Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, επίσημη πρόταση της Ρωσίας για τα Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας το 2021. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

Les Τraducteurs 607

Οι Μεταφραστές (Les Τraducteurs) του Ρεζί Ρουανσάρ

Εννέα μεταφραστές από διάφορες χώρες προσλαμβάνονται από έναν μεγαλοεκδότη για να μεταφράσουν το πολυαναμενόμενο τελευταίο βιβλίο μιας μπεστ-σέλερ τριλογίας. Κλείνονται σε ένα πολυτελές οίκημα και πληρώνονται αδρά ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει καμία διαρροή. Οταν όμως δημοσιεύονται ξαφνικά οι πρώτες δέκα σελίδες του μυθιστορήματος, η δουλειά γίνεται εφιάλτης. Ενας από αυτούς είναι ο κλέφτης και ο εκδότης είναι έτοιμος να κάνει ό,τι χρειάζεται για να τον -ή την- αποκαλύψει. Ο Ρεζί Ρουανσάρ, μετά το εξαιρετικά επιτυχημένο «Populaire», επιστρέφει με μια διασκεδαστική, μα ισχνή ιστορία «λογοτεχνικού μυστηρίου». Ενας από τους μεταφραστές του, είναι κι ο Μανώλης Μαυροματάκης. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix