Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 15 Μαρτίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 15 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


rififi

Ριφιφί (Rififi) του Ζιλ Ντασέν

Τέσσερις άνδρες σχεδιάζουν την τέλεια ληστεία. Όλα είναι προγραμματισμένα σωστά, αλλά δεν λαμβάνουν υπόψη τους τον ανθρώπινο παράγοντα.

Το αρχετυπικό σκοτεινό heist movie του Ζιλ Ντασέν, γυρισμένο στο Παρίσι την εποχή που ήταν ανεπιθύμητος στην Αμερική. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

Broadway behind the scenes

Broadway του Χρήστου Μασσαλά

Μετά από 15 χρόνια κρίσης, η Αθήνα είναι μια πόλη λαβωμένη. Μοιάζει να φορά ένα ξεθωριασμένο κοστούμι μίας πάλαι ποτέ ένδοξης ντίβας - δεύτερο χέρι, ξεφτισμένο, ξεβαμμένο. Στο κέντρο, χρεοκοπημένα μαγαζιά, κλειστά ρολά, εγκατελειμμένα θέατρα. Σ’ ένα από αυτά, το «Broadway» έχει βρει στέγη μία συμμορία από πορτοφολάδες. Ντόπιοι και ξένοι, στρέιτ και γκέι, γυναίκες και άντρες - απόκληρα, διαφορετικά πλάσματα που δεν τους δέχτηκε ποτέ, ή τους ξέρασε το σύστημα. Χαμένα παιδιά που βρήκαν κάπου να ανήκουν - έκαναν σπίτι τους τα ερειπωμένα παρασκήνια του λαμπερού πάρτυ μιας προηγούμενης γενιάς. Μια γενιάς που γλέντησε κι άφησε στα σημερινά παιδιά να υποστούν το χανγκόβερ. Εκεί φέρνει ο ερωτοχτυπημένος Μάρκος την Νέλλυ - ένα κορίτσι που το έσκασε από το σπίτι της κι, εκδικητικά σχεδόν, έγινε στρίπερ. Θέλει να της γνωρίσει την Οικογένεια του. Να της ανοίξει την πόρτα του κόσμου του. Να τη βάλει στη δουλειά. Η ιδέα είναι η χορεύτρια Νέλλυ, ντυμένη με τα -ξεχασμένα να σκονίζονται στα καμαρίνια- φανταχτερά και σέξι κοστούμια του «Broadway» να δίνει παραστάσεις στο δρόμο, προσελκύοντας πλήθος περαστικών γύρω της που, όσο παρακολουθούν την περφόρμανς της, οι πορτοφολάδες της παρέας θα τους ξαφρίζουν. Ο Μάρκος έχει στήσει το κόλπο σαν μία καλολαδωμένη μηχανή. Όμως πάντα κάπου, κάτι πάει στραβά. Και μια μέρα τον συλλαμβάνουν. Παράλληλα, ο Έλληνας αρχηγός της συμμορίας έχει περισυλλέξει και κρύψει στα υπόγεια του «Broadway» τον Γιόνας, έναν αγόρι που ξέρει πολλά - και για αυτό τον κυνηγάει να τον εξαφανίσει ο ισχυρότερος μαφιόζος του αθηναϊκού υπόκοσμου. Για να τον κρύψει, η Νέλλυ τον μεταμορφώνει σε γυναίκα, την «Μπάρμπαρα» κι εκείνη, αγνώριστη πια, ξεκινά τις περφόρμανς μαζί της. Γίνονται ντουέτο, γίνονται ζευγάρι. Η Νέλλυ προδίδει τον Μάρκο, κι ο Μάρκος όταν τον προδίδουν γίνεται θανάσιμα επικίνδυνος. Και τώρα που το «Broadway» δεν είναι πια καταφύγιο, αλλά φυλακή, υπάρχει έξοδος κινδύνου;

To ντεμπούτο του Χρήστου Μασσαλά - φιλόδοξο, γοητευτικό, σύγχρονο, αλλά και άνισο, ανολοκλήρωτο. Σαν ένα γκλαμ κοστούμι με ορατές τις ραφές του πατρόν του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στην ΕΡΤ 3

Alita 607

Αλίτα: O Αγγελος της Μάχης (Alita: Battle Angel) του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ

Oταν η Αλίτα ξυπνά χωρίς να θυμάται ποια είναι σε έναν μελλοντικό κόσμο που δεν αναγνωρίζει, την περιμαζεύει ο Iντο, ένας ευγενικός επιστήμονας που αντιλαμβάνεται ότι κάπου μέσα σε αυτό το ανθρωποειδές κρύβεται η καρδιά και η ψυχή μιας νεαρής γυναίκας με ξεχωριστό παρελθόν. Καθώς η Αλίτα μαθαίνει να περιπλανιέται στη νέα της ζωή και στους επικίνδυνους δρόμους της Άιρον Σίτι, ο Αΐντο προσπαθεί να την προφυλάξει από το αινιγματικό παρελθόν της, τη στιγμή που ο «περπατημένος» νέος της φίλος Χιούγκο είναι διατεθειμένος να τη βοηθήσει να ξυπνήσει τις μνήμες της. Μόνο όταν οι φονικές και διεφθαρμένες δυνάμεις της πόλης καταδιώκουν την Αλίτα, εκείνη ανακαλύπτει ένα στοιχείο για το παρελθόν της – έχει μοναδικές πολεμικές ικανότητες και αυτοί που είναι στην εξουσία θα κάνουν τα πάντα για τις υποτάξουν. Αν καταφέρει να τους ξεφύγει, ίσως να είναι το κλειδί για τη σωτηρία των φίλων της, της οικογένειάς της και του κόσμου που έμαθε να αγαπά.

Ο Τζέιμς Κάμερον στην παραγωγή, ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ στη σκηνοθεσία, ένα ιαπωνικό manga που γίνεται επιτέλους ταινία. Και - με επιμέρους αδυναμίες - καταφέρνει να τιμήσει το μύθο του. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στο Star

The November Man

O Ανθρωπος του Νοέμβρη (The November Man) του Ρότζερ Ντόναλτσον

Οταν περνά ο παγωμένος Νοέμβρης, δεν αφήνει τίποτα ζωντανό πίσω του. Το πιάσαμε; Αυτός είναι ο «November Man» του Πιρς Μπρόσναν, κατά κόσμον Πίτερ Ντέβερο, ο πιο ικανός και πολυμήχανος πάλαι ποτέ πράκτορας της CIA, ο οποίος τώρα βάζει κατά μέρος τη σύνταξη για να ξαναμπεί στη δράση, σε μια υπόθεση που τον αφορά προσωπικά και τον θέτει αντιμέτωπο με τον τέως μαθητή του, την ίδια τη CIA κι ολόκληρη τη (πολύ πολύ κακιά) Ρωσία, από τη μαφία μέχρι τον επόμενο Πρόεδρο.

Από την «Κορυφή του Δάντη» στο... Μαυροβούνιο, μεταξύ Τζέιμς Μποντ και Τζέισον Στέιθαμ, ο Πιρς Μπρόσναν κρατά το ενδιαφέρον και το σεξ απίλ σε μια απλοϊκή, παλιομοδίτικιη περιπέτεια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον Alpha

pokemon detective pikachu 607

Πόκεμον Ντετέκτιβ Πίκατσου (Pokemon Detective Pikachu) του Ρομπ Λέτερμαν

O ατσίδας ντετέκτιβ Χάρι Γκούντμαν εξαφανίζεται μυστηριωδώς, ωθώντας έτσι τον 21χρονο γιο του Τιμ να ανακαλύψει τι συνέβη. Στην έρευνα τον βοηθά ο πρώην συνεργάτης του Χάρι, ο Ντετέκτιβ Πίκατσου: ένας ξεκαρδιστικός, αξιαγάπητος σούπερ μπελάς που μπορεί να μπερδέψει ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό. Συνειδητοποιώντας ότι έχουν την ικανότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους, καθώς ο Τιμ είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να μιλάει με τον Πίκατσου ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια συναρπαστική περιπέτεια για να ξεδιπλώσουν το μυστήριο. Ψάχνουν για ίχνη κάτω από τα νέον φώτα των δρόμων της Ράιμ Σιτι - μιας σύγχρονης μητρόπολης όπου οι άνθρωποι και τα Πόκεμον ζουν δίπλα-δίπλα και συναντούν μία σειρά από χαρακτήρες Πόκεμον. Σταδιακά ξεδιπλώνεται μία συγκλονιστική πλοκή, καθώς απειλείται η ειρηνική συνύπαρξη των Πόκεμον με τους ανθρώπους, αλλά και ολόκληρο το σύμπαν τους.

Κρατήστε τα ειδικά εφέ και τη φωνή και το μπρίο του Ράιαν Ρέινολντς. Αφήστε κατά μέρος το μυστήριο. Τι εννοείτε ποιος είναι ο Πίκατσου; Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 03.30 στο Star

It Follows 607

Σε Ακολουθεί (It Follows) του Ντέιβιντ Ρόμπερτ Μίτσελ

Για τη 19χρονη Τζέι, τα μόνα πράγματα που θα έπρεπε να την απασχολούν αυτό το φθινόπωρο είναι το σχολείο, τα αγόρια και τα σαββατοκύριακα στη λίμνη. Έπειτα από μια φαινομενικά αθώα ερωτική συνεύρεση, όμως, βρίσκεται να καταδιώκεται από τη φρικαλέα αυτή κατάρα, εφιαλτικά οράματα που μπορούν να πάρουν οποιαδήποτε ανθρώπινη μορφή, μετατρέποντας ακόμα και τις πιο οικείες φιγούρες σε πιθανούς δολοφόνους της. Καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα, η Τζέι θα αναζητήσει τη βοήθεια των φίλων της σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ανατρέψει την τρομερή της μοίρα.

Η πιο πολυσυζητημένη -και καλύτερη- ταινία τρόμου της χρονιάς - μια ανατριχιαστική παραβολή πάνω στην ενηλικίωση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσημη στο ΕΡΤFlix

Prison 77

Η Απόδραση του '77 (Modelo 77) του Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ

Λίγο μετά την κατάρρευση της δικτατορίας του Φράνκο στην Ισπανία και τη μετάβασή της προς δημοκρατία, ο Μανουέλ (Μιγκέλ Χεράν - ο «Ρίο» στην «Τέλεια Ληστεία») φυλακίζεται αδίκως για υποκλοπή χρημάτων που δανείστηκε από την εργασία του. Εκεί, ο φανταστικός αυτός χαρακτήρας ανακαλύπτει τις πολύ αληθινές άθλιες και φασιστικές πτυχές της φυλακής, όπου είναι ακόμα φυλακισμένοι «ανεπιθύμητοι» του τέως φασιστικού καθεστώτος, θα εμπλακεί σε ένα αληθινό επαναστατικό κίνημα φυλακισμένων και τελικά θα συμμετάσχει σε μια από τις μεγαλύτερες μαζικές αποδράσεις φυλακισμένων στην ιστορία, όπου πάνω από 175 φυλακισμένοι του καθεστώτος απέδρασαν από τις φυλακές τους όταν δεν τους χορηγήθηκε η αμνηστία που δικαιούνταν από το νέο δημοκρατικό καθεστώς.

Ο σκηνοθέτης του «Μικρού Νησιού» επιστρέφει μ' ένα αγωνιώδες, κλειστοφοβικό και βίαιο πολιτικό θρίλερ, βασισμένο στην αληθινή απόδραση από τις φυλακές της Βαρκελώνης - δύο χρόνια μετά την πτώση του καθεστώτος του Φράνκο. Τόσο έντονο που μένει χαραγμένο στο νου για ώρες αφού έχει τελειώσει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

the peasants 607

Οι Χωρικοί (The Peasants) των Ντορότα Κομπιέλα, Χιού Βέλχμαν

Σε ένα συντηρητικό πολωνικό χωριό των τελών του 19ου αιώνα, η 19χρονη Γιάγκνα, όμορφη και ανύπαντρη, είναι αντικείμενο ζήλειας γυναικών κάθε ηλικίας και πόθου πολλών αντρών, συμπεριλαμβανομένου του Aντεκ, αγρότη άξεστου και παντρεμένου με παιδιά, πλην γοητευτικού. Η Γιάγκνα υποκύπτει στην πολιορκία του και τον ερωτεύεται, όμως τα πράγματα μπερδεύει ο χήρος γαιοκτήμονας πατέρας του Aντεκ που, πεπεισμένος από τους συντοπίτες του να ξαναπαντρευτεί, ετοιμάζεται να ζητήσει το χέρι της κοπέλας από τη μητέρα της έναντι ενός εκτεταμένου κομματιού γης.

Η ομάδα του «Loving Vincent» επιμένει στο μαγευτικό animation της ελαιογραφίας, αλλά μήπως πρόκειται για τρικ για το τρικ; Επίσημη υποβολή της Πολωνίας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo