Ταινίες

O Ανθρωπος του Νοέμβρη

The November Man

Ρότζερ Ντόναλτσον

5 στα 10

Από την «Κορυφή του Δάντη» στο... Μαυροβούνιο, μεταξύ Τζέιμς Μποντ και Τζέισον Στέιθαμ, ο Πιρς Μπρόσναν κρατά το ενδιαφέρον και το σεξ απίλ σε μια απλοϊκή, παλιομοδίτικιη περιπέτεια.

O Ανθρωπος του Νοέμβρη
Που παίζεται; Διάλεξε αίθουσα και ώρα προβολών σε όλη την Ελλάδα Που παίζεται;
O Ανθρωπος του Νοέμβρη

Το Flix και η Uber σας πάνε σινεμά! Μάθετε πώς μπορείτε να έχετε την πρώτη διαδρομή δωρεάν. Ή, πιο απλά, πατήστε εδώ, καλέστε uberTAXI και... φύγατε!

Οταν περνά ο παγωμένος Νοέμβρης, δεν αφήνει τίποτα ζωντανό πίσω του. Το πιάσαμε; Αυτός είναι ο «November Man» του Πιρς Μπρόσναν, κατά κόσμον Πίτερ Ντέβερο, ο πιο ικανός και πολυμήχανος πάλαι ποτέ πράκτορας της CIA, ο οποίος τώρα βάζει κατά μέρος τη σύνταξη για να ξαναμπεί στη δράση, σε μια υπόθεση που τον αφορά προσωπικά και τον θέτει αντιμέτωπο με τον τέως μαθητή του, την ίδια τη CIA κι ολόκληρη τη (πολύ πολύ κακιά) Ρωσία, από τη μαφία μέχρι τον επόμενο Πρόεδρο.

Η ταινία, δεύτερη συνάντηση του Μπρόσναν με τον Ρότζερ Ντόναλντσον μετά την «Κορυφή του Δάντη», μεταφέρει στην οθόνη τον ήρωα της σειράς best sellers του Μπιλ Γκρέιντζερ, ένα θεωρητικά συναισθηματικά απρόσιτο σκληρό πράκτορα, αναγκασμένο να πάρει τα πράγματα στα χέρια του, με τρόπο ελαφρώς μόνο πιο σύνθετο και λιγότερο επιφανειακό από του Μπράιαν Μιλς στα «Taken»: ο Ντέβερο είναι πιο κοσμοπολίτης, πιο κυνικός, πιο κομψός, πιο τελεσίδικος.

Γυρισμένη στη Σερβία και το Μαυροβούνιο (αναδεικνύοντάς το σε θαυμάσιο τουριστικό προορισμό αν δεν έχεις λογαριασμούς με τη μαφία), η ταινία επενδύει στον Πιρς Μπρόσναν που ξέρει πώς να κρατά το ενδιαφέρον σε μια περιπέτεια, κινούμενος μεταξύ Τζέιμς Μποντ και Τζέισον Στέιθαμ. Το σενάριο είναι από αφελές μέχρι γελοίο, οι Ρώσοι είναι βγαλμένοι από freak show, αλλά το ίδιο και οι υψηλά ιστάμενοι Αμερικανοί.

Ωστόσο το φιλμ έχει στιλ, σασπένς, ρυθμό και δυνατές σκηνές δράσης. Το γεγονός ότι ο Μπρόσναν παραμένει σέξι, η Ολγκα Κουριλένκο κόβει την ανάσα κι ο νεαρότερος Λουκ Μπρέισι ως μαθητής με daddy complex είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος για τις δάφνες του νέου sex symbol, βοηθά να ξεχαστούν οι ατέλειες, μαζί κι οι θεατές.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.