Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου

στα 10

Σημειώστε από σήμερα ποιες ταινίες θα βγουν στις αίθουσες την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου.

Flix Team
Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου

Μια ελληνική ταινία που έχει τη διάθεση, την ικανότητα, την ιστορία και το καστ για να μιλήσει σε ένα μεγάλο κοινό, ένα ντοκιμαντέρ από την Βόρεια Μακεδονία που έφτασε ως τα Οσκαρ, μια νέα μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τον πάντα κλασικό Χάρισον Φορντ (κι έναν ακαταμάχητο σκύλο), τον Ντάστιν Χόφμαν να εξαργυρώνει το όνομά του σε μια ιταλική παραγωγή κι αν όλα αυτά δεν σας φτάνουν υπάρχει κι ο σκαντζόχοιρος Sonic να ανεβάζει πίστες. Ολα αυτά -κι όχι μόνο- στις αίθουσες από την Πέμπτη.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.

Απόστρατος του Ζαχαρία Μαυροειδή


Με την εταιρία εισαγωγών μηχανών εσπρέσο που διευθύνει σε αδιέξοδο, ο γλυφαδιώτης εργένης Άρης Νικολόπουλος «αποστρατεύεται» στο σπίτι του ένδοξου παππού Αριστείδη στον υποτονικό Παπάγου. Το στοκ των μηχανών εσπρέσο στοιβάζεται στο αραχνιασμένο γραφείο του απόστρατου αξιωματικού, καθώς ο εγγονός ξανασμίγει με παιδικούς φίλους κολλημένους εσαεί στο προάστιο των αξιωματικών, αλλά και μ’ έναν πρώην συναγωνιστή του παππού του, παραδόξως κομμουνιστή. Αντιμέτωπος με ηρωικά φαντάσματα του παρελθόντος ο απολιτίκ εγγονός θα νιώσει την ανάγκη να φανεί αντάξιος του ονόματός του. Όμως, όσο πλησιάζει τον θρύλο του παππού Αριστείδη, τόσο αυτός αλλάζει όψη.
Ο Ζαχαρίας Μαυροειδής στη δεύτερη μεγάλου μήκους μυθοπλασίας του παραδίδει, μια τρυφερή αστεία κια συγκινητική ιστορία για το σήμερα και το χτες και την διακριτική δύναμη της αγάπης.

Στη Γη του Aγριου Μελιού (Honeyland) των Ταμάρα Κοτέβσκα, Λούμπομιρ Στεφάνοφ


Ενα πανέμορφο και συγκινητικό ντοκιμαντέρ που βρέθηκε υποψήφιο για Οσκαρ τόσο στην κατηγορία του ντοκιμαντέρ όσο και σε αυτή της καλύτερης διεθνούς ταινίας.
Βραβευμένο στο φεστιβάλ του Sundance με το μεγάλο βραβείο για διεθνή ντοκιμαντέρ, για την υπέροχη φωτογραφία του κι ένα ακόμη βραβείο πρωτοτυπίας, το φιλμ των Ταμάρα Κοτέβσκα και Λιούμπομιρ Στεφάνοφ, ακολουθεί την καθημερινότητα μιας γυναίκας που ζει με την ηλικιωμένη μητέρα της σε ένα εγκαταλελειμμένο χωριό της Βόρειας Μακεδονίας, κι επιβιώνει συλλέγοντας το μέλι από τα ημιάγρια μελίσσια της, παίρνοντας το μισό για εκεινη κι αφήνοντας το άλλο μισό για τις μέλισσες. Οταν μια θορυβώδης οικογένεια έρθει να εγκατασταθεί δίπλα της, η μοναξιά της θα αποκτήσει παρέα, όταν όμως εκείνοι αποφασίσουν να ασχοληθούν με την μελισσοκομία παραβλέποντας τον κανόνα του μισού-μισού, η ισορροπία και η ίδια της η ζωή θα διαταραχθεί με τρόπους απρόβλεπτους και σκληρούς.

Οι Αεροναύτες (The Aeronauts) του Τομ Χάρπερ


Τόσο «παλιομοδίτικο» όσο και θεαματικό, το φιλμ του Τομ Χάρπερ είναι μια γοητευτική περιπέτεια που δεν ξεφεύγει από τα αναμενόμενα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παύει να είναι ασταμάτητα απολαυστική.
Οι «Αεροναύτες» είναι ένα αμάλγαμα αληθινής ιστορίας και μυθοπλασίας, με τον χαρακτήρα του Εντι Ρεντμέιν, να είναι βασισμένος στον υπαρκτό επιστήμονα Τζέιμς Γκλέισερ (ακόμη κι αν στην πιο υψιπετή του πτήση δεν ήταν φιλόδοξος νεαρός, ούτε είχε μια γυναίκα πιλότο), ενώ αυτός της Φελίσιτι Τζόουνς, η Αμέλια Ρεν υπάρχει μόνο στο πλαίσιο της ταινίας ακόμη κι αν μοιάζει να απηχεί αυτόν της γαλλίδας αεροναύτη Σοφί Μπλανσάρ, η ζωή (κι ο θάνατος) της οποίας δεν ήταν τίποτα λιγότερο από συναρπαστική.

Στο Λαβύρινθο(L'uomo del labirinto) του Ντονάτο Καρίζι


Κινηματογραφικό ντεμπούτο ενός επιτυχημένου συγγραφέα αστυνομικών βιβλίων με ένα αναμφίβολα ελκυστικό πρωταγωνιστικό δίδυμο στα πρόσωπα των Τόνι Σερβίλιο και Ντάστιν Χόφμαν.
Ένα χειμωνιάτικο πρωινό, καθώς η Σαμάνθα πηγαίνει στο σχολείο πέφτει θύμα απαγωγής. Δεκαπέντε χρόνια μετά ξυπνάει στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου με καμιά ανάμνηση του παρελθόντος. Δίπλα της κάθεται ο Δρ. Γκριν, ένας ψυχίατρος που ισχυρίζεται ότι θα τη βοηθήσει να επαναφέρει την μνήμη της και να συλληφθεί το τέρας. Όμως, την προειδοποιεί ότι το κυνήγι αυτού του τέρατος δεν είναι έξω στον αληθινό κόσμο, αλλά μέσα στο μυαλό της.

Εμα (Ema) του Πάμπλο Λαραΐν


Μετά από ένα τραυματικό γεγονός που θα συγκλονίσει την οικογενειακή της ζωή, η Έμα, μια νεαρή γυναίκα που ζει μέσα από τον χορό, προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή της, αναλαμβάνοντας κάθε ρίσκο για να το καταφέρει.
Η νέα ταινία του Πάμπλο Λαραΐν, ξεχειλίζει ενέργεια, υπερβολή και πρόκληση ακροβατώντας μεταξύ (υπερβολικά) σοβαρού και (αθέλητα) αστείου.

Το Κάλεσμα της Αγριας Φύσης (The Call Of The Wild), του Κρις Σάντερς


To βιβλίο του Τζακ Λόντον, με πρωταγωνιστές τον Χάρισον Φορντ κι έναν ακαταμαχητο CGI σκύλο; Θα ακολουθήσουμε το κάλεσμα.
Η ευτυχισμένη ζωή του καλόκαρδου σκύλου Μπακ ανατρέπεται όταν ξαφνικά μεταφέρεται από το σπίτι του στην Καλιφόρνια, στην εξωτική και άγρια Αλάσκα, κατά τη διάρκεια της μεγάλης εξόρυξης χρυσού τη δεκαετία του 1890. Ως το νεότερο μέλος μιας ομάδας σκύλων για αποστολές αλληλογραφίας, ο Μπακ θα βιώσει την εμπειρία της ζωής του, βρίσκοντας τελικά την αληθινή του θέση σε αυτό τον κόσμο και φροντίζοντας πια ο ίδιος τον εαυτό του.

Sonic Η Ταινία (Sonic the Hedgehog) του Τζεφ Φάουλερ


Ο Σκαντζόχοιρος Σόνικ από την οθόνη των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, στην οθόνη του σινεμά.
Ο Σόνικ απολαμβάνει το νέο του σπίτι στη Γη, μέχρι να σημάνουν οι φασαρίες. Τώρα, αυτός ο νέος καλύτερος φίλος του, Τομ, συνεργάζονται από κοινού για να υπερασπιστούν τον πλανήτη από τον διαβολικό Δρ. Ρομπότνικ και τα σχέδια του για παγκόσμια κυριαρχία.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.