Ταινίες

Το Κάλεσμα της Αγριας Φύσης

The Call Of The Wild

Κρις Σάντερς

6 στα 10

To βιβλίο του Τζακ Λόντον, με πρωταγωνιστές τον Χάρισον Φορντ κι έναν ακαταμαχητο CGI σκύλο σε μια ευπρόσδεκτα παλιομοδίτικη κινηματογραφική μεταφορά που θα απολαύσει ολη η οικογένεια.

Το Κάλεσμα της Αγριας Φύσης
Που παίζεται; Διάλεξε αίθουσα και ώρα προβολών σε όλη την Ελλάδα Που παίζεται;
Το Κάλεσμα της Αγριας Φύσης

Η ευτυχισμένη ζωή του καλόκαρδου σκύλου Μπακ ανατρέπεται όταν ξαφνικά μεταφέρεται από το σπίτι του στην Καλιφόρνια, στην εξωτική και άγρια Αλάσκα, κατά τη διάρκεια της μεγάλης εξόρυξης χρυσού τη δεκαετία του 1890. Ως το νεότερο μέλος μιας ομάδας σκύλων για αποστολές αλληλογραφίας, ο Μπακ θα βιώσει την εμπειρία της ζωής του, βρίσκοντας τελικά την αληθινή του θέση σε αυτό τον κόσμο και φροντίζοντας πια ο ίδιος τον εαυτό του.

Μπορεί αρχικά η θέα του σκύλου Μπακ, του αληθινού πρωταγωνιστή αυτής της καινούριας αφήγησης του κλασικού βιβλίου του Τζακ Λόντον, να σε αφήνει αβέβαιο για το πόσο ένα ψηφιακό ζώο ήταν η σωστή επιλογή, αλλά γρήγορα κι αυτό λέει κάτι για το πως λειτουργεί η ταινία, ξεχνά εντελώς το πως κατασκευάστηκε ο Μπακ κι ακολουθείς την ιστορία του, ακριβώς με τον τρόπο που θα έπρεπε.

Σκηνοθετημένο με ακρίβεια από τον Κρις Σάντερς (του «Πως Να Εκπαιδεύσετε τον Δράκο σας») και φωτογραφημένο με την πλούσια υφή που θα περίμενες από τους φακούς του Γιάνους Καμίνσκι, το «Κάλεσμα της Αγριας Φύσης» έχει κάτι από την ποιότητα μιας παλιομοδίτικης -ή αν προτιμάτε- κλασικής ταινίας της Disney.

Ναι, ο Μπακ να είναι λίγο περισσότερο εκφραστικός απ΄όσο θα πίστευες ότι μπορεί να είναι ένας αληθινός σκύλος, αλλά οι ανθρώπινοι συμπρωταγωνιστές του, είτε πρόκειται για τον Ομαρ Σι στον ρόλο του αφεντικού του που του δίνει έναν σκοπό δένοντάς τον στο ταχυδρομικό του έλκηθρο, είτε για τον Χάρισον Φορντ που του δίνει τελικα το αληθινό του σπίτι -την άγρια φύση- εξισορροπούν τις ερμηνείες στην ταινία.

Και τελικά ελάχιστα παράπονα μπορείς να έχεις από μια πανέμορφη τρυφερή ταινία για όλη την οικογένεια που χτίζει μια περιπέτεια με ομορφιά, μεγάλη καρδιά και που ισορροπεί το δράμα με το χιούμορ και την τρυφερότητα -αν και ομολογουμένως αφαιρεί αρκετά από την αληθοφάνεια και την σκληρότητα της φύσης όπως αυτή διαβάζεται στο βιβλίο του Λόντον.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.