Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 17 Αυγούστου

στα 10

Σημειώστε από τώρα ποιες ταινίες θα βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη και κάντε πρόγραμμα!

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 17 Αυγούστου

Με μυστήρια, κωμωδίες, γυναικεία χειραφέτηση, παιδικά sci-fi και... playstation διεκδικεί (υπερβολικά φιλόδοξα, μάλλον), την προσοχή του κοινού η εβδομάδα τού Δεκαπενταύγουστου που θα μας οδηγήσει, σιγά-σιγά, στην αρχή του φθινοπώρου και μην τρομάζετε.

Διαβάστε ποιες περιμένουμε να κυκλοφορήσουν την Πέμπτη, 17 Αυγούστου, δείτε trailer και κάντε πρόγραμμα από τώρα!

Κλικάρετε στον κάθε τίτλο για περισσότερα.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!

menteur

«Μια του... Ψεύτη» («Menteur») του Ολιβιέ Μπαρού

Ο Ζερόμ, είναι πωλητής σκαφών αναψυχής στη Νίκαια. Αλλά αν ρωτήσετε τον ίδιον, στον ελεύθερο χρόνο του ο Ζερόμ είναι επίσης αστροναύτης, παγκόσμιος πρωταθλητής στο καράτε και κολλητός της Μις Υφήλιος. Στην πραγματικότητα, ο Ζερόμ είναι παθολογικός ψεύτης. Λέει ψέματα σε όλους, για τα πάντα! Κανείς δεν τον πιστεύει, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να λέει ακόμα περισσότερα ψέματα. Μια μέρα όμως, ο Τζερόμ θα ξυπνήσει για να ανακαλύψει ότι όλα τα ψέματά του, έχουν γίνει πραγματικότητα…και αυτό είναι μόνο η αρχή των προβλημάτων. Μια…αληθινά ξεκαρδιστική ταινία, με πρωταγωνιστή τον νέο βασιλιά της γαλλικής κωμωδίας, Ταρέκ Μπουνταλί.

Ενας επαγγελματίας κλέφτης για όλες τις εποχές, ένα one man show από τον Ταρέκ Μπουνταλί.

gran turismo

«Gran Turismo» του Νιλ Μπλόμκαμπ

Eνας σκληρά εργαζόμενος gamer, ένας πρώην οδηγός αγώνων και ένας ιδεαλιστής παράγοντας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οι τρεις τους μαζί ρισκάρουν τα πάντα για να διακριθούν στο πιο επίλεκτο άθλημα στον κόσμο. Από το PlayStation σε ένα σινεμά δίπλα σας, με Ντέιβιντ Χάρμπορ, Ορλάντο Μπλουμ και την υπογραφή του σκηνοθέτη των «District 9», «Elysium» και «Chappie».

just the two of us

«Εμείς οι Δυο» («L'Amour et les Forêts») της Βαλερί Ντονζελί

Οταν η Μπλανς συναντά τον Γκρεγκουάρ, νομίζει ότι βρήκε τον ιδανικό σύντροφο. Οι δεσμοί που τους δένουν μεγαλώνουν γρήγορα και ακολουθεί μια παθιασμένη σχέση, που οδηγεί στην συγκατοίκηση. Για την Μπλανς, μακριά από την οικογένειά της και τη δίδυμη αδερφή της, Ρόουζ, ξεκινά μια νέα ζωή. Ομως σιγά σιγά βρίσκεται εγκλωβισμένη στα χέρια ενός βαθιά κτητικού και επικίνδυνου άντρα.

Η Βαλερί Ντονζελί σκηνοθετεί το τέλος μιας σχέσης και την αρχή τής γυναικείας ενδυνάμωσης, με πρωταγωνιστές τη Βιρζινί Εφιρά και τον Μελβίλ Πουπό.

undercover

«Ερευνα Πάνω σε Ενα Κρατικό Σκάνδαλο («Enquête sur un scandale d'État») του Τιερί ντε Περετί

Στην καρδιά του Παρισιού, το τελωνείο κατάσχει επτά τόνους κάνναβης. Ενας πρώην μυστικός πράκτορας της Δίωξης ισχυρίζεται ότι μπορεί ν' αποδείξει την ύπαρξη ενός κρατικού καρτέλ, με επικεφαλής τον Ζακ Μπιγιάρ, έναν υψηλά ιστάμενο αξιωματικό τής αστυνομίας.

Αστυνομικό με θέμα τη διαφθορά στα υψηλά στρώματα εξουσίας, υποψήφιο για Σεζάρ, βραβευμένο στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

the little alien

«Η Μικρή Εξωγήινη» («Lille Allan») της Αμάλιε Νέσμπι Φικ

Σε κάποιες κατά τ’ άλλα μοναχικές καλοκαιρινές διακοπές, ο εσωστρεφής Aλαν πείθεται να λειτουργήσει ως ανθρώπινη κεραία για τον παλιό, εμμονικό με τα ΑΤΙΑ γείτονά του, που πιστεύει ότι ένας τεράστιος στόλος εισβολής βρίσκεται καθ’ οδόν. Αλλά αυτό που ανακαλύπτουν δεν είναι ακριβώς ένας τεράστιος στόλος εισβολής. Oταν καταρρέει η ετοιμόρροπη κατασκευή για την κεραία, ο Aλαν σώζεται στο τσακ από ένα μικρό εξωγήινο κορίτσι, τηn Μπρίτνεϊ, η οποία κάνει μια σχολική εργασία για την πρωτόγονη ανθρώπινη φυλή. Τώρα, ο Aλαν πρέπει να τη βοηθήσει να γυρίσει στο σπίτι της.

Δανέζικη διαστημική περιπέτεια για φιλοπερίεργα πιτσιρίκια, βασισμένη στο παιδικό βιβλίο των Πέτερ Φρόντιν και Λίνε Κνούτσον.

professione reporter the passenger

«Επάγγελμα: Ρεπόρτερ» («Professione: reporter») του Μικελάντζελο Αντονιόνι

Αρχές τις δεκαετίας του '70. Ο επιτυχημένος Βρετανός δημοσιογράφος Ντέιβιντ Λοκ (Τζακ Νίκολσον) περιπλανιέται στην υποσαχάρια Αφρική, προσπαθώντας να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για το τοπικό αντάρτικο. Σε μια απόπειρα ν' αλλάξει ζωή, θα οικειοποιηθεί την ταυτότητα ενός νεκρού άντρα, του μυστηριώδους Ντέιβιντ Ρόμπερτσον. Ομως το παρελθόν του Λοκ αλλά και τουΡόμπερτσον τον καταδιώκει, αναγκάζοντάς τον να διαφεύγει συνεχώς, από χώρα σε χώρα, από πόλη σε πόλη. Με τη βοήθεια μιας νεαρής φοιτήτριας (Μαρία Σνάιντερ), διασχίζει την ερημιάτης Ανδαλουσιάνικης επαρχίας, για να συναντήσει το πεπρωμένο του.

Μια μνημειώδης γεωγραφική και υπαρξιακή περιπλάνηση, η πολυβραβευμένη εμβληματική (μία ακόμη) ταινία τού Μικελάντζελο Αντονιόνι.

fargo

«Fargo» των Ιθαν Κοέν, Τζόελ Κοέν

Ενας πωλητής αυτοκινήτων ψάχνει απεγνωσμένα χρήματα. Με την βοήθεια ενός συναδέλφου και πρώην κατάδικου, θα έρθει σε επαφή με δύο εγκληματίες. Επειτα, θα ταξιδέψει για να τους προσλάβει στην Βόρεια Ντακότα και για να απαγάγουν την γυναίκα του. Ο πεθέρος του και προϊστάμενός του είναι αρκετά πλούσιος, ενώ σκοπεύουν να ζητήσουν λύτρα ύψους 80.000 δολαρίων. Ωστόσο, ο πωλητής αυτοκινήτων σκοπεύει να ζητήσει περισσότερα λύτρα και να κρατήσει τα υπόλοιπα για τον εαυτό του. Δυστυχώς, οι εγκληματίες που προσέλαβε έχουν δικό τους τρόπο σκέψης, με αποτέλεσμα να αφήσουν τρία πτώματα εκτός προγράμματος. Η Μάρτζι, μία έγκυος αστυνομικός, θα αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης. Παράλληλα με την εξέταση των πτωμάτων και την χρησιμοποίηση αυτοσχέδιων μεθόδων, θα αρχίσει ένας φαύλος κύκλος αίματος.

Η μαύρη κωμωδία των αδελφών Κοέν που κέρδισε Βραβείο Σκηνοθεσίας στις Κάννες και Οσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου και Α' Γυναικείου Ρόλου για την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ.

orient express 1974

«Εγκλημα στο Οριάν Εξπρές» («Murder on the Orient Express») του Σίντνεϊ Λουμέτ

Κωνσταντινούπολη, Δεκέμβριος 1935. Δέκα άγνωστοι μεταξύ τους επιβιβάζονται στην αμαξοστοιχία του Οριάν Εξπρές με προορισμό το Καλέ της Γαλλίας. Μόνο που κάπου στην ορεινή Γιουγκοσλαβία, μια χιονοστιβάδα θάβει τις ράγες κι ακινητοποιεί το τραίνο. Αυτό όμως δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των επιβατών. Μέσα στη νύχτα, ο αντιπαθής «επιχειρηματίας» (σ.σ. μαφιόζος) κύριος Ράτσετ βρίσκεται δηλητηριασμένος και μαχαιρωμένος 11 φορές στην κουκέτα του. Τι τύχη να ταξιδεύει με την αμαξοστοιχία ο διάσημος Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό. Ο Πουαρό πρέπει να εξετάσει όλους, ταξιδιώτες και προσωπικό, στο παγιδευμένο τρένο και να βρει τον δολοφόνο. Ολοι έχουν κίνητρο, όλοι είναι ύποπτοι και, φαινομενικά, όλοι έχουν άλλοθι.

Η θρυλική διασκευή του ομώνυμου best-seller της Αγκαθα Κρίστι από τον Σίντνεϊ Λουμέτ και ένα κυριολεκτικά all-star cast. Σε επανέκδοση με νέες αποκατεστημένες κόπιες.

ostatni etap the last stage

«Το Τελευταίο Στάδιο» («Ostatni etap») της Βάντα Γιακουμπόφσκα

Η Μάρτα Βάις, μια Πολωνή Εβραία, φτάνει με αυτοκίνητο μεταφοράς βοοειδών στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Aουσβιτς. Εκεί τραβά την προσοχή των φρουρών καθώς είναι πολύγλωσση και εργάζεται ως μεταφράστρια. Oταν ρωτάει για το εργοστάσιο στο στρατόπεδο, μια συγκρατούμενή της την ενημερώνει ότι είναι ένα κρεματόριο και ότι η υπόλοιπη οικογένειά της πιθανώς έχει δολοφονηθεί.

Η πρώτη κινηματογραφική ταινία για το Αουσβιτς και το Ολοκάυτωμα, γυρισμένη το 1947 από την Πολωνή Γιακουμπόφσκα, βασισμένη στις δικές της εμπειρίες. Προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!