Industry

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 6 Απριλίου

στα 10

Σημειώστε από τώρα ποιες ταινίες θα βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη και κάντε πρόγραμμα!

Flix Team
Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 6 Απριλίου

Από Super Mario μέχρι ρωσική ενδοσκόπηση με Σερεμπρένικοφ κι από Πίτερ Στρίκλαντ με ελληνική φλέβα μέχρι τη γέννηση των Nike Air, αυτή η εβδομάδα, πριν τη Μεγάλη, προμηνύεται τουλάχιστον πολυποίκιλη κινηματογραφικά.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!

Air

«Air» του Μπεν Αφλεκ

Η ιστορία του Σόνι Βακάρο, ενός υπαλλήλου στο τμήμα πωλήσεων της Nike, που είχε μία χρυσή ιδέα η εταιρία να συνεργαστεί με τον θρύλο του μπάσκετ, Μάικλ Τζόρνταν, για τα αθλητικά «Air Jordan», ίσως το πιο κερδοφόρο προϊόν στην ιστορία της αμερικανικής αγοράς, μετά την Coca Cola.

Ο Μπεν Αφλεκ σκηνοθετεί άλλη μία ιστορία αμερικανικού ονείρου: ποιος κρυβόταν πίσω από την ιδέα των «Air Jordan», των αθλητικών παπουτσιών της Nike με την υπογραφή του θρύλου Μάικλ Τζόρνταν;

η γυναίκα του Τσαϊκόφσκι

«Η Γυναίκα του Τσαϊκόφσκι» του Κιρίλ Σερεμπρένικοφ

Μια παθιασμένη και τολμηρή ιστορία ενός ανεκπλήρωτου έρωτα που οδήγησε τη γυναίκα του Τσαϊκόφσκι στα άκρα. Η Αντονίνα Μιλιούκοβα είναι μία όμορφη και δροσερή κοπέλα, μέλοςτης ρωσικής αριστοκρατίας του 19ου αιώνα. Θα μπορούσε να έχει όποιον θέλει, όμως αναπτύσσει μια εμμονή με τον ήδη περιζήτητο συνθέτη Πιοτρ Τσαϊκόφσκι, τον οποίο ερωτεύεται τρελά με το που ακούει τη μουσική του. Ο μοναδικός της σκοπός είναι να τον παντρευτεί και να τον στηρίζει δια βίου με όλες της τις δυνάμεις στο θεάρεστο, όπως το αντιλαμβάνεται εκείνη, έργο του.

Η Ρωσία ως πολύπαθη νύφη: Ο σκηνοθέτης του «Πιστού» βάλλεται κατά της πατριαρχίας, χρησιμοποιώντας ως αμφίβολα εργαλεία μια γυναίκα-θύμα κι έναν ομοφυλόφιλο συνθέτη. Πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών.

the super mario bros. movie

«Super Mario Bros. Η Ταινία» των Αρον Χόρβαθ, Μάικλ Τζέλενικ

Ενώ επιδιορθώνουν έναν αγωγό ύδρευσης, δύο υδραυλικοί από το Μπρούκλιν, ο Μάριο και ο αδελφός του, Λουίτζι, μεταφέρονται μέσα από έναν μυστηριώδη σωλήνα σε έναν μαγικό νέο κόσμο. Οταν τα δύο αδέλφια χωριστούν, ο Μάριο ζει μία επική περιπέτεια αναζήτησης του Λουίτζι. Με τη βοήθεια του μανιταριού Τοντ και μετά την εντατική εκπαίδευση στη μάχη με την αρχηγό του Μανιταροβασιλείου, Πριγκίπισσα Πιτς, ο Μάριο επιστρατεύει τις δικές του δυνάμεις και αναλαμβάνει δράση.

Ο πιο δημοφιλής υδραυλικός τής ποπ κουλτούρας εδώ και τέσσερις δεκαετίες, έρχεται στη μεγάλη οθόνη, με την υπογραφή τής Illumination και, φυσικά, της Nintendo!

flux gourmet

«Flux Gourmet» του Πίτερ Στρίκλαντ

Μια ηχητική κολεκτίβα που δεν μπορεί να διαλέξει όνομα, στεγάζεται σε ένα ινστιτούτο αφιερωμένο στις μαγειρικές και διατροφικές επιδόσεις. Τα μέλη της παγιδεύονται στις εσωτερικές τους μάχες εξουσίας και σε καλλιτεχνικές βεντέτες, μόνο που η δυσλειτουργική δυναμική τους επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο όταν πρέπει να συναναστραφούν με την επικεφαλής του ινστιτούτου. Ενώ οι διάφοροι ανταγωνισμοί ξεδιπλώνονται, ένας άλλος ένοικος αντιμετωπίζει γαστρεντερικές διαταραχές, και σε μια προσπάθεια να δώσει αυθεντικότητα στην τέχνη της, η αρχηγός της κολεκτίβας του ζητά να χρησιμοποιήσει την κατάστασή του ως μέρος της παράστασης.

To νέο παραισθησιογόνο φιλμ του Πίτερ Στρίκλαντ, με συμμετοχή στο καστ του Μάκη Παπαδημητρίου και της Αριάν Λαμπέντ.

la voluntaria

«Η Εθελόντρια» της Νελι Ρεγκουέρα

Η Μαρίσα Σόλα (που σημαίνει «μόνη» στα ισπανικά) είναι μια 65χρονη γιατρός που μόλις συνταξιοδοτήθηκε· επιθυμεί όσο τίποτα ν’ αποκτήσει εγγόνια, όμως για κάποιον ανεξήγητο λόγο κανένα από τα παιδιά της δεν προτίθεται να της δώσει αυτή τη χαρά. Eπειτα από μια έντονη συζήτηση σ’ ένα οικογενειακό τραπέζι, η Μαρίσα αποφασίζει να αφήσει τα πάντα πίσω της και να ταξιδέψει στην Ελλάδα, σε μια προσφυγική δομή, πιστεύοντας πως θα συναντήσει παιδιά που χρειάζονται ανθρώπους σαν εκείνη. Ωστόσο, με την άφιξη της αντικρίζει μια πραγματικότητα που δεν φανταζόταν ποτέ – κι έτσι βρίσκει την ευκαιρία να διερευνήσει τα όρια μεταξύ της αγάπης και της ανάγκης.

H τρυφερή, πολιτική ταινία της Νέλι Ρεγκουέρα με ελληνική συμπαραγωγή και γυρίσματα στην Ελλάδα.

ο άντρας στο υπόγειο

«Ο Αντρας στο Υπόγειο» του Φιλίπ Λε Γκε

Ο Σιμόν, εβραϊκής καταγωγής και η Ελέν, αποφασίζουν να πουλήσουν ένα υπόγειο στο κτίριο όπου μένουν. Ενας άντρας το αγοράζει βιαστικά και εγκαθίσταται, προτού το ζευγάρι συνειδητοποιήσει πως πρόκειται για ρατσιστή συνωμοσιολόγο και αρνητή του Ολοκαυτώματος. Τώρα ο Σιμόν κι η Ελέν θέλουν να διώξουν τον αγοραστή, αλλά εκείνος είναι αποφασισμένος να μείνει.

Κοινωνικοπολιτικό θρίλερ μ' ένα ελκυστικό πρωταγωνιστικό τρίο: πόσα στερεότυπα πρέπει να καταρρίψεις πριν δεις κατάματα την αλήθεια;

Το Φωτογραφείο του Μπαμπά μου main

«Το Φωτογραφείο του Μπαμπά μου» της Καλλιόπης Λεγάκη

Το σπάνιο κινηματογραφικό υλικό που ανακάλυψε η Καλλιόπη Λεγάκη στο υπόγειο του γνωστού φωτογράφου Τάκη Τλούπα στη Λάρισα, ήταν ένας θησαυρός. Αυτό την παρακίνησε να αναζητήσει τον άνθρωπο και τη δουλειά του. Με οδηγό την κόρη του, τη Βάνια, το συνεργείο καταγράφει την καλλιτεχνική του πορεία, συγκροτώντας ταυτόχρονα μια ανθρωπογεωγραφία της Θεσσαλίας του περασμένου αιώνα.

Μια βόλτα στα άδυτα ενός αρχείου που χαρτογραφεί τη Θεσσαλία του προηγούμενου αιώνα, με πρεμιέρα στο τελευταίο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Ο Εξορκιστής του Βατικανού

«Ο Εξορκιστής του Βατικανού» του Τζούλιους Εϊβερι

Βασισμένη στα αυτοβιογραφικά βιβλία του Πατρός Γκαμπριέλε Αμόρθ, αρχιεξορκιστή του Βατικανού (An Exorcist Tells His Story και An Exorcist: More Stories), με δεκάδες χιλιάδες εξορκισμούς στο ενεργητικό του, η ταινία ακολουθεί τον πατέρα Αμόρθ στην έρευνά του για τον τρομακτικό δαιμονισμό ενός αγοριού, η οποία καταλήγει στην αποκάλυψη μιας συνωμοσίας που το Βατικανό για αιώνες προσπαθούσε απεγνωσμένα να αποκρύψει.

Βασισμένη σε πραγματικές ιστορίες, μια ταινία που χρειάστηκε... εξορκισμό για να ολοκληρωθεί, από τον σκηνοθέτη των «Overlord» και «Son of a Gun», με τον Ράσελ Κρόου να κρατά το θυμιατό.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!