
Ο Ιούνιος μας υποδέχεται με 5 νέες ταινίες και 3 σε επανέκδοση. Από την προσεχή Πέμπτη, 5 Ιουνίου, βρείτε σε θερινά και κλειστές αίθουσες τη νέα προσθήκη στο σύμπαν του John Wick, την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Karate Kid, το βραβευμένο «Βερμίλιο: Η Νύφη του Βουνού» της Μάουρα Ντελπέρο κ.ά. Εσείς τι θα επιλέξετε να δείτε; Βρείτε παρακάτω συγκεντρωμένες τις ταινίες που έρχονται, διαβάστε αναλυτικά, δείτε trailers (πατώντας στα links των ταινιών) και κάντε πρόγραμμα!
Ballerina του Λεν Γουάιζμαν
Λαμβάνοντας χώρα κατά τη διάρκεια των γεγονότων του «John Wick: Κεφάλαιο 3», η ταινία ακολουθεί την Ιβ Μακάρο την περίοδο που ξεκινά την εκπαίδευσή της στις παραδόσεις των εκτελεστών Ruska Roma.
Διαβάστε αναλυτικά τη γνώμη του Flix για την ταινία και δείτε το τρέιλερ εδώ
Karate Kid: Θρύλοι του Τζόναθαν Εντουϊστλ
Η αναβίωση του εμβληματικού franchise με τον Τζάκι Τσαν και τον Ραλφ Μάτσιο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το παιδί-θαύμα Λι Φονγκ, μετά από μια οικογενειακή τραγωδία, ξεριζώνεται από το σπίτι του στο Πεκίνο και αναγκάζεται να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη με τη μητέρα του. Ο Λι αγωνίζεται να αφήσει πίσω το παρελθόν του καθώς προσπαθεί να προσαρμοστεί στο νέο του σχολείο, και παρόλο που δεν θέλει να παλεύει, οι μπελάδες φαίνεται να τον ακολουθούν παντού. Οταν ένας νέος φίλος χρειαστεί τη βοήθειά του, ο Λι θα συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό καράτε -αλλά οι ικανότητές του από μόνες τους δεν αρκούν. Ο δάσκαλος κουνγκ φου του Λι, ο κ. Χαν, επιστρατεύει τον «αυθεντικό» Καράτε Κιντ, Ντάνιελ ΛαΡούσο, για βοήθεια, και ο Λι μαθαίνει έναν νέο τρόπο να μάχεται, ενώνοντας τα δυο στιλ τους σε ένα για την απόλυτη αναμέτρηση πολεμικών τεχνών.
Διαβάστε αναλυτικά τη γνώμη του Flix για την ταινία και δείτε το τρέιλερ εδώ
The Surfer του Λόρκαν Φίνεγκαν
Η νέα ταινία του Λόρκαν Φίνεγκαν («Vivarium») με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Κέιτζ. Eνας άντρας επιστρέφει στην ειδυλλιακή παραλία των παιδικών του χρόνων για να κάνει σερφ με τον γιο του. Η επιθυμία του όμως αυτή ανατρέπεται από μια ομάδα ντόπιων, των οποίων το μότο είναι: «δεν μένεις εδώ, δεν σερφάρεις εδώ». Ταπεινωμένος και θυμωμένος, ο άντρας παρασύρεται σε μια σύγκρουση που εντείνεται μαζί με τον αφόρητο καύσωνα του καλοκαιριού και τον φτάνει στα όριά του.
Διαβάστε αναλυτικά τη γνώμη του Flix για την ταινία και δείτε το τρέιλερ εδώ
Βερμίλιο: Η Νύφη του Βουνού της Μάουρα Ντελπέρο
Η Αντέλ είχε 10 γέννες και 7 παιδιά. Ολοι έχουμε αυτές τις αφηγήσεις από τις γιαγιάδες μας στην επαρχία - έκανες πολλά παιδιά, για να επιβιώσουν κάποια. Κι επειδή ήταν «θέλημα Θεού». Και ο Θεός «είχε». Η Αντέλ κι ο Σέζαρ, ο μεσήλικας δάσκαλος άντρας της, δεν έχουν - όπως δεν έχει και κανείς στο απομακρυσμένο, μικρό χωριό «Βερμίλιο», τοποθετημένο σε μία καταπράσινη απόκρημνη πλαγιά των ιταλικών Αλπεων. Τα παιδιά τους κοιμούνται τρία-τρία στα κρεβάτια, το γάλα της μοναδικής τους αγελάδας μοιράζεται σε 12 κούπες ποτισμένες με ψωμί τα πρωινά, η Αντέλ όταν μαγειρεύει το μοναδικό άλλο γεύμα της μέρας μετρά με οικονομία κάθε πατάτα, κάθε καρότο, κάθε φύλλο λάχανου. Ο Σέζαρ όμως παραγγέλνει βινύλια για να παίζει Βιβάλντι στο γραμμόφωνο του γραφείου του, «καθώς αυτό είναι τροφή για το πνεύμα», και δεν σταματά να κάνει παιδιά στη γυναίκα του, γιατί, ακόμα κι αν κανείς δεν το ομολογούσε τότε, και οι γενιές των παππούδων μας είχαν μεγάλη σεξουαλική επιθυμία (κάτι που αποδεικνύεται κι όταν η Αντα, η έφηβη κόρη βρίσκει το κλειδί για το κρυφό συρτάρι του γραφείου του).
Η Ιταλίδα σκηνοθέτης Μάουρα Ντελπέρο, στην τρίτη της ταινία, αποδεικνύει πώς κανείς μπορεί να αφηγηθεί μεστά, συγκροτημένα και πειθαρχημένα μία ιστορία πολλαπλών χαρακτήρων. Να κάνει πολιτικό και κοινωνικό σχόλιο, χωρίς το βλέμμα της να απομακρυνθεί στιγμή από την ιστορία μίας μόνο οικογένειας. Να διατηρήσει μία γοητευτική απλότητα, μία γαλήνια ησυχία, μία αφαιρετική αφήγηση, ενώ στην ουσία το αποτέλεσμα είναι μεγαλειώδες.
Διαβάστε αναλυτικά τη γνώμη του Flix για την ταινία και δείτε το τρέιλερ εδώ
Μαθήματα από Εναν Πιγκουίνο του Πίτερ Κατάνεο
Βρετανική κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Στιβ Κούγκαν. Δεκαετία του 1970. Ο Τομ Μίστελ, ένας Αγγλος δάσκαλος που ταξιδεύει μέχρι την Αργεντινή για να δουλέψει σε ένα σχολείο, βλέπει τη ζωή του να αλλάζει ριζικά όταν γίνεται φίλος με έναν μικρό πιγκουίνο που θα του διδάξει τα σημαντικότερα μαθήματα της ζωής.
Διαβάστε αναλυτικά τη γνώμη του Flix για την ταινία και δείτε το τρέιλερ εδώ
Και Μετά Δεν Εμεινε Κανένας του Ρενέ Κλερ
Βασισμένο στο μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι και με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την αρχική του κυκλοφορία, το εμβληματικό θρίλερ του Ρενέ Κλερ επιστρέφει στις θερινές κινηματογραφικές οθόνες με ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες από την Summer Classics. Οκτώ άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι με ένοχο παρελθόν, προσκαλούνται σε μια απομονωμένη βίλα σε νησί, μαζί με ένα ζευγάρι υπηρέτες. Οι οικοδεσπότες δεν εμφανίζονται ποτέ, ενώ σύντομα ξεκινά μια αλυσίδα φόνων που φαίνεται να ακολουθεί κατά γράμμα ένα ανατριχιαστικό παιδικό τραγουδάκι. Με την επικοινωνία με τον έξω κόσμο αποκομμένη, ο πανικός και η καχυποψία κατακλύζουν τους επισκέπτες, καθώς αντιλαμβάνονται ότι ο δολοφόνος βρίσκεται ανάμεσά τους.
Διαβάστε αναλυτικά τη γνώμη του Flix για την ταινία και δείτε το τρέιλερ εδώ
8 1/2 του Φεντερίκο Φελίνι
Οχι μόνο ένα αριστούργημα, αλλά μια κορυφαία στιγμή στην ιστορία του σινεμά κι ένας αναστοχαστικός γύρος του θριάμβου για το κινηματογραφικό μέσο που κορυφώνεται με τον αλησμόνητο χορό της συμφιλίωσης. Για πρώτη φορά σε ψηφιακή κόπια 4Κ.
Αν υπάρχουν δύο (γεωγραφικοί, θεματικοί, σημειολογικοί) πόλοι του ευρωπαϊκού σινεμά, ο ένας είναι ο Ινγκμαρ Μπέργκμαν και ο άλλος είναι ο Φεντερίκο Φελίνι. Κι αν ο πρώτος, πιστός στις σκανδιναβικές και προτεσταντικές του καταβολές, υπέβαλε τον κινηματογράφο στη φιλοσοφική βάσανο της κριτικής και της αμφιβολίας, ο δεύτερος, γνήσιο τέκνο της Μεσογείου, είδε το σινεμά σαν μια μεγάλη γιορτή, ένα ατελείωτο τσίρκο, που αποδέχεται και αγκαλιάζει το γκροτέσκο, το αυτοσχεδιαστικό και την εντροπική δημιουργική ελευθερία, ενορχηστρώνοντας τα σε μια διονυσιακή παρέλαση. Και πουθενά στη φιλμογραφία του δεύτερου δε βρήκε όλη αυτή η θεώρηση του σινεμά και του κόσμου την ύψιστη και πιο διαυγή μορφή της, από το 8 1/2, το οποίο δεν είναι απλώς η πιο αυτοαναφορική και προσωπική ταινία του Φελίνι ως σκηνοθέτη, αλλά και μια κορυφαία στιγμή του κινηματογραφικού μέσου, ένας αναστοχαστικός γύρος του θριάμβου.
Διαβάστε αναλυτικά τη γνώμη του Flix για την ταινία και δείτε το τρέιλερ εδώ
Βιριδιάνα του Λουίς Μπουνιουέλ
Δεν υπάρχει τίποτα βλάσφημο, αιρετικό και προκλητικό στο αριστούργημα του Λουίς Μπουνιουέλ. Υπάρχει μόνο μια ταινία τόσο μοντέρνα, τόσο διαχρονική και τόσο δυνατή που μπροστά της ωχριά ακόμη και ο τεράστιος μύθος που την ακολουθεί.
Η νεαρή Βιριδιάνα έχει διαλέξει μία ζωή σύμφωνη με το γράμμα του Θεού της. Η διαδρομή της μέσα στη ζωή δεν νοείται να αποκλίνει από τις θεϊκές οδηγίες. Βέβαια, ο κόσμος μέσα στον οποίο κινείται δεν μοιράζεται τις ίδιες αγνές προθέσεις. Λίγο πριν αφοσιωθεί επίσημα στον Θεό, επισκέπτεται τον μοναδικό συγγενή της, ένα χήρο θείο. Ο καταθλιπτικός μεσήλικας με τις κρυφές, φετιχιστικές συνήθειες θα επιχειρήσει να την κάνει δική του για πάντα. Πνιγμένος από τις ενοχές και την αυτό-λύπηση, ο άνδρας θα αφήσει όλη του την περιουσία στην μακρινή ανιψιά. Η Βιριδιάνα θα βρει τώρα έναν καλύτερο τρόπο να υπηρετήσει τον Κύριό της: θα μαζέψει όλους τους ζητιάνους της πόλης μέσα στην πολυτελή έπαυλη. Ταυτόχρονα, ο γοητευτικός μοναχογιός του θανόντος, θα εγκατασταθεί στην οικογενειακή κατοικία. Η σαρκοφάγα απληστία των ευνοούμενων και ο ακόμα πιο επικίνδυνος πόθος του νέου, θα εκθέσουν τις υψηλές ιδέες της γυναίκας στην φτηνή πραγματικότητα. Μέχρι το τέλος, η Βιριδιάνα θα εξακολουθήσει να αποποιείται την ευτυχία, την επιλογή και την ελευθερία και θα περιφέρεται με το ακάνθινο στεφάνι πάνω στην ξανθή της κόμη. Φυσικά, κανένας Θεός δεν θα προθυμοποιηθεί να την σώσει από τον αληθινό κόσμο.
Διαβάστε αναλυτικά τη γνώμη του Flix για την ταινία και δείτε το τρέιλερ εδώ