Industry

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου

στα 10

Ακόμα μία πλούσια κινηματογραφική εβδομάδα μάς περιμένει από την Πέμπτη, οπότε αρχίστε να διαβάζετε από τώρα τι έρχεται για να κάνετε το πρόγραμμά σας...

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου

Εξαντλητικά πολλές επιλογές για ακόμα μία εβδομάδα. 10 νέες ταινίες και μία επανέκδοση θα συναγωνιστούν για να κερδίσουν το ενδιαφέρον των θεατών σε θερινούς και κλειστούς κινηματογράφους.

Διαβάστε αναλυτικά, δείτε trailers, κάντε πρόγραμμα!

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!

Κόκκινο Νησί

«Κόκκινο Νησί» (L' ile Rouge) του Ρομπίν Καμπιγιό

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, η Γαλλία δεν είναι πια η μεγάλη αποικιοκρατική δύναμη που ήταν κάποτε. Μόνο λίγες στρατιωτικές βάσεις στο εξωτερικό της έχουν απομείνει, όπως αυτή στην αφρικανική νησιωτική χώρα της Μαδαγασκάρης.

Στο εξωτικό νησί των '70s, ένα ευαίσθητο οκτάχρονο αγόρι που λατρεύει τα κόμικς προσπαθεί να αφομοιώσει τον τροπικό παράδεισο γύρω του. Η ζωηρή φαντασία του φουντώνει από τα ερεθίσματα που δέχεται, και αρχίζει να κοιτά με διαφορετικό μάτι τα πράγματα -και τα κορίτσια- γύρω του, ανακαλύπτοντας μια διαφορετική πραγματικότητα… Σύντομα, όμως θα έρθει αντιμέτωπο με τον κόσμο των μεγάλων και τις πρώτες ρωγμές στην ιδανική εικόνα που έχει πλάσει γι' αυτόν ο περίγυρος.

Αντλώντας από προσωπικές μνήμες, ο Ρομπίν Καμπιγιό («120 Χτύποι το Λεπτό») σκηνοθετεί μια ιστορία ενηλικίωσης, τοποθετημένη στο τέλος της αποικιοκρατίας. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

sing sing

«Η Παράσταση του Σινγκ Σινγκ» (Sing Sing) του Γκρεγκ Κγουένταρ

Εκτείοντας την ποινή του στο υψίστης ασφαλείας σωφρονιστικό ίδρυμα του Σινγκ Σινγκ για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, ο Ντιβάιν Τζ. (Κόλμαν Ντομίνγκο) βρίσκει νόημα στη ζωή του μέσα από τη θεατρική ομάδα της φυλακής, όπου συμμετέχει μαζί με άλλους συγκρατούμενούς του. Μια ελπιδοφόρα ιστορία ανθεκτικότητας και ανθρωπιάς για την δύναμη της τέχνης.

Με πρωταγωνιστή τον υποψήφιο για Oσκαρ Κόλμαν Ντομίνγκο («Rustin», «Euphoria», «Selma») και τη συμμετοχή ατόμων που έχουν υπάρξει κρατούμενοι.

Η ταινία κυκλοφόρησε στην Αμερική από την A24 και θεωρείται ήδη φαβορί στη φετινή κούρσα των βραβείων.Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Slow

«Slow» της Μαρίγια Καβταράτζε

Η Ελενα, μια νεαρή χορεύτρια και ο Ντόβιντάς, ένας συμπαθέστατος διερμηνέας νοηματικής, συναντιούνται. Μεταξύ τους υπάρχει φοβερή χημεία και επικρατεί μια ανεπιτήδευτη τρυφερότητα. Όμως, καθώς έρχονται πιο κοντά, προσωπικές αποκαλύψεις τούς αναγκάζουν να αναζητήσουν έναν νέο, αποκλειστικά δικό τους τρόπο ερωτικής επικοινωνίας.

Η Λιθουανή Μαρίγια Καβταράτζε σκιαγραφεί μία ασυνήθιστη ερωτική ιστορία που διαπραγματεύεται το δύσκολο πεδίο της μη-τυπικής σεξουαλικότητας και κερδίζει το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Sundance. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Dourgouti Town

«Dourgouti Town» του Δημήτρη Μπαβέλλα

Στην πρώτη του απόπειρα στο είδος του ντοκιμαντέρ, ο Δημήτρης Μπαβέλλας («Runaway Day», «Η Αναζήτηση της Λώρα Ντυράντ») μας κατατοπίζει στον Νέο Κόσμο ανιχνεύοντας τον …παλιό.

Το Δουργούτι, δηλαδή, όπως λεγόταν κάποτε η λαϊκή αθηναϊκή γειτονιά (από το επώνυμο μιας οικογένειας που αγόρασε εκεί τα πρώτα χωράφια ή το όνομα ενός τοπικού άρχοντα επί τουρκοκρατίας -οι γνώμες διίστανται). Ή τα Αρμένικα, όπως συνήθιζαν να αποκαλούν την τότε παραγκούπολη, λόγω των Αρμένιων προσφύγων που είχαν καταφύγει εκεί μετά τη γενοκτονία του 1915. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Οι Παρείσακτοι

«Οι Παρείσακτοι» (Les Indesirables) του Λατζ Λι

Μετά τον ξαφνικό θάνατο του δημάρχου της πόλης, ένας ιδεαλιστής νεαρός γιατρός, διορίζεται στη θέση του. Σκοπεύει να συνεχίσει την πολιτική του προκατόχου του, που ονειρευόταν την αναβάθμιση μιας εργατικής γειτονιάς.

Εμπόδιο στα σχέδια του θα σταθεί μια νεαρή Γαλλίδα με καταγωγή από το Μάλι, η οποία αρνείται να δει την οικογένειά της να διώχνεται από τη γειτονιά όπου μεγάλωσε.

Μετά τους «Aθλιους», ο Λατζ Λι επιστρέφει με ένα ακόμα μαχητικό πορτρέτο των Παριζιάνικων γκέτο, και μιας κοινότητας που αγωνίζεται να βρει ένα μέρος να ανήκει. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Sparrows call

«Το Κάλεσμα του Σπουργιτιού» (Sparrow’s Call) του Τιμ Κεντ

Ο Μάικ είναι ένας οικογενειάρχης επιτυχημένος λέκτορας της Φιλοσοφίας που απολαμβάνει τις ανέσεις της ζωής, έχοντας στο πλευρό του τη γυναίκα του Σάρα, η οποία τον στηρίζει σε κάθε βήμα της καριέρας του, καθώς και τη μικρή του κόρη Νέλλυ, την οποία και λατρεύει. Όταν το πρώτο του βιβλίο εκδίδεται και λαμβάνει διθυραμβικές κριτικές, δείχνει εκ πρώτης όψεως ότι έχει κατακτήσει όλα όσα θα ήθελε. Ωστόσο, η φαινομενικά τέλεια ζωή τού Μάικ παίρνει μια εντελώς διαφορετική τροπή όταν σώζει μια χορεύτρια της νύχτας, την Βαλ από την επίθεση κάποιου αγνώστου.

Η Βαλ, οικονομική μετανάστρια με απροσδιόριστη καταγωγή και με παρελθόν που η ίδια αποσιωπά, ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα του Λονδίνου με την κατάκοιτη γιαγιά της, την οποία υπεραγαπά και φροντίζει. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει και οι συνθήκες διαβίωσης της, την έχουν μεν σκληρύνει, αλλά διατηρεί αλώβητη την ανθρωπιά και την αξιοπρέπειά της, καθώς και την ελπίδα να ξεφύγει από την υπάρχουσα κατάστασή της και να αλλάξει τη ζωή της.

Η συνάντηση αυτών των δύο τόσο διαφορετικών ανθρώπων θα αποβεί μοιραία. Αδυνατώντας να αντισταθούν στην έντονη έλξη που νιώθουν, ξεκινούν μια θυελλώδη, αντισυμβατική σχέση...Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Afraid

«ΦοβάμΑΙ» (AfrΑΙd) του Κρις Γουάιτζ

Ο Kέρτις και η οικογένειά του επιλέγονται για να δοκιμάσουν μια νέα επαναστατική οικιακή συσκευή: μια ψηφιακή οικογενειακή βοηθό που ονομάζεται AIA. Μόλις η συσκευή και όλοι οι αισθητήρες και οι κάμερες εγκατασταθούν στο σπίτι τους, η AIA φαίνεται να μπορεί να κάνει τα πάντα. Μαθαίνει τις συμπεριφορές της οικογένειας και αρχίζει να προβλέπει τις ανάγκες τους. Και μπορεί να διασφαλίσει ότι τίποτα - και κανείς - δεν θα μπει στο δρόμο της οικογένειάς της.

Πίσω από την τεχνολογία όμως κρύβεται ένα σκοτάδι και μια απειλή, πέρα από κάθε φαντασία...

Ο Κρις Γουάιτζ επιστρέφει μία τΑΙνία τρόμου, σε μία εποχή που μάς ενθαρρύνει να κάνουμε «έξυπνες» όλες τις συσκευές μας, Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Banel & Adama

«Μπανέλ & Ανταμα» (Banel & Adama) της Ραμάτα Τουλαγιέ-Σι

Βρισκόμαστε σε ένα μικρό χωριό στο εσωτερικό της Σενεγάλης, σε ένα μη προσδιορισμένο χρόνο σε μια στιγμή όπου η σχέση των νιόπαντρων Μπανέλ και Ανταμα και η ισορροπία τους με την κοινότητά τους πρόκειται να δοκιμαστεί σοβαρά. Ο Ανταμα είναι ο κληρονόμος της θέσης του αρχηγού, την οποία όμως αρνείται, αφού μαζί με την Μπανέλ, θέλουν να φύγουν από τον στενό μικρόκοσμό του για να ζήσουν σε ένα μεγάλο σπίτι που ξεθάβουν κάτω από έναν αμμόλοφο, ακόμη κι αν όλοι στο χωριό λένε, ότι τα θαμμένα εκείνα σπίτια είναι καταραμένα.

Η Μπανέλ, είναι η χήρα του αδελφού του, την οποία ο Ανταμα παντρεύτηκε σύμφωνα με τον νόμο του χωριού όταν εκείνος πέθανε, αλλά που όπως καταλαβαίνουμε σύντομα την αγαπούσε από πάντα, με πάθος. Κι εκείνη είναι σχεδόν εμμονικά προσκολλημένη στον Ανταμα, γράφοντας τα ονόματά τους ξανά και ξανά στο τετράδιό της, επαναλαμβάνοντας τα σαν μάντρα και μη μπορώντας να μείνει στιγμή μακριά του.

Αψογα φωτογραφημένο και οπτικά γοητευτικό, το ντεμπούτο της Γαλλο-σενεγαλέζας Ραμάτα-Τουλαγιέ Σι ακολουθεί την παράδοση ενός αφρικανικού σινεμά που κινείται μεταξύ του ανθρωπολογικού και του μυστικιστικού. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Woman of the Hour

«Ραντεβού Μ' Εναν Serial Killer» (Woman of the Hour) της Αννα Κέντρικ

To 1978, ένας κατά συρροή δολοφόνος, εμφανίστηκε ζωντανά στην τηλεόραση και διαγωνίστηκε ως εργένης στο «Ραντεβού στα Τυφλά», ενώ συνέχιζε να ψάχνει τα επόμενα θύματά του.

Οι μόνοι άνθρωποι που τον υποπτεύθηκαν ήταν οι γυναίκες που καταδίωκε...

H Aννα Κέντρικ κάνει το τολμηρό, σκοτεινό σκηνοθετικό της ντεμπούτο, Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Γάτος Δεκάψυχος

«Γάτος Δεκάψυχος» (10 Lives) του Κρίστοφερ Τζένκινς

O Μπέκετ, ένας παραχαϊδεμένος γάτος, θεωρεί δεδομένη την καλή του τύχη: τον έχει διασώσει και αγαπήσει η Ρόουζ, μία ευγενική και παθιασμένη φοιτήτρια που θέλει να σώσει τις μέλισσες. Αλλά όλα θα αλλάξουν, όταν χάνει -εντελώς απερίσκεπτα- την τελευταία ζωή του. Ετσι, ο Μπέκετ θα μεταμορφωθεί από εγωκεντρικό κατοικίδιο σε έναν ήρωα που θυσιάζεται για τους άλλους. Καμία φορά πρέπει να ακολουθήσεις πολλές διαδρομές μέχρι να φτάσεις στην καλύτερη εκδοχή σου...

Ο βετεράνος στα κινούμενα σχέδια Κρίστοφερ Τζένκινς μάς συστήνει τον πιο χαριτωμένο, κακομαθημένο γάτο. Θα κυκλοφορήσει μεταγλωττισμένο στα ελληνικά. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Soldados De Salamina

«Οι Στρατιώτες της Σαλαμίνας» (Soldados de Salamina) του Νταβίντ Τρουέμπα

Η Λόλα, μια καθηγήτρια φιλολογίας, διερευνώντας ένα δευτερεύον επεισόδιο του ισπανικού εμφυλίου, προβληματίζεται για το νόημα της λέξης «ήρωας» στη σημερινή εποχή και αναδεικνύει τους ξεχασμένους «μικρούς» ήρωες αυτής της διένεξης..

Το 2003, ο Νταβίντ Τρουέμπα κάνει μία κινηματογραφική διασκευή, απόλυτα πιστή στο πνεύμα του δημοφιλέστατου ομώνυμου βιβλίου του Χαβιέ Θέρκας (Soldados De Salamina), που, αν και μυθιστόρημα, έχει τη μορφή ιστορικού δοκιμίου για τον ισπανικό εμφύλιο.

Ο Νταβίντ Τρουέμπα αφουγκράζεται τον απόηχο του Ισπανικού Εμφυλίου σε μία αντιπολεμική ταινία που άφησε εποχή και θα κυκλοφορήσει ξανά σε επανέκδοση. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!