Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 25 Αυγούστου

στα 10

Σημειώστε πόσες και ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 25 Αυγούστου.

Flix Team
Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 25 Αυγούστου

Κι άλλες (πολλές) ταινίες στις αίθουσες για την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, σε μια ακατανόητη επιλογή των εταιριών διανομής και των αιθουσαρχών.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά!

nope

Ούτε Καν (Nope) του Τζόρνταν Πιλ

Οι κάτοικοι ενός απομακρυσμένου φαραγγιού της ενδοχώρας στην Καλιφόρνια θα γίνουν μάρτυρες μιας ανείπωτης αποκάλυψης.

H νέα ταινία του Τζόρνταν Πιλ («Tρέξε!», «Εμείς»). Από τις 25 Αυγούστου στις αίθουσες.

bergman island 607

Το Νησί του Μπέργκμαν (Bergman Island) της Μία Χάνσεν-Λοβ

Eνα ζευγάρι Αμερικανών, ο διάσημος σκηνοθέτης Τόνι και η σεναριογράφος Κρις, αναζητούν την έμπνευση στο άγριο και υποβλητικό τοπίο του Φόρε της Σουηδίας (Fårö Island)-εκεί όπου για χρόνια έζησε ο Μπέργκμαν και γύρισε τις σπουδαιότερες ταινίες του. Αρχικά όλα μοιάζουν ειδυλλιακά. Όμως, καθώς οι μέρες περνούν, το νησί μοιάζει να λειτουργεί καταλυτικά και στους δυο τους. Ανησυχίες που αφορούν την τέχνη τους, αλλά και την προσωπική τους ζωή αρχίζουν να σκιάζουν την καθημερινότητά τους.

H Μία Χάνσεν-Λοβ κινηματογράφει στο διάσημο νησί Φάρο που ζούσε ο Ινγκμαρ Μπέργκμαν. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών 2021.

Alcarràs

Οι Ροδακινιές του Αλκαράς (Alcarràs) της Κάρλα Σιμόν

Η ζωή μιας οικογένειας ροδακινοπαραγωγών αλλάζει ριζικά όταν ο νέος ιδιοκτήτης της γης τους αποφασίζει να πουλήσει τα χωράφια για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά. Για πρώτη φορά, το μέλλον τους διαγράφεται αβέβαιο και προκαλούνται ρήξεις στις σχέσεις τους, καθώς κινδυνεύουν να χάσουν πολύ περισσότερα από τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις τους.

Χρυσή Άρκτος του Φεστιβάλ Βερολίνου για το 2022 για την ταινία της Κάρλα Σιμόν, σκηνοθέτη του «Ενα Αξέχαστο Καλοκαίρι».

arkadin

Ο Κύριος Αρκάντιν (Confidential Report) του Ορσον Γουέλς

Η ζωή και το μυστηριώδες παρελθόν του μεγιστάναΓκρέγκορι Αρκάντιν εξάπτει την περιέργειαενός τυχοδιώκτη που μόλις έχει βγει από τηφυλακή. Η έρευνα για το παρελθόν του Αρκάντινπολύ σύντομα θα τον βάλει σε μπελάδες, καιθα θέσει σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή.

Ενα από τα αριστουργήματα του Ορσον Γουέλς σε επανέκδοση με νέες κόπιες.

after every happy

After 4: Για Πάντα Μαζί (After Ever Happy) της Καστίλ Λάντον

Η Τέσα και ο Χάρντιν βρίσκονται ένα δύσκολο σταυροδρόμι. Θα συνεχίσει η Τέσα να τον σώζει και ταυτόχρονα να προσπαθεί να σώσει την σχέση τους ή ήρθε η ώρα να σώσει τον εαυτό της; Οσο ο Χάρντιν βρίσκεται στο Λονδίνο για τον γάμο της μητέρας του βυθίζεται όλο και περισσότερο στο σκοτάδι, ενώ η Τέσα επιστρέφει στο Σιάτλ σε μια τραγική κατάσταση. Αν θέλουν η αγάπη τους να επι βιώσει θα πρέπει πρώτα να δουλέψουν πάνω στον ίδιο τους τον εαυτό, ο καθένας ξεχωριστά. Τα μονοπάτια τους όμως θα τους φέρουν ξανά κοντά;

Τέταρτο μέρος για το franchise του «After».

ONE FLEW OVER THE CUCKOO'S NEST 607

Στη Φωλιά του Κούκου (One Flew Over the Cuckoo's Nest) του Μίλος Φόρμαν

Oταν ο Ραντλ ΜακΜέρφι μεταφέρεται για αξιολόγηση από ένα συγκρότημα φυλακών σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα, υποθέτει ότι θα είναι σε ένα λιγότερο περιοριστικό περιβάλλον. Αλλά η νοσοκόμα Ράτσεντ διευθύνει την ψυχιατρική τους πτέρυγα με αυστηρή πειθαρχία, κρατώντας τους ασθενείς υποταγμένους μέσω κακοποιήσεων, φαρμακευτικής αγωγής και συνεδριών ηλεκτροσπασμοθεραπείας (θεραπευτικού ηλεκτροσόκ). Η μάχη μεταξύ του επαναστατημένου ΜακΜέρφι και της άκαμπτης Ράτσεντ σύντομα θα επηρεάσει όλους τους ασθενείς της πτέρυγας.

Η κλασική ταινία του Μίλος Φόρμαν με τον Τζακ Νίκολσον και την Λουίζ Φλέτσερ. Πέντε Οσκαρ, ανάμεσα στα οποία αυτά της Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας. Σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες. Από τις 25 Αυγούστου στις αίθουσες.

maigret

Ο Επιθεωρητής Μαιγκρέ και το Μυστήριο της Νεκρής Κοπέλας (Maigret) του Πατρίς Λεκόντ

Μία νεαρή κοπέλα θα βρεθεί νεκρή σε μια πλατεία του Παρισιού, φορώντας ένα βραδινό φόρεμα. Ο επιθεωρητής Μαιγκρέ θα πρέπει αρχικά να ανακαλύψει την ταυτότητα της κοπέλας και έπειτα να ανασυνθέσει τις τελευταίες μέρες της ζωής της ώστε να βρει τον δολοφόνο.

Ο Πατρίς Λεκόντ διασκευάζει Ζορζ Σιμενόν με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ στο ρόλο του Επιθεωρητή Μαιγκρέ.

marketa

Μαρκέτα Λαζάροβα (Marketa Lazarova) του Φράντισεκ Βλάτσιλ

Μεσαίωνας, 13ος αιώνας. Ο Νίκολας και ο αδελφός του, Ανταμ, ληστεύουν περαστικούς για λογαριασμό του τυραννικού τους πατέρα, Κόζλικ. Σε μια από τις ληστείες, βρίσκονται να έχουν όμηρο έναν νεαρό Γερμανό, του οποίου όμως ο πατέρας έχει δραπετεύσει και αναγγέλλει στον βασιλιά το συμβάν. Ο Κόζλικ ετοιμάζεται για την οργή του βασιλιά και αποζητά τη συμμαχία του γείτονα του, Λαζάρ. Οταν αυτός του την αρνείται, ο Κόζλικ στέλνει τον Νίκολας να απαγάγει την κόρη του Λαζάρ. Τώρα ο βασιλιάς έχει ακόμα έναν σύμμαχο και ετοιμάζεται να επιτεθεί.

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τσέχου κομμουνιστή συγγραφέα, Βλάντισλαβ Βανκούρα, που εκτελέστηκε από τους Ναζί, το εμβληματικό φιλμ του Φράντισεκ Βλάτσιλ σε επανέκδοση με νέες κόπιες.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά!