Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

στα 10

Σημειώστε πόσες και ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

Flix Team
Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

Μια ακόμη εβδομάδα που συγκρατεί τον αριθμό των ταινιών που βγαίνουν στις αίθουσες, δοκιμάζοντας ίσως ένα πιο υγιές μοντέλο διανομής. Ιδωμεν...

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά!

decision to leave

Απόφαση Φυγής (Decision to Leave) του Παρκ Τσαν-γουκ

Eνας ντετέκτιβ που ερευνά τον θάνατο ενός άνδρα, γνωρίζει τη γυναίκα του θύματος κατά τη διάρκεια των επίμονων ερευνών του. Σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις υποψίες του αλλά και την ερωτική του επιθυμία για εκείνη.

Αστυνομικό θρίλερ, με νουάρ ατμόσφαιρα, σκληρά αρσενικά και femmes fatales. Αλλά μόνο ως πρόφαση. Η καρδιά του είναι μία ερωτική ιστορία με ρετρό αναφορές στο ψυχαναλυτικό σινεμά του Χίτσκοκ, την αισθητική ανεκπλήρωτου πόθου του Καρ-γουάι, την μελό συγκίνηση του Αλμοδόβαρ.

a chiara

Για την Κιάρα (A Chiara) του Τζόνας Καρπινιάνο

Η οικογένεια Γκουεράσιο και οι φίλοι τους συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν τα 18α γενέθλια της Καρμέλα, της μεγαλύτερης κόρης της οικογένειας. Υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός ανάμεσα στην εορτάζουσα και στην δεκαπεντάχρονη αδερφή της την Κιάρα, καθώς συναγωνίζονται στον χορό. Πρόκειται για ένα ευχάριστο γεγονός και η στενά δεμένη οικογένεια φαίνεται να το χαίρεται πολύ. Ωστόσο, όλα αλλάζουν την επόμενη μέρα όταν ο πατέρας εξαφανίζεται. Η Κιάρα αρχίζει να εξερευνά τι συνέβη. Καθώς φτάνει κοντά στην αλήθεια, είναι αναγκασμένη να αποφασίσει τι μέλλον θέλει για τον εαυτό της.

H τριλογία του Χονάς Καρπινιάνο που ξεκίνησε με το «Mediterranea» και συνεχίστηκε με το «A Ciambra» κλείνει με την ταινία που βραβεύθηκε στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες το 2021 και διακρίθηκε στα φεστιβάλ του κόσμου.

EO

EO του Γέρζι Σκολιμόφσκι

Η ταινία ακολουθεί έναν γάιδαρο ο οποίος συναντάει στον δρόμο του καλούς και κακούς ανθρώπους, νοιώθει χαρά και πόνο, και μας δίνει μία οπτική της μοντέρνας Ευρώπης μέσα από τα μάτια του.

H νέα ταινία του Γέρζι Σκολιμόφσκι, φόρος τιμής στο «Στην Τύχη ο Μπαλταζάρ» του Ρομπέρ Μπρεσόν. Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών.

O αντιήρωας της DC Black Adam βρίσκει τον ενσαρκωτή του στον Ντουέιν Τζόνσον.

black adam

Black Adam του Ζομ Κολέτ-Σέρα

Στο αρχαίο Κάντακ, ο σκλάβος Τεθ Άνταμ αποκτά θεϊκές δυνάμεις. Oταν, όμως, τις χρησιμοποιεί για εκδίκηση, καταλήγει αιχμάλωτος για 5.000 χρόνια. Όταν επιτέλους απελευθερώνεται στο σήμερα, επιστρέφει δριμύτερος για να συνεχίσει το σκοτεινό του έργο. Απτόητος και ανυποχώρητος, ο Μπλακ Aνταμ έρχεται αντιμέτωπος με μία ομάδα σύγχρονων ηρώων που σχηματίζουν την Κοινωνία της Δικαιοσύνης. Ο Χόκμαν, ο Δόκτωρ Φέιτ, ο Aτομ Σμάσερ και η Σάικλον θέλουν να τον οδηγήσουν πίσω στην αιώνια αιχμαλωσία.

tad

Tad: Η Σμαραγδένια Πλάκα (Tad the Lost Explorer and the Emerald Tablet) του Ενρίκε Γκάτο

Ο ατζαμής αρχαιολόγος Ταντ επιθυμεί την αποδοχή των συναδέλφων του, αλλά η αδεξιότητά του στέκεται εμπόδιο στο όνειρό του. Όταν διαλύει κατά λάθος μια σπάνια σαρκοφάγο, απελευθερώνεται ένα ξόρκι που θέτει τη ζωή των φίλων του σε κίνδυνο. Ο Ταντ και η Σάρα θα ξεκινήσουν ένα περιπετειώδες ταξίδι που θα τους οδηγήσει μέχρι την άκρη του κόσμου για να τους σώσουν και να σταματήσουν την κατάρα της Σμαραγδένιας Πλάκας.

Νέες περιπέτειες για τον αρχαιολόγο Ταντ. Η ταινία θα βγει στις αίθουσες μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

mahanagar

Η Μεγάλη Πόλη (Mahanagar) του Σατιαζίτ Ρέι

Η ζωή στο σπίτι αλλάζει όταν μία σύζυγος και νοικοκυρά από μια μεσοαστική και συντηρητική οικογένεια στη Καλκούτα πιάνει δουλειά ως πωλήτρια, παρά τις αντιρρήσεις των τριγύρω της.

Η ιστορία μιας χειραφετημένης γυναίκας στην Καλκούτα της δεκαετίας του ‘60. Aσημένια Aρκτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, 1964. Σε επανέκδοση.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά!