Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες γίνεται... 13

στα 10

Από τις 3 ως τις 9 Ιουνίου, το 13ο LAGFF φέρνει τον ελληνικό κινηματογράφο και τους ανθρώπους του στην Πόλη των Αγγέλων και του σινεμά!

Flix Team
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες γίνεται... 13

«Το LAGFF είναι αφοσιωμένο στην εξερεύνηση νέων δρόμων και συνεργασιών στον κόσμο του κινηματογράφου,» δηλώνει ο Αριστοτέλης Κατοπόδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του 13ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες. «Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε νέους δημιουργούς, να τους εκθέτουμε σε ερεθίσματα και να προσφέρουμε νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς διανύουμε τον δέκατο τρίτο χρόνο της ζωής μας».

Το LAGFF 2019 διαρκεί φέτος από τις 3 ως τις 9 Ιουνίου, με βάση του το Egyptian Theatre στο Λος Αντζελες και παρουσιάζει, στο πρόγραμμά του, κάποιες από τις πιο αντιπροσωπευτικές ελληνικές ταινίες και ταινίες Ελλήνων της διασποράς, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους, της πρόσφατης παραγωγής.

η δεξιά τσέπη του ράσου 607

Το LAGFF 2019 θα κάνει την προφεστιβαλική πρεμιέρα του τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου, στο UCLA, με τη «Δεξιά Τσέπη του Ράσου» του Γιάννη Λαπατά και την επίσημη πρεμιέρα του την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, με το «Μελτέμι» του Βασίλη Δογάνη.

in this land σ αυτή τη χώρα 607

Μέσα στην επιλογή των μεγάλου μήκους ταινιών που θα προβληθούν στο LAGFF συναντάμε σημαντικές ταινίες αυτής και της προηγούμενης σεζόν, όπως τα «Η Δουλειά της» του Νίκου Λαμπότ, «Επιστροφή στην Κορυφή» του Στρατή Χατζηελενούδα, «Holy Boom» της Μαρίας Λάφη, «Σ' Αυτή τη Χώρα Κανείς δεν Ηξερε να Κλαίει» του Γιώργου Πανουσόπουλου, «λπ» του Χρήστου Πέτρου, «Obscuro Barroco» της Ευαγγελίας Κρανιώτη, «Παύση» της Τώνιας Μισιαλή, «Ακίνητο Ποτάμι» του Αγγελου Φραντζή, «Τα Δάκρυα του Βουνού» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου και το «The Waiter» του Στηβ Κρικρή.

olympia 607

Επιπλέον, στο πρόγραμμά του το LAGFF 2019 παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ του Χαράλαμπου Μαυρομιχάλη, «Olympia», μια διερευνητική ματιά στη ζωή και την καριέρα της Ολυμπίας Δουκάκη, με μουσική της Αλέξιας, που έκανε την ελληνική πρεμιέρα του στο 20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο. Στην ταινία μιλούν για την ηθοποιό, πρόσωπα από τη Γούπι Γκόλντμπεργκ και τη Λόρα Λίνεϊ, ως τη Μιμή Ντενίση.

lagff 2019 607

Παράλληλα, διεξάγεται το International Project Discovery Forum, που διοργανώνεται φέτος για 7η συνεχή χρονιά, με στόχο την προώθηση ανεξάρτητων ταινιών απ’ όλον τον κόσμο και την υποστήριξη συμπαραγωγών. Αξιοποιώντας όλα τα μέσα που μπορεί να βρει η κινηματογραφική κοινότητα στο Λος Αντζελες, επιδιώκει να γεφυρώσει δυο διαφορετικούς κόσμους: την αμερικανική ανεξάρτητη παραγωγή και τις ελληνικές και βαλκανικές ταινίες.

Βρείτε το πλήρες πρόγραμμα του 13ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες στο επίσημο site της διοργάνωσης και μαθαίνετε καθημερινά τα νέα του, στο facebook και το twitter.