Η Λένα Πλάτωνος είναι η ζωντανή ιστορία της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής σε μια συναρπαστική πορεία περισσότερων από τρεις δεκαετίες. Με πλούσιο αρχειακό υλικό και τη βοήθεια φίλων, συνεργατών και σύγχρονων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, το «λπ» αποτελεί αναδρομή μιας σπουδαίας καριέρας και ενός όγκου δουλειάς που υπήρξε αδιαμφισβήτητα μπροστά από την εποχή του και ακούγεται σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ.

Αν κάθε ταινία -πόσο μάλλον κάθε ντοκιμαντέρ- είναι τόσο ενδιαφέρον όσο ο κεντρικός του ήρωας, τότε το «λπ» του Χρήστου Πέτρου που έχει στο κέντρο του μια προσωπικότητα όπως αυτή της Λένας Πλάτωνος, δεν μπορεί παρά να προμηνύεται συναρπαστικό.

Γιατί αν για τους θαυμαστές της η Πλάτωνος είναι ιέρεια μιας μυστικής θρησκείας, για εκείνους που δεν την έχουν ασπαστεί δείχνει σαν παράδοξο αίνιγμα. Απ’ όποια πλευρά λοιπόν κι αν την δεις δεν μπορεί παρά να σε προκαλεί να εξερευνήσεις την αλήθεια πίσω από τον μύθο και το μυστήριο μιας γυναίκας που έγραψε μια μουσική τόσο ξεχωριστή.

Ομως το φιλμ του Χρήστου Πέτρου δεν ενδιαφέρεται να χτίσει ακόμη περισσότερο την μυθολογία της Πλάτωνος, ούτε να κάνει μια αγιογραφια, μα κυρίως να πλησιάσει με την αγάπη ενός θαυμαστή τον κόσμο της και να κάνει μια ταινία που θα ενδιαφέρει τόσο τον γνώστη, όσο κι εκείνον που ξέρει ελάχιστα ή τίποτα για την μουσική και την κληρονομιά της.

Το «λπ» κατορθώνει να σε κάνει να νιώσεις με τα μάτια, τα αυτιά, με όλες τις αισθήσεις την μοναδικότητα της μουσικής της, των στίχων, της ποίησης, της ύπαρξής της και την διαχρονικότητα των όσων μπορεί στις μέρες τους να έμοιαζαν «παράξενα», μα που μπορείς να αντιληφθείς το γιατί εξακολουθούν να γοητεύουν και να κερδίζουν ένα καινούριο κοινό, χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία τους.

Και παρ΄ότι το φιλμ δεν αποφεύγει τους μηχανισμούς ενός τυπικού μουσικού ντοκιμαντέρ -τις συνεντεύξεις, το αρχειακό υλικο- κατορθώνει να διαποτίσει το υλικό του με την αίσθηση μιας ταινίας εξαιρετικά προσωπικης, τόσο για τον σκηνοθέτη της, την ίδια την Πλάτωνος και τελικά τον θεατή. Ο οποίος πιθανότατα ακόμη κι αν δεν ήταν μπαίνοντας στην αίθουσα, πιθανότατα θα βγει από αυτή θαυμαστής.

Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν οι Σαβίνα Γιαννάτου, Πάνος Δράκος, Γιάννης Παλαμίδας, Θάνος Σταθόπουλος, Νίκος Αϊβαλής, Κλέων Αντωνίου, Josh Cheon, Red Axes, Coti K, Alexis Taylor, Natureboy Flako, Γιάννης Κύρης, Κώστας Χατζόπουλος, Nteibint, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Ελλη Πασπαλά, Lena Willikens, Στάθης Γουργουρής, Felizol, Γιώργος Χρονάς.

Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών και εκδηλώσεων στον κινηματογράφο Τριανόν

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου
Προβολή: 18:00, 20:00
Μετά την προβολή των 20.00, ακολουθεί DJ set με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου
Προβολές: 18:00, 20:00, 22:00

Σάββατο 17 Νοεμβρίου
Προβολές: 18:00, 20:00, 22:00

Κυριακή 18 Νοεμβρίου
Προβολή: 18:00, 20:00
Μετά την προβολή των 20.00, ακολουθεί Q&A με τον σκηνοθέτη Χρήστο Πέτρου και DJ set με τον NTEIBINT

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου
Προβολές: 18:00, 20:00
Μετά την προβολή των 20.00, ακολουθεί DJ set με τον Larry Gus

Τρίτη 20 Νοεμβρίου
Προβολή: 20.00
Λένα Πλάτωνος After Screening Live - Φιλική συμμετοχή: Φοίβος Δεληβοριάς

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου
Προβολές: 18.00, 20.00 & 22.00