Buzz

Το «John Wick: Κεφάλαιο 4» είχε αρχικά ένα τελείως διαφορετικό φινάλε

στα 10

Αλλά, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της ταινίας Τσαντ Σταχέλσκι, το κοινό στις δοκιμαστικές προβολές προτίμησε τελικά το πιο διφορούμενο φινάλε του.

Το «John Wick: Κεφάλαιο 4» είχε αρχικά ένα τελείως διαφορετικό φινάλε

Προσοχή: το άρθρο περιέχει spoilers για το φινάλε του «John Wick: Κεφάλαιο 4».

To φινάλε της ταινίας «John Wick: Κεφάλαιο 4» είναι σίγουρα από τα πιο αμφιλεγόμενα σημεία της. Είναι πραγματικά ο Τζον Γουίκ νεκρός; Αυτή την ερώτηση προσπαθούν να απαντήσουν οι φανς, καθώς στο φινάλε της ταινίας βλέπουμε τον Γουίκ να υποκύπτει στα τραύματά του, μετά από μια μονομαχία για να φύγει από τα δεσμά της Υψηλής Τράπεζας, στα σκαλιά της Basilica Sacré Coeur.

Σε μια συνέντευξή του στο περιοδικό Empire ο σκηνοθέτης της ταινίας Τσαντ Σταχέλσκι αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι γυρίστηκε ένα διαφορετικό φινάλε με το τέλος να δείχνει, χωρία καμία αμφιβολία, ότι ο Τζον Γουίκ επιζεί από τα γεγονότα της μονομαχίας, αλλά όταν αυτό προβλήθηκε σε μια δοκιμαστική προβολή, το κοινό δεν ενθουσιάστηκε.

«Είχαμε ένα διαφορετικό φινάλε. Το φινάλε της ταινίας που παίχτηκε στις αίθουσες ήταν το τέλος που ο Κιάνου και εγώ θέλαμε, αλλά γυρίσαμε ένα διαφορετικό τέλος πριν από αυτό. Γυρίσαμε ένα τέλος όπου βλέπαμε τον Τζον Γουίκ στο τέλος της ταινίας. Ηταν λοιπόν πολύ ξεκάθαρο ότι ήταν ακόμα ζωντανός. Το κοινό με το οποίο το δοκιμάσαμε προτίμησε όμως το διφορούμενο φινάλε», ανέφερε ο Σταχέλσκι.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ολιβερ Στόουν θεωρεί το «John Wick 4» αηδιαστικο πέρα από κάθε άποψη

john wick chapter 4

Ενώ υπάρχει ακόμη περιθώριο για τον Γουίκ να επιστρέψει και με μια πέμπτη ταινία, το τέταρτο κεφάλαιο προέκυψε από την επιθυμία και των δυο να παραδώσουν ένα τέλειο φινάλε αφού ο Σταχέλσκι και ο Κιάνου Ριβς ένιωσαν ότι δεν τα κατάφεραν αρκετά στο «Κεφάλαιο 3 – Parabellum».

«Δεν νιώθαμε ότι κάναμε το καλύτερο δυνατό. Νιώσαμε και οι δύο ότι θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει καλύτερα τη σειρά. Δεν νιώθαμε πετύχαμε τον στόχο μας και αυτό δεν ήταν ένα καλό συναίσθημα. Γιατί αγαπάμε τον χαρακτήρα, μας αρέσει να δουλεύουμε μαζί, αγαπάμε τον κόσμο», παραδέχτηκε ο Σταχέλσκι.

Πάντως πληροφορίες θέλουν μια πέμπτη ταινία να βρίσκεται ήδη στα αρχικά στάδια παραγωγής. Αλλά μαζί με την ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει μια spin-off σειρά, το «The Continental», η οποία θα κάνει την πρεμιέρα της φέτος τον Σεπτέμβριο, αλλά παράλληλα περιμένουμε και την spin-off ταινία με τίτλο «Ballerina», στην οποία πρωταγωνιστεί η Ανα ντε Αρμας στον ρόλο μιας δολοφόνου μπαλαρίνας από το συνδικάτο του Γουίκ (The Ruska Roma) η οποία ζητά εκδίκηση από τους δολοφόνους της οικογένειάς της.