Buzz

Ο Ολιβερ Στόουν θεωρεί το «John Wick 4» αηδιαστικο πέρα από κάθε άποψη

στα 10

Ο Στόουν θάβει το τελευταίο κεφάλαιο του franchise με πρωταγωνιστή τον Κιάνου Ριβς, λέγοντας πως απλά είναι ένα «βιντεοπαιχνίδι» και τίποτα από όλα όσα συμβαίνουν δεν είναι πιστευτά.

Ο Ολιβερ Στόουν θεωρεί το «John Wick 4» αηδιαστικο πέρα από κάθε άποψη

Στον Ολιβερ Στόουν αρέσει να προκαλεί. Εξάλλου το έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, τόσο με τις δηλώσεις του όσο και με τις ταινίες. Ταινίες στις οποίες, αρκετές φορές, η βία είναι ένα αδιάσπαστο μέρος τους. Αλλά φαίνεται πως, ακόμα και όταν αφορά τη βία στις ταινίες, για τον Στόουν υπάρχουν κάποια όρια που πρέπει να τραβήξει κάποιος.

Και αυτά τα όρια φαίνεται πως είναι πολύ πιο κάτω από την ταινία «John Wick: Κεφάλαιο 4». Μιλώντας στο Variety για το νέο του, αμφιλεγόμενο, ντοκιμαντέρ «Nuclear Now», το οποίο έκανε την πρεμιέρα του πέρσι στη Βενετία, ο Στόουν αναφέρθηκε για την αγάπη του Χόλιγουντ στην ακατάσχετη βία. Και η ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Κιάνου Ριβς έχει ξεπεράσει για εκείνον τα όρια.

«Είδα το “John Wick 4” στο αεροπλάνο. Νομίζω ότι η ταινία είναι αηδιαστική πέρα από κάθε άποψη. Αηδιαστική. Δεν ξέρω τι σκέφτονται κάποιοι άνθρωποι. Ισως επειδή έβλεπα το “G.I. Joe” όταν ήμουν παιδί. Αλλά [ο Κιάνου Ριβς] σκοτώνει, τριακόσιους, τετρακόσιους ανθρώπους στη γαμημένη ταινία. Και ως βετεράνος στη μάχη, πρέπει να σας πω, τίποτα από όλα αυτά δεν είναι πιστευτά. Καταλαβαίνω ότι είναι ταινία, αλλά είναι βιντεοπαιχνίδι περισσότερο από ταινία», ανέφερε ο Στόουν.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ολιβερ Στόουν προκαλεί με το τρέιλερ του νέου του ντοκιμαντέρ «Nuclear Now»

john wick chapter 4

Φυσικά ο Στόουν αδυνατεί να καταλάβει πως όλη αυτή η, υπερβολικά, στυλιζαρισμένη βία είναι που δίνει στην ταινία την ταυτότητά της και κάνει τον χαρακτήρα του Κιάνου Ριβς έναν ανίκητο δολοφόνο, με τη διασκέδαση να προέρχεται από το να βλέπεις τους ευρηματικούς τρόπους με τους οποίους σκοτώνει τα θύματά του, σε συνδυασμό πάντα με τις υπέροχες χορογραφίες στη δράση, παρά για το gore και το αίμα. Εξάλλου φαίνεται πως είναι πολύ εύκολα να τα χαρακτηρίσουμε όλα ως «βιντεοπαιχνίδια», παρά να καταλάβουμε το σύμπαν και τους κανόνες στους οποίους λειτουργεί μια ταινία και να την σχολιάσουμε πάνω σε αυτά.

Και συνέχισε λέγοντας πως «[η ταινία] έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Στο κοινό ίσως αρέσει το βιντεοπαιχνίδι. Αλλά το βαριέμαι. Πόσα αυτοκίνητα μπορούν να τρακάρουν; Πόσα ακροβατικά μπορείτε να κάνετε; Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του “Fast and Furious” και κάποιας άλλης ταινίας; Είναι απλώς το ένα πράγμα μετά το άλλο. Είτε πρόκειται για έναν υπεράνθρωπο χαρακτήρα της Marvel είτε απλώς για ένα ανθρώπινο ον όπως ο John Wick, δεν έχει καμία διαφορά. Δεν είναι πιστευτό.»