Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Upgrade 607

Upgrade του Λι Γουανέλ

Σε ένα απροσδιόριστο μέλλον, ο μηχανικός αυτοκινήτων Γκρέι Τρέις αντιστέκεται ακόμα σθεναρά στην εισβολή της τεχνολογίας στη ζωή του. Μετά την εν ψυχρώ δολοφονία της γυναίκας του, όμως, κατά τη διάρκεια μιας βίαιης ληστείας που άφησε και τον ίδιο παράλυτο από το κεφάλι και κάτω, θα δεχτεί την πρόταση ενός δισεκατομμυριούχου εφευρέτη να συμμετάσχει σε μια πειραματική θεραπεία που θα «αναβαθμίσει» το κορμί του. Μόνο που η εν λόγω θεραπεία, ένα εμφύτευμα τεχνητής νοημοσύνης που ελέγχει το σώμα του με την καθοδήγηση του εγκεφάλου του, έχει μερικές αλλόκοτες παρενέργειες, καθώς όχι μονάχα του μιλά, αντιληπτό αποκλειστικά από εκείνον, αλλά χαρίζει στον Γκρέι μοναδικές σωματικές ικανότητες και τη δυνατότητα να αναζητήσει τους υπεύθυνους για τον θάνατο της γυναίκας του. Μέχρι που θα αρχίσει να διεκδικεί την ανεξαρτησία του.

Ευρηματική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας για τη σύνδεση τεχνολογίας και ανθρώπινου σώματος, με ψυχή γνήσιου b-movie και σκηνές δράσης που πάλλονται από ενέργεια, αλλά προβλέψιμη εξέλιξη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.00 στο Star

Ford v Ferrari

Κόντρα σε Ολα (Ford v Ferrari) του Τζέιμς Μάνγκολντ

Αμερική, αρχές δεκαετίας του '60. Ο εγγονός του ιδρυτή της Ford, ο Χένρι Φορντ ο 2ος, επιχειρεί ένα άνοιγμα στην ευρωπαϊκή αγορά. Μία προσπάθειά του να αγοράσει τη Ferrari οδηγεί σε προδοσία σε όφελος ανταγωνιστή του και τότε εκείνος ορκίζεται να τιμωρήσει τον Ενζο Φεράρι, κερδίζοντάς τον στο δικό του γήπεδο: τον διάσημο ετήσιο αγώνα 24 ωρών του Λε Μαν στη Γαλλία. Για να γίνει κάτι τέτοιο, φυσικά, η Ford δεν πρέπει απλώς να κατασκευάσει ένα υπερσύγχρονο αγωνιστικό αυτοκίνητο. Αλλά να εφεύρει και να κατέβει στους αγώνες με κάτι καλύτερο από τα δοκιμασμένα, με παράδοση χρόνων, τεχνολογικά άρτια, αγωνιστικά μοντέλα της Ferrari. Ολο αυτό είναι αδιανόητο. Μόνο ένας τρελός θα το επιχειρούσε. Στην περίπτωσή μας, δύο τρελοί. Ο Τεξανός Κάρολ Σέλμπι, πρώην οδηγός Formula 1 και νυν φιλόδοξος σχεδιαστής αυτοκινήτων κι ο Βρετανός μηχανικός και επαγγελματίας οδηγός Κεν Μάιλς - γνωστός τόσο για τον οξύθυμο χαρακτήρα του, όσο και για το πείσμα, το ένστικτο και το ασυναγώνιστο του ταλέντο στο τιμόνι. Μαζί, κατασκευάζουν το GT40, το μεγάλο στοίχημα της Ford, όμως τίποτα δεν έγινε απλά κι εύκολα. Η προετοιμασία, οι αποτυχίες, η επιμονή, το ρίσκο τεστάρουν τη βαθιά φιλία των δύο αντρών και συγκρούονται με το κυνικό πρόσωπο της αμερικανικής επχειρηματικότητας (τον Φορντ τζούνιορ δεν τον ενδιαφέρει το όραμα, αλλά η μπίζνα). Ολοι όμως καταλήγουν στον ίδιο κοινό προορισμό: το σημείο εκκίνησης του Le Mans 66, ενός αγώνα που έγραψε ιστορία.

Επιτέλους: ένα δείγμα απολαυστικού, παραδοσιακού σινεμά. Η «μεσαία» ταινία που λείπει τόσο στην εποχή μας. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.40 στο Alpha

An Officer And A Gentleman

Ιπτάμενος Kαι Tζέντλεμαν (An Officer And A Gentleman) του Τέιλορ Χάκφορντ

Ο νεαρός Ζακ Μάγιο έχει καταταγεί στη Σχολή Υποψηφίων Αξιωματικών Αεροπορίας Ναυτικού, με όνειρό του να γίνει αεροπόρος. Ο δύσκολος χαρακτήρας του προσπαθεί να προσαρμοστεί στην αυστηρή πειθαρχία της στρατιωτικής ακαδημίας. Σύντομα, θα συναντήσει την Πόλα, μια ντόπια κοπέλα που δουλεύει στο τοπικό εργοστάσιο και ανάμεσα τους θα αναπτυχθεί ένας ρομαντικός δεσμός τόσο δυνατός, που είναι ικανός να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που θα τους εμφανιστούν.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.00 στον Alpha

oldboy 607

Oldboy του Παρκ Τσαν-γουκ

Ο επιχειρηματίας Ο Ντάε-σου βρίσκει τον εαυτό του φυλακισμένο σε ένα κελί που μοιάζει με δωμάτιο ξενοδοχείου χωρίς να γνωρίζει τον λόγο και το πρόσωπο που τον οδήγησε σε αυτό. 15 χρονιά μετά απελευθερώνεται, μόνο και μόνο για να διαπιστώσει ότι βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σκοτεινής ιστορίας γεμάτη βία και μυστικά, για τα οποία η εκδίκηση αποτελεί μονόδρομο, σε μια στροφή του οποίου θα γνωρίσει τον έρωτα για μια νεαρή σούσι σεφ ονόματι Μι Ντο.

Το δεύτερο μέρος της διάσημης πλέον νοτιοκορεάτικης τριλογίας της Εκδίκησης (Sympathy for Mr. Vengeance 2002, Lady Vengeance 2005) με το όνομα του πρωταγωνιστή να παραπέμπει στον Οιδίποδα σε μια ιστορία αποκάλυψης που στον πυρήνα παραπέμπει σε αρχαία τραγωδία. Η ταινία κέρδισε πλήθος διακρίσεων στο Φεστιβάλ Καννών του 2004, μαζί με τις επευφημίες του προέδρου της επιτροπής, Κουέντιν Ταραντίνο, ενώ ξεχώρισε σε πλήθος άλλων κινηματογραφικών βραβεύσεων. Σήμερα θεωρείται ένα από τα καλύτερα νεο-νουάρ φιλμ όλων των εποχών.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Open

Hostiles 607

Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου (Hostiles) του Σκοτ Κούπερ

Τοποθετημένο στο 1892, το «Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου» αφηγείται την ιστορία του θρυλικού λοχαγού Τζόζεφ Τζ. Μπλόκερ που, κόντρα στις σθεναρές αντιστάσεις του, συμφωνεί να συνοδεύσει το Κίτρινο Γεράκι – έναν ετοιμοθάνατο πολέμαρχο των Ινδιάνων Τσεγιέν – και την οικογένειά του πίσω στη γη τους. Κατά το εξαντλητικό και επικίνδυνο ταξίδι τους από το Οχυρό Μπέρινγκερ, ένα απομονωμένο στρατιωτικό φυλάκιο στο Νέο Μεξικό, προς τα βοσκοτόπια της Μοντάνα, οι μέχρι πρότινος εχθροί συναντούν μια νεαρή χήρα της οποίας η οικογένεια δολοφονήθηκε άγρια. Οι τρεις τους πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να καταφέρουν να ξεπεράσουν μια σειρά από κινδύνους: το δύσβατο και κακοτράχαλο τοπίο και τους εχθρούς που θα συναντήσουν στον δρόμο τους.

Ενα γουέστερν για το σήμερα ενός κόσμου που συνεχίζει να επενδύει στο μίσος και όχι στην αγάπη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.25 στο Novalife

myfff paloma

Παλόμα (Paloma) του Ουγκό Μπαρντέν

Αξιοσημείωτες ερμηνείες σε μια ταινία από τη νέα γενιά LGBTQ εκπροσώπησης στον κινηματογράφο, όπου το θέμα της απόρριψης παραμερίζεται και ανοίγει ο δρόμος για άλλες ιστορίες. (Μικρού μήκους)

H ταινία είναι διαθέσιμη στο MyFrenchFilmFestival


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.