Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


captain phillips

Captain Phillips του Πολ Γκρίνγκρας

Το Μάρτιο του 2009 ο Βωστονέζος καπετάνιος Ρίτσαρντ Φίλιπς επιβιβάζεται στο φορτηγό πλοίο «Maersk Alabama» στο λιμάνι του Ομάν για να το οδηγήσει, ακολουθώντας παράλληλη πορεία με την ανατολική ακτογραμμή της Αφρικής, στην Κένυα. Περνώντας από τα ταραγμένα νερά της Σομαλίας, όπου οι προειδοποιήσεις για τη δράση ψαράδων πειρατών έχουν πλημμυρίσει το διαδίκτυο και τον ασύρματό του, ο εφιάλτης του γίνεται πραγματικότητα. Δύο βάρκες με Σομαλούς πειρατές κάνουν κατάληψη του άοπλου πλοίου, κρατούν όμηρους τον ίδιο και το πλήρωμά του και απαιτούν λύτρα εκατομμυρίων. Εγκλωβισμένος κι ο θεατής εν πλω, 145 ναυτικά μίλια από τις ακτές, παρακολουθεί το εγκεφαλικό παιχνίδι γάτας-ποντικού ανάμεσα στον καπετάνιο Φίλιπς και τον Σομαλό ομόλογό του και την κορύφωση της δράσης με την παρέμβαση του αμερικανικού στόλου.

O μάστερ των πολιτικών docudrama περιπετειών Πολ Γκρίνγκρας βάζει στο τιμόνι τον οσκαρικό Τομ Χανκς για να πιλοτάρει σε ανταριασμένα νερά ένα αριστοτεχνικό τεταμένο θρίλερ σύγχρονης πειρατείας. Κι αν κάποιες στιγμές άστοχης πολιτικής ανάλυσης της παγκοσμιοποίησης και ηρωοποίησης της Δύσης απειλούν με ναυάγιο, ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ΑΝΤ1

outbreak

Το Ξέσπασμα (Outbreak) του Βόλφγκανγκ Πέτερσεν

Ο στρατηγός Μπίλι Φορντ αναθέτει στον συνταγματάρχη Σαμ Ντάνιελς, που εργάζεται στο Αμερικανικό Στρατιωτικό Ινστιτούτο Ερευνών για Μολυσματικές Ασθένειες, να ερευνήσει την ξαφνική εμφάνιση ενός θανατηφόρου μολυσματικού ιού, που έχει εξαπλωθεί στην Αφρική. Στα βάθη της τροπικής ζούγκλας, ο Σαμ ανακαλύπτει ένα χωριό, όπου οι κάτοικοί του εμφανίζουν τα συμπτώματα, που προκαλεί ο συγκεκριμένος θανατηφόρος ιός. Μετά από έρευνες, συμπεραίνει πως υπάρχουν αρκετές πιθανότητες ο φονικός αυτός ιός να εξαπλωθεί και στις ΗΠΑ. Αμέσως φροντίζει να ενημερώσει τους ανωτέρους του για να θέσουν τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς και την πρώην σύζυγό του, Ρομπέρτα Κέοχ, ερευνήτρια στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, για τα αποτελέσματα της έρευνάς του. Χωρίς εξήγηση, όμως, ο Στρατηγός Φορντ απαλλάσσει τον Σαμ από την υπόθεση και οι προϊστάμενοι της Ρόμπι αρνούνται να λάβουν υπόψη τους τις προειδοποιήσεις της.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.15 στο Star

Charlie And The Chodolate Factory

Ο Τσάρλι Και Το Εργοστάσιο Σοκολάτας (Charlie And The Chodolate Factory) του Τιμ Μπάρτον

Ο Γουίλι Γουόνκα είναι ένας εκκεντρικός σοκολατοποιός με ένα ευφάνταστο εργαστήριο γλυκών στο οποίο δεν έχει καταφέρει να εισχωρήσει κανένας για 15 χρόνια. Μην έχοντας κοντινούς συγγενείς, αποφασίζει να διεξαγάγει ένα διαγωνισμό για να βρεθεί ο διάδοχος που θα αναλάβει τη θρυλική αυτοκρατορία του! Πέντε τυχερά παιδιά κερδίζουν τα "χρυσά εισιτήρια" και μεταξύ αυτών ο Τσάρλι, ένα παιδί από φτωχή οικογένεια που τώρα του δίνεται η ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Θα πρέπει όμως να περάσει τα τεστ που θα θέσει ο εκκεντρικός ιδιοκτήτης του παραμυθένιου εργοστασίου.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο OPEN

the lost daughter

Η Χαμένη Κόρη (The Lost Daughter) της Μάγκι Τζίλενχαλ

Το φιλμ ξεκινά ειδυλλιακά, με την μεσήλικη πανεπιστημιακό Λήδα, να φτάνει στις Σπέτσες μόνη για τις καλοκαιρινές διακοπές της, αλλά αυτό που θα ήταν μια ξεκούραστη ανάπαυλα μαζί με εργασία στην παραλία, θα γίνει μια αφορμή για επιστροφή σε επώδυνες μνήμες της νεαρής της ηλικίας, εκεί στην άκρη του κύματος. Η ακρογιαλιά την οποία απολαμβάνει σύντομα θα καταληφθεί από μια θορυβώδη, κακόγουστη, εν δυνάμει επικίνδυνη οικογένεια ελληνοαμερικάνων και η συνύπαρξή τους δεν θα ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς. Οταν η μικρή κόρη της νεότερης αυτής της παραθαλάσσιας νεόπλουτης «φυλής» θα χαθεί ένα μεσημέρι στην παραλία, η ψυχραιμία της Λήδας θα την βοηθήσει να την βρει, αλλά το γεγονός θα ξυπνήσει επώδυνες μνήμες από τις δικές της επιλογές ως μητέρα πίσω στην νεαρή της ηλικία.

Το να είσαι μητέρα (ή απλά γυναίκα) δεν είναι ποτέ απλό στo ντεμπούτο της Μάγκι Τζίλενχαλ, βασισμένο στο ομότιτλο best-seller της Ελενα Φεράντε που γυρίστηκε στις Σπέτσες, βραβεύτηκε για το σενάριο του στο Φεστιβάλ Βενετίας και κέρδισε τρεις υποψηφιότητες για Οσκαρ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 19.55 στο Nova Cinema 1

Home Alone 607

Μόνος Στο Σπίτι (Home Alone) του Κρις Κολούμπους

Είναι Χριστούγεννα και η πολύτεκνη οικογένεια των Μακάλιστερ φεύγει για διακοπές. Ξεχνούν όμως πίσω κάτι.... τον 8χρονο γιο τους, Κέβιν! Ο Κέβιν, μόλις συνειδητοποιεί ότι έχει μείνει μόνος στο σπίτι, αποφασίζει να κάνει ό,τι θέλει για να περάσει καλά. Όμως θα έχει να αντιμετωπίσει δύο διαρρήκτες, που θα αποφασίσουν να εισβάλουν στο σπίτι.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Αγέλη Προβάτων

Αγέλη Προβάτων του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Στην ελληνική περιφέρεια, στην Τρίπολη και τριγύρω, ζει ο Θανάσης, που μοιάζει να τα έχει όλα, τη δουλειά του, ένα δικό του φυτώριο, τη γυναικούλα του, την γκομενίτσα του. Αλλά ο Θανάσης χρωστάει σαράντα χιλιάρικα στον Στέλιο. Δεν είναι ο μόνος - γι' αυτό και σκέφτεται να συνασπιστεί με τους άλλους οφειλέτες, άντρες που γνωρίζει από παιδιά, και να διεκδικήσουν κούρεμα από τον τοκογλύφο. Την ίδια ώρα, ο Στέλιος έχει στείλει στο χωριό τους δυο παλικάρια του, τον νευρικό Σωτήρη και τον υπαρξιακό Παραδείση με την πατερίτσα να υποστηρίζει παλαιότερο «επαγγελματικό ατύχημα», για να εκβιάσουν την κατάσταση και να πάρουν τα λεφτά. Το σκηνικό έχει στηθεί.

To σκηνοθετικό ντεμπούτο μεγάλου μήκους του Δημήτρη Κανελλόπουλου. Βραβείο Ιρις Β' Ανδρικού Ρόλου στον Αρη Σερβετάλη. Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.