Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



Φονική Ζώνη του Μίκαελ Χάφστρομ

Βρισκόμαστε στο 2036 όπου ένας Αμερικάνος πιλότος drone, ο Χαρπ, προσφέρει κι αυτός την πολύτιμή του βοήθεια στον πόλεμο στην Ανατολική Ευρώπη, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, μαζί με στρατιωτικά ρομπότ, τα Gumps, τα οποία έχουν προγραμματιστεί να καταστρέψουν τον εχθρό και να προστατεύουν τους στρατιώτες. Κατά την διάρκεια μιας δύσκολης βραδιάς, ο Χαρπ παίρνει μια δύσκολη κι αμφιλεγόμενη απόφαση η οποία έχει ως αποτέλεσμα την σφαγή μιας σχεδόν ολόκληρης διμοιρίας. Ετσι μεταφέρεται από τα γραφεία και τις οθόνες των υπολογιστών εκτός στρατοπέδου, όπου και συνεργάζεται μαζί με τον Λίο, ένα ανδροειδές αξιωματικό, ο οποίος θα του δείξει την πραγματικότητα που πολέμου. Αλλά γρήγορα ο Χαρπ ανακαλύπτει πως ο Λίο έχει την δική του ατζέντα. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Φονική Ζώνη».

Η ταινία προβάλλεται στο Netflix με ελληνικούς υπότιτλους.


Felicità του Μπρουνό Μερλ

Η εντεκάχρονη Τόμι βρίσκεται και πάλι στο δρόμο, ταξιδεύοντας με τους εκκεντρικούς γονείς του. Αυτή τη φορά, ο πατέρας της που έχει μόλις βγει από τη φυλακή, της έχει υποσχεθεί ότι δεν πρόκειται να χάσει την πρώτη μέρα του σχολείου της. Αλλά αυτό ήταν πριν κλέψει ένα σπορ αυτοκίνητο, πριν η μητέρα της εξαφανιστεί και πριν εμφανιστεί ένας αστροναύτης!

H ταινία προβάλλεται στο My French Film Festival που διεξάγεται από τις 15 Ιανουαρίου μέχρι τις 15 Φεβουαρίου.


Το Παιχνίδι με τη Φωτιά του Λι Τσανγκ-ντογκ

Το «Παιχνίδι με τη Φωτιά» είναι βασισμένο σε ένα διήγημα του Χαρούκι Μουρακάμι που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο New Yorker το 1992 με τον τίτλο «Barn Burning». Σε αυτό ένας άντρας συναντά ξανά μετά από χρόνια μια κοπέλα από το παρελθόν του και τον καινούριο της φίλο. Οταν μετά από ένα τσιγαριλίκι εκείνη θα αποκοιμηθεί, ο φίλος της θα εξομολογηθεί στον ήρωα ότι έχει μια ενδιαφέρουσα συνήθεια: περίπου κάθε δύο μήνες, βάζει φωτιά σε έναν στάβλο και τον κοιτάζει να καίγεται, φροντίζοντας να μην προξενήσει κακό σε κανέναν άνθρωπο ή ζώο. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Παιχνίδι με τη Φωτιά».

Η ταινία προβάλλεται στο Cinobo με ελληνικούς υπότιτλους.

Jumanji: Καλώς Ηρθατε στη Ζούγκλα του Τζέικ Κάσνταν

Οταν τέσσερις έφηβοι φίλοι ανακαλύπτουν ένα παλιό βιντεοπαιχνίδι με ένα όνομα που δεν έχουν ακούσει ποτέ, μπαίνουν μέσα στη ζούγκλα του Jumanji και παίρνουν το άβαταρ που διάλεξαν. Ο έμπειρος παίχτης Σπένσερ γίνεται ένας μυώδης τυχοδιώκτης, ο αθλητής Φριντζ χάνει το μισό του ύψος αλλά γίνεται Αϊνστάιν, η δημοφιλής Μπέθανι μεταμορφώνεται σε έναν μεσήλικα καθηγητή και η ντροπαλή Μάρθα είναι μια σκληροτράχηλη πολεμίστρια. Αυτό που ανακαλύπτουν είναι ότι το Jumanji δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι – πρέπει πραγματικά να επιβιώσεις. Για να κερδίσουν και να επιστρέψουν στον πραγματικό κόσμο, πρέπει να ζήσουν την πιο επικίνδυνη περιπέτεια της ζωής τους, να ανακαλύψουν τι άφησε πίσω του ο Αλαν Πάρις είκοσι χρόνια πριν και να μάθουν να… παίζουν παρέα, χρησιμοποιώντας τα δυνατά στοιχεία του καθένα. Αλλιώς θα μείνουν μέσα στο παιχνίδι για πάντα. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Jumanji: Καλώς Ηρθατε στη Ζούγκλα».

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Mega.


Dallas Buyers Club του Ζαν-Μαρκ Βαλέ

Ο Ρον Γούντροφ είναι ένας Τεξανός ηλεκτρολόγος και καουμπόι σε ροντέο, που διάγει έκλυτο βίο χωρίς καμία έννοια για την επόμενη μέρα. Το 1985, ο Ρον χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του ξαφνικά, όταν οι γιατροί κάνουν διάγνωση ότι πάσχει από τον ιό H.I.V. και του δίνουν μόνο 30 μέρες ζωής. Oμως εκείνος, δεν είναι διατεθειμένος να δεχτεί αυτή τη θανατική ποινή. Μετά από υπερεντατική έρευνα ανακαλύπτει ότι υπάρχει έλλειψη πιστοποιημένων φαρμάκων και θεραπειών στις Ηνωμένες Πολιτείες, οπότε περνάει τα σύνορα και φτάνει Μεξικό, αγνοώντας τις οδηγίες του γιατρού του. Παρ’ όλο που είναι ομοφοβικός, ο Ρον συνασπίζεται με έναν αναπάντεχο σύμμαχο, μια επίσης οροθετική τρανσέξουαλ που μοιράζονται το ίδιο πάθος για ζωή. Οι δυο τους διακρίνονται για το επιχειρηματικό τους πνεύμα και ιδρύουν ένα κλαμπ, όπου οι οροθετικοί έχουν πρόσβαση σε φάρμακα με μηνιαία συνδρομή. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Dallas Buyers Club».

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ERTFlix ως το Μάρτιο.

Παρίσι, Τέξας του Βιμ Βέντερς

Ενας άντρας περιπλανιέται από το Μεξικό προς το Τέξας, μέσα στην ανυπόφορη ζέστη του «Big Bend». Δεν μιλάει καθόλου, ενώ όλα δείχνουν ότι έχει χάσει και σε μεγάλο βαθμό τη μνήμη του. Το όνομά του είναι Τράβις και το μόνο που θυμάται είναι μια κουκίδα στο χάρτη που γράφει «Παρίσι». Οταν θα βρεθεί λιπόθυμος στη μέση του πουθενά, θα επιστρατευτεί ο αδερφός του, ο Βαλτ, ο οποίος τον θεωρούσε νεκρό τα ελευταία τέσσερα χρόνια της απουσίας του. Θα ταξιδέψει από το Λος Αντζελες στο Τέξας για να τον φέρει πίσω στο σπίτι του. Εκεί μαζί με τη γυναίκα του, Αν, ζει και ο μικρός γιος του Τράβις, ο Χάντερ που έχει να δει τον πραγματικό του πατέρα από μωρό. Ο Τράβις επιστρέφει, αρνείται να εξηγήσει γιατί είχε φύγει όλα αυτά τα χρόνια, ενδιαφέρεται μόνο για το που βρίσκεται η νεαρή συζυγός του και μητέρα του Χάντερ, Τζέιν και αποφασίζει, μαζί πλέον με τον γιο του, να την αναζητήσει στο Χιούστον όπου μαθαίνει ότι βρίσκεται... Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Dallas Buyers Club».

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα της StraDa Films.


Δράκουλας των Τοντ Μπράουνινγκ και Καρλ Φρόιντ

Από τις 15 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει και η δωρεάν online προβολή των σημαντικότερων ταινιών του καταλόγου, οι οποίες θα παραμένουν online για μια εβδομάδα. Ανάμεσα σε αυτές και η κινηματογραφική μεταφορά του κλασσικού βιβλίου του Μπραμ Στόκερ με πρωταγωνιστή τον Μπέλα Λουγκόσι.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τις ταινίες με τα τέρατα της Universal.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς