Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 12 Μαΐου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 12 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


die hard

Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει (Die Hard) του Τζον ΜακΤίρναν

Ο αστυνομικός Τζον ΜακΚλέιν από τη Νέα Υόρκη επισκέπτεται στο Λος Αντζελες τη γυναίκα του, με την οποία βρίσκονται σε διάσταση. Κατά τη διάρκεια του χριστουγεννιάτικου πάρτι στην πολυεθνική εταιρεία όπου εργάζεται εκείνη, μια συμμορία ληστών εισβάλλει στο κτίριο και την πιάνει όμηρο. Για κακή τους τύχη ο Τζον ΜακΚλέιν βρίσκεται στο κτίριο. Για καλή μας τύχη, να μια από τις καλύτερες περιπέτειες της δεκαετίας του '80 - με τον Μπρους Γουίλις ακριβώς στο σημείο που γινόταν ο σταρ μιας ολόκληρης γενιάς - και μαζί ο πιο ισχυρός διεκδικητής της πιο «χαρακτηριστικής χριστουγεννιάτικης ταινίας που δεν είναι» όλων των εποχών.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.45 στο Star

Gemini Man main

Gemini Man του Ανγκ Λι

Ενας πενηντάχρονος επαγγελματίας δολοφόνος, ο Χένρι Μπρόγκαν, έχει μόλις αποφασίσει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, όταν ξαφνικά συνειδητοποιεί πως τον καταδιώκει ένας άλλος εκτελεστής. Σύντομα θα διαπιστώσει πως ο νέος εχθρός του δεν είναι παρά ένας δικός του εικοσιτετράχρονος κλώνος, που έχει δημιουργηθεί με σκοπό να τον εξολοθρεύσει.

Γουιλ εναντίον Γουίλι σε μια υψηλής τεχνολογίας όσο και παρωχημένης φαντασίας περιπέτεια από τον κάποτε ένδοξο ενορχηστρωτή της «Ζωής του Πι». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον Σκάι

Mandy 607

Mandy του Πάνου Κοσμάτου

Ο Ρεντ και η Μάντι είναι ένα ερωτευμένο ζευγάρι που ζει σε ένα απομονωμένο σπίτι σε ένα δάσος εν έτι 1983. Εκείνος δουλεύει ως υλοτόμος, εκείνη ζωγραφίζει μυστηριακούς πίνακες που θα μπορούσαν να κοσμούν εξώφυλλά heavy metal συγκροτημάτων. Η ζωή τους είναι γαλήνια και ρομαντική μέχρι την στιγμή που ο Τζερεμάια Σαντ αρχηγός μιας θρησκευτικής σέκτας θα δει την Μάντι και θα αποφασίσει ότι την θέλει. Και για να την κάνει δική του θα καλέσει μια ομάδα δαιμονικών μοτοσικλετιστών με το Κέρας του Αμπράξας που θα φέρουν την Μάντι στην κατοχή του. Οταν όμως η αποπλάνηση της Ρεντ δεν εξελιχθεί με τον τρόπο που ο Τζερεμάια θα ήθελε, θα την σκοτώσουν με φρικτό τρόπο και θα αφήσουν τον Ρεντ ετοιμοθάνατο. Αλλά όχι νεκρό. Κι έτσι εκείνος οδηγημένος από μια μανιασμένη δίψα για εκδίκηση και μεθυσμένος από οργή θα αναζητήσει τους δολοφόνους της γυναίκας του για να τους σκοτώσει με τον πιο φρικτό τρόπο που μπορεί.

Ο Πάνος Κοσμάτος επενδύει στην αγάπη του για τις ταινίες τρόμου και παραδίδει μια ιστορία εκδίκησης λουσμένη στο αίμα, το ρομαντισμό και την ίσως καλύτερη ερμηνεία του Νίκολας Κέιτζ. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.30 στο Cosmote Cinema 1

Gaza mon amour 607

Γάζα, Αγάπη μου (Gaza mon amour) των Αραμπ και Τάρζαν Νάσερ

Σε μια εργατική γειτονιά της σύγχρονης Γάζας όλα είναι εγκλωβισμένα, αποπνικτικά. Η αστυνομία βρίσκεται παντού κι ελέγχει τα πάντα, η οικονομική κρίση έχει γονατίσει τον κόσμο, βόμβες των Ισραηλινών διακόπτουν με συνέπεια την καθημερινότητα, συνεχόμενα black outs υπογραμμίζουν ότι η ζωή είναι μία συνεχής εμπόλεμη ζώνη. Οι νέοι θέλουν να φύγουν, να το σκάσουν. Οι μεγαλύτεροι προσπαθούν να επιβιώσουν. Το να ζήσουν είναι πολυτέλεια. Εκεί συναντάμε τον Ισα, έναν 60πεντάχρονο ψαρά. Εργένης, γιατί αρνείται πεισματικά τα προξενιά της αδελφής του, μοναχικός, ακοινώνητος. Και κρυφά ερωτευμένος με τη Σιχάμ, μία μελαγχολική χήρα μοδίστρα, που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με την πρόσφατα χωρισμένη (ανήκουστο!) νεαρή κόρη της. Οι μέρες περνούν απαράλλακτες, μέχρι που στην ψαριά του Ισα παραμονεύει μια έκπληξη: τα δίχτυα του ανασύρουν ένα αρχαίο ελληνικό άγαλμα. Μάλλον πολύτιμο, μάλλον μοναδικό, ίσως το εισιτήριό του για μια καλύτερη ζωή. Η νέα αυτή προοπτική τού δίνει την αισιοδοξία να χτυπήσει, συνεσταλμένα, και την πόρτα της Σιχάμ. Ομως ταυτόχρονα χτυπά και η δική του πόρτα: οι αρχές τον κατάλαβαν, τον κατηγορούν για αρχαιοκαπηλία, η Χαμάς θέλει πάση θυσία να αποκτήσει τον πολύτιμο θησαυρό.

H επίσημη πρόταση της Παλαιστίνης για τα Οσκαρ, μια συγκινητική ιστορία αγάπης με συμμετοχές στα Φεστιβάλ Βενετίας, Τορόντο και Θεσσαλονίκης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Mon Roi 1

Ο Βασιλιάς Μου (Mon Roi) της Μαϊγουέν

Η Τόνι βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης, μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι. Πλήρως εξαρτημένη από το νοσηλευτικό προσωπικό και τα παυσίπονα, έχει άπλετο χρόνο στα χέρια της για να θυμηθεί τη θυελλώδη σχέση της με το Τζόρτζιο. Γιατί αγαπήθηκαν; Ποιος ήταν αυτός ο άντρας; Πώς επέτρεψε στον εαυτό της να παρασυρθεί σ’ αυτό το καταστροφικό πάθος; Η Τόνι πρέπει να βρει τη δύναμη να αντιμετωπίσει την επίπονη διαδικασία της επούλωσης.

Τέσσερα χρόνια μετά το «Polisse», η Μαϊγουέν επιστρέφει με ένα φλύαρο δράμα για το πώς μπορεί να χάσει κανείς τον εαυτό του μέσα σε μια σχέση και να κάνει τον άλλον «Βασιλιά του». Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας, Φεστιβάλ Καννών 2015, Βραβείο Κοινού Fischer, στο πρόσφατο 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.