Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 6 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 6 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


prey

Θήραμα (Prey) του Νταν Τράχτενμπεργκ

Αυτή την φορά μεταφερόμαστε σχεδόν 300 χρόνια πριν, στα τέλη του 1700 στον κόσμο του Εθνους των Κομάντσι. Εκεί μια νεαρή γυναίκα, η Ναρού, μια άγρια και εξαιρετικά ικανή πολεμίστρια που μεγάλωσε ανάμεσα σε μερικούς από τους καλύτερους κυνηγούς που περιπλανήθηκαν ποτέ στις Μεγάλες Πεδιάδες, προσπαθεί να κερδίσει τον τίτλο της πολεμίστριας και τον σεβασμό της φυλής της. Σίγουρη ότι είναι εξίσου ικανή με τους υπόλοιπους νεαρούς κυνηγούς, ξεκινά να προστατεύσει τον λαό της όταν ο κίνδυνος απειλεί τον καταυλισμό της. Οπλισμένη με πρωτόγονα όπλα, η Ναρού παρακολουθεί και τελικά αντιμετωπίζει το θήραμά της, το οποίο αποδεικνύεται πως είναι ένας εξαιρετικά εξελιγμένος εξωγήινος κυνηγός με τεχνικά προηγμένο οπλοστάσιο.

Το καλύτερο φιλμ στο σύμπαν του «Κυνηγού» από την εποχή του Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ με μια ταιριάστη για την εποχή μας ιστορία γυναικείας χειραφέτησης και μια ηρωίδα που αξίζει να μπει στο πάνθεον των καλύτερων action women της πρόσφατης κινηματογραφικής ιστορίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

hunger games catching fire

Αγώνες Πείνας: Φωτιά (The Hunger Games: Catching Fire) του Φράνσις Λόρενς

Αν έχετε διαβάσει το δεύτερο βιβλίο της Σούζαν Κόλινς, η Πρωτεύουσα και ο Πρόεδρος Σνόου, κάθε άλλο παρά δέχτηκαν με χαρά το γεγονός ότι οι κανόνες του «παιχνιδιού» άλλαξαν κι ότι χάρη στην απειθαρχία της Κάτνις, η νεαρή νικήτρια και ο «αγαπημένος της» Πίτα έχουν μεταμορφωθεί, έστω και άθελά τους, σε σύμβολα μια αντίστασης ενάντια στην καταπίεση της Πρωτεύουσας. Ετσι, ο Πρόεδρος Σνόου, καταστρώνει ένα δαιμόνιο σχέδιο εξόντωσης, ξαναστέλνοντας την Κάτνις και τον Πίτα στην αρένα, σε μια επετειακή διοργάνωση που ξαναφέρνει ως διαγωνιζόμενους τους παλαιότερους νικητές. Αυτή τη φορά, η Κάτνις πρέπει όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να κρατήσει ζωντανή τη φωτιά της επανάστασης που η ίδια έχει πυροδοτήσει.

Το δεύτερο μέρος του δυστοπικού franchise των βιβλίων της Σούζαν Κόλινς ξεπερνά το πρώτο σε σκοτεινό σασπένς και σεξ απίλ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.50 στον Alpha

ripley 607

Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ (The Talented Mr. Ripley) του Αντονι Μινγκέλα

Στα τέλη της δεκαετίας του '50 στη Νέα Υόρκη, ο εκατομμυριούχος εφοπλιστής Χέρμπερτ Γκρίνλιφ, ζητά από τον νεαρό Τομ Ρίπλεϊ να ταξιδέψει μέχρι την Ιταλία για να πείσει το γιο του, Ντίκι, να επιστρέψει στην Αμερική. Ο κύριος Ρίπλεϊ, που έχει προσποιηθεί ότι γνωρίζει τον Ντίκι, πηγαίνει στην Ιταλία για να τον βρει και γοητεύεται από τον πλούσιο και ανέμελο τρόπο ζωής του. Ο Ντίκι και η αρραβωνιαστικιά του, Μαρτζ, θα τον ξεναγήσουν στα μικρά χωριά της Νότιας Ιταλίας και ο Ρίπλεϊ θα νιώσει έντονη έλξη προς το πρόσωπο του Ντίκι, ο οποίος γίνεται το τέλειο πρότυπο προς μίμηση. Ο αρχικά φιλικός Ρίπλεϊ θα αποδειχθεί απρόβλεπτος και σατανικός και θα προσπαθήσει να κλέψει τη ζωή του Ντίκι.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.50 στον Σκάι

Larry Crowne

Η Περίπτωση Λάρι Κράουν (Larry Crowne) του Τομ Χανκς

Ο Λάρι Κράουν είναι ένας μέσος Αμερικανός, πωλητής σε πολυκατάστημα, που κάθε χρόνο βραβεύεται ως ο καλύτερος υπάλληλος. Μόνο που φέτος, αντί να του απονείμει βραβείο, η διεύθυνση θα τον απολύσει. Ο Λάρι βρίσκει ευκαιρία ν’ αλλάξει τη ζωή του ριζικά και να πάει στο Πανεπιστήμιο. Εκεί θα γνωρίσει την Τάλια, ένα «ελεύθερο πνεύμα» που θα τον οδηγήσει (με τη βέσπα της) στην απελευθέρωση και την Κυρία Τεϊνό, τη δασκάλα του, που θα τον εμπνεύσει, για πρώτη φορά στη ζωή του, να ερωτευτεί.

O Τομ Χανκς σκηνοθετεί τον εαυτό του και τη Τζούλια Ρόμπερτς σε μία ρομαντική κομεντί για δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή. Αν έλειπε η Νία Βαρδάλος από το σενάριο, θα ελπίζαμε στην πιο γλυκιά ταινία του καλοκαιριού... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στον ΑΝΤ1

Crawl 607

Διαφυγή (Crawl) του Αλεξάντρ Αζά

Ενας σαρωτικός τυφώνας χτυπάει τη Φλώριδα, όπου παρά τις εντολές για εκκένωση της πόλης της, η Χέιλι αγνοεί τις προειδοποιήσεις για να αναζητήσει τον αγνοούμενο πατέρα της, τον οποίο βρίσκει τραυματισμένο στο υπόγειο του σπιτιού του. Ενώ οι δυο τους παγιδεύονται εκεί από την πλημμύρα, σύντομα θα διαπιστώσουν ότι η στάθμη του νερού που ανεβαίνει απειλητικά είναι το μικρότερο από τα προβλήματά τους, καθώς πεινασμένοι αλιγάτορες αρχίζουν να τους πολιορκούν.

Ο Αλεξάντερ Αζά αφήνει ελεύθερους τους αλιγάτορες με τις ευλογίες στην παραγωγή από τον Σαμ Ράιμι. Οχι, δεν θα βρεθείτε… σε ρηχά νερά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.45 στον Σκάι

The Guest 424

Απροσδόκητος Επισκέπτης (The Guest) του Ανταμ Γουίνγκαρντ

O Ντέιβιντ, έναw φιλικός και εξυπηρετικός νεαρός στρατιώτης φτάνει στο κατώφλι της πόρτας της οικογένειας Πίτερσον, λέγοντάς τους ότι είναι φίλος του γιου τους, που χάθηκε στο καθήκον. Οι Πίτερσον υποδέχονται τον Ντέιβιντ στο σπίτι τους, αλλά και στη ζωή τους. Oταν όμως αρχίζουν ξαφνικά να πεθαίνουν άνθρωποι στην πόλη, η έφηβη κόρη τους, η Aνα, αρχίζει να αναρωτιέται αν κρύβεται ο Ντέιβιντ πίσω από όλα αυτά. Oταν οι υποψίες της Aνα γίνονται όλο και πιο έντονες, θα καταφέρει τελικά να κρατήσει ασφαλή την οικογένειά της ή θα είναι πια αργά;

Ο σκηνοθέτης του «You' re Next» δικαιώνει την έννοια της ένοχης απόλαυσης με ένα εξωφρενικά πετυχημένο υβρίδιο μιας ταινίας τρόμου, ενός ψυχολογικού θρίλερ και ενός μελλοντικού αν όχι instant cult classic. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.00 στο Open

the selfish giant

Ο Εγωιστής Γίγαντας (The Selfish Giant) της Κλίο Μπάρναρτ

«Ο Εγωιστής Γίγαντας» είναι μια σύγχρονη ιστορία με ήρωες τον 13 χρονών Άρμπορ και τον καλύτερο του φίλο Σουίφτι. Όταν τους αποβάλλουν από το σχολείο και ζώντας σαν ξένοι στην ίδια τους την γειτονιά, τα δύο αγόρια γνωρίζουν το Κίτεν, έναν ρακοσυλλέκτη της περιοχής. Στην προσπάθεια τους να βγάλουν κάποια χρήματα, αλλά και να βρουν έναν σκοπό στη ζωή τους, ξεκινούν να δουλεύουν για εκείνον συλλέγοντας μεταλλικά απορρίμματα και καλώδια, χρησιμοποιώντας ένα άλογο και ένα κάρο. Ο Σουίφτι έχει φυσικό ταλέντο με τα άλογα, ενώ ο Arbor προσπαθεί να μιμηθεί τον Κίτεν - με σκοπό να τον εντυπωσιάσει και να κερδίσει περισσότερα χρήματα. Ωστόσο, o Κίτεν φαίνεται να δείχνει μεγαλύτερη αδυναμία στον Σουίφτι, αφήνοντας τον Άρμπορ στο περιθώριο. Η φιλία των δύο αγοριών δοκιμάζεται, καθώς ο Άρμπορ γίνεται ολοένα και πιο άπληστος. Η ένταση κορυφώνεται οδηγώντας σε ένα τραγικό γεγονός, το οποίο θα τους μεταμορφώσει.

Βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Οσκαρ Ουάιλντ, το φιλμ της Κλιο Μπάρναρντ είναι ένα σπαρακτικό κομμάτι μεγάλου σινεμά. Ενα από τα καλύτερα ντεμπούτα των τελευταίων χρόνων. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

Moon

Φεγγάρι (Moon) του Ντάνκαν Τζόουνς

Κάπου στο (όχι και τόσο μακρινό) μέλλον. Ενας αστροναύτης της NASA είναι ο μόνος κάτοικος μιας διαστημικής βάσης στο φεγγάρι, μέχρι που, μετά από ένα ατύχημα, δέχεται μια επίσκεψη από τον… εαυτό του.

Ατμοσφαιρική, εσωτερική, σχεδόν αγωνιώδης αυτή η… unplugged space opera, είναι αναμφίβολα μια από τις καλύτερες sci-fi ταινίες των τελευταίων χρόνων. Και με την υπογραφή του Ντάντκαν Τζόουνς, γιου του ίδιου του... Starman, Ντέιβιντ Μπόουι.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα της Vodafone

Η Λιακάδα μέσα μου

Η Λιακάδα Μέσα Μου (Un Beau Soleil Intérieur) της Κλερ Ντενί

Η Ιζαμπέλ είναι μια διαζευγμένη πενηντάχρονη ζωγράφος και ψάχνει διακαώς τον έρωτα. Θα τον αναζητήσει σε διάφορους άντρες που θα περάσουν από τη ζωή της: έναν κυνικό τραπεζίτη, έναν ανασφαλή ηθοποιό, έναν σέξι άγνωστο που θα χορέψει μαζί της σε ένα κλαμπ το «At Last» της Ετα Τζέιμς (σε μια σκηνή ανθολογίας), τον πρώην σύζυγό της, με την ίδια αδήριτη υπαρξιακή ανάγκη κάθε φορά για κάτι ουσιαστικό που θα νοηματοδοτήσει τη ζωή της και με την ίδια αμφίβολη έκβαση στο τέλος.

Η Κλερ Ντενί επιχειρεί μια κινηματογραφική διασκευή των «Αποσπασμάτων του Ερωτικού Λόγου» του Ρολάν Μπαρτ, με την Ζιλιέτ Μπινός στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Προβάλλεται είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

The Tragedy of Macbeth

The Tragedy of Macbeth του Τζόελ Κοέν

Ο Τζόελ Κοέν, λοιπόν, παρουσιάζει τον δικό του Μάκβεθ, την τραγωδία του, τόσο... τραγική που προσθέτει τη λέξη και στον τίτλο. Ο ήρωάς του, ο δεινός πολεμιστής κι έντιμος υποτελής του βασιλιά του, μεταμορφώνεται, με τη βοήθεια της Λαίδης του, σε αχόρταγο λάτρη της εξουσίας που, για να την εξασφαλίσει, σκορπίζει το θάνατο στους ανθρώπους που τίμησε και, τελικά, στον εαυτό του. Το κεντρικό ζευγάρι της ιστορίας είναι, εδώ, αρκετά πιο ανθρώπινο: φιλόδοξοι, εκείνος αρχικά κατακεραυνωμένος από τύψεις, εκείνη γεμάτη αγάπη για τον άνθρωπό της που θέλει να δει να φτάνει ψηλά. Ενα ζευγάρι δολοπλόκο, φονικό, αλλά, ταυτόχρονα, μονιασμένο, συντροφικό. Ο Κοέν δεν θέλει να χτίσει σύμβολα - θέλει να μιλήσει (και) για τα απανταχού καταστροφικά power couples, στις υψηλότερες βαθμίδες της σύγχρονης πολιτικής σκηνής, που τρεφόμενα από την αλαζονεία τους πνίγουν την κοινωνία τους στο ζόφο.

Η πρώτη solo ταινία του Τζόελ Κοέν, η νέα διασκευή του Μάκβεθ του Σέξπιρ, είναι μια ταινία απόλυτα πρωτότυπη και, μαζί, απόλυτα συνυφασμένη με το θρύλο, αλλά και με το «κοενικό» σύμπαν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται ήδη σε streaming στο AppleTV+


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.