Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 10 Ιουλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 10 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Fantastic Beasts and Where to Find Them

Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται (Fantastic Beasts and Where to Find Them) του Ντέιβιντ Γιέιτς

Το φινάλε του κινηματογραφικού «Χάρι Πότερ» άφησε ένα κενό εκεί όπου υπήρχε το παραμύθι κι η μαγική περιπέτεια και τα «Φανταστικά Ζώα» έρχονται να το αναπληρώσουν: αυτός είναι ο προφανής στόχος κι εκεί, θεαματικά, πετυχαίνουν. Κυρίως γιατί, σ’αυτήν εδώ την κινηματογραφική σειρά που μόλις ξεκινά και που έχει τέσσερα ακόμα σίκουελ προγραμματισμένα, κανείς δε δίνει την αίσθηση ότι προσπαθεί, απλώς, να καρπωθεί από την επιτυχία του παρελθόντος: η κάθε λεπτομέρεια, από το σενάριο και τα προφίλ των ηρώων, ως την εικόνα και το επίπεδο της παραβολής, είναι φροντισμένα με προσοχή και σεβασμό, ώστε να λειτουργούν και αυτόνομα.Αυτό το «παρελθόν» βέβαια γίνεται ευθύς εξαρχής σαφές, καθώς η ταινία ξεκινά με λίγες νότες από το θέμα του «Χάρι Πότερ» και το «πνεύμα» του είναι διαρκώς εκεί. Όμως τα «Φανταστικά Ζώα» κρύβουν για μας έναν ολόκληρο κόσμο, με χαρακτηριστικά, κώδικες, ανθρώπους κι άλλα πλάσματα που θα χρειαστούν χρόνια, επιμονή κι αγάπη για να γνωρίσουμε καλά. Γι’ αυτό και το φιλμ μοιάζει κατά στιγμές παραγεμισμένο με σεναριακούς άξονες και ήρωες, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη ότι όλα θα ξεκαθαριστούν η saga προχωρά. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στις 21:00 στο Star

Taxi Driver 607

Ο Ταξιτζής (Taxi Driver) του Μάρτιν Σκορσέζε

Βετεράνος του Βιετνάμ που πάσχει από μετατραυματικό σύνδρομο αϋπνίας, βρίσκει δουλειά ως ταξιτζής νυχτερινής βάρδιας στην μητροπολιτική ζούγκλα της Νέας Υόρκης. Με το τιμόνι κλειδωμένο προς τον αναπόφευκτο νευρικό κλονισμό, θα μετατραπεί από σιωπηλός παρατηρητής του περιθωρίου, σε παράφρονα εκδικητή και αιματοβαμμένο Μεσσία.Οσα χρόνια κι αν περάσουν, οι στοιχειωμένες μεταμεσονύχτιες περιπλανήσεις του Τράβις Μπικλ παραμένουν αμείωτα εφιαλτικές, αγέραστα επίκαιρες, αξεπέραστα γοητευτικές. Στην τέταρτη ταινία της καριέρας του, ο Σκορσέζε κινηματογραφεί την, πραγματική πρωταγωνίστρια, Νέα Υόρκη σαν αυτοκινητιστικό δυστύχημα: βρώμικα, βίαια, τραυματικά, αλλά με μία δαιμονισμένη αναγκαιότητα στη σύλληψη των εικόνων που δεν σου επιτρέπει να μην κοιτάξεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στο Mega στις 02:20

who killed lady winsley 607

Ποιος Σκότωσε τη Λαίδη Γουίνσλεϊ;(Who Killed Lady Winsley?) του Χινέρ Σαλίμ

Γεννημένος στο Ιρακινό Κουρδιστάν, από το οποίο αναγκάστηκε να φύγει σε ηλικία 17 ετών για να ζήσει εξόριστος πρώτα στην Ιταλία και μετά στη Γαλλία, ο Χινέρ Σαλίμ βρήκε στην κινηματογραφική τέχνη όχι μόνο την πραγματική του πατρίδα, αλλά κι έναν τρόπο να ξορκίσει δημιουργικά τα προσωπικά του βιώματα ως ανέστιος νομάς μέσα από ταινίες οι οποίες, ενώ πειραματίζονται με τα είδη, έχουν όλες ως κοινό παρονομαστή ένα βαθύ παράπονο για τα βάσανα του κουρδικού λαού πίσω από το λυρισμό και το υποδόριο χιούμορ τους.Το «Ποιος Σκότωσε τη Λαίδη Γουίνσλεϊ;» δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, αφού πίσω από το αστυνομικό μυστήριο και την απάντηση στο ερώτημα του τίτλου, ο Σαλίμ βρίσκει για άλλη μια φορά την ευκαιρία να μπολιάσει τα κινηματογραφικά είδη που καλείται να υπηρετήσει με τις θεματικές που διατρέχουν το σύνολο της φιλμογραφίας του. Το αποτέλεσμα είναι άνισο, γοητευτικό κι αταξινόμητο, μια ιδιόμορφη και πρωτότυπη άσκηση ύφους πάνω στα έργα της Αγκάθα Κρίστι, μέσα από την οποία ο σκηνοθέτης προσπαθεί να αναδείξει, όχι πάντα επιτυχημένα, το αντιφατικό πρόσωπο της σύγχρονης Τουρκίας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

jeannette the childhood of joan of arc main

Ζανέτ: Τα παιδικά χρόνια της Ζαν Ντ’ Αρκ (Jeannette, l'enfance de Jeanne d'Arc) του Μπρουνό Ντιμόν

Βραβευμένος δύο φορές με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, αλλά και με τη Χρυσή Κάμερα στις Κάννες, ο Μπρουνό Ντιμόν μας επιφυλάσσει στη δέκατη σκηνοθετική του δουλειά μια ιδιαίτερη έκπληξη. Το Ζανέτ: Τα παιδικά χρόνια της Ζαν Ντ’ Αρκ (Jeannette, l'enfance de Jeanne d'Arc), είναι ένα μιούζικαλ –που θα μπορούσε να το αποκαλέσει κανείς και μεταμοντέρνο– για τα παιδικά χρόνια ενός κοριτσιού που έμελλε να γίνει σύμβολο. Στην ταινία του Μπρουνό Ντιμόν, η οχτάχρονη Ζανέτ είναι μια απλή βοσκοπούλα, που όμως ήδη νιώθει το κάλεσμά της να την πλημμυρίζει και, μη έχοντας άλλη επιλογή, θα το ακολουθήσει και θα το τραγουδήσει και θα το χορέψει, με συνοδούς την καλή της φίλη Οβιέτ, τις αδελφές και την ηγουμένη του κοντινού μοναστηριού, αλλά ακόμη και μια επουράνια χορωδία. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Mubi

fathom

Fathom του Ντρου Ξανθόπουλος

Σε σκηνοθεσία και διεύθυνση φωτογραφίας του Ντρου Ξανθόπουλος, το Fathom παρακολουθεί δύο γυναίκες επιστήμονες που επικεντρώνονται στη μελέτη του τραγουδιού της φάλαινας και της επικοινωνίας μεταξύ των φαλαινών. Καθώς ξεκινούν παράλληλα ερευνητικά ταξίδια σε αντίθετες πλευρές του κόσμου, οι δυο τους πασχίζουν να κατανοήσουν σε βάθος την επικοινωνία των φαλαινών. Ένα ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει μοναδικά την αφοσίωση και τον σεβασμό στις επιστημονικές διαδικασίες, αλλά και την οικουμενική ανάγκη της αναζήτησης απαντήσεων για τον κόσμο που μας περιβάλλει. Από την υπόθεση εργασίας έως τις καινοτόμες μεθόδους στον τομέα των ερευνών γύρω από τις φάλαινες, η ταινία παρουσιάζει το πάθος, την περιέργεια, τη συνεργασία, την επιμονή και τον μόχθο που απαιτείται από τους κορυφαίους επιστήμονες προκειμένου να φτάσουν σε ανακαλύψεις.

Το φιλμ είναι διαθέσιμο στο Apple TV+


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.