Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


ενας καταδικασμενος σε θανατο δραπετευσε

Ενας Καταδικασμένος σε Θάνατο Δραπέτευσε (Un condamné à mort s'est échappé) του Ρομπέρ Μπρεσόν

Η ταινία βασίζεται στα απομνημονεύματα του μέλους της Γαλλικής Αντίστασης Αντρέ Ντεβινί, που κρατήθηκε στη φυλακή Μονλύκ της Λυών από τη Γκεστάπο κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

La Piece Rapportee 607

Χάρηκα που Σας Γνώρισα (La Pièce Rapportée) του Αντονίν Περετζάτκο

Ο Πολ Σατό-Τετάρ, είναι ένας 45άρης γιος της καταδυναστευτικής μαμάς του (πιο γνωστή ως «Βασίλισσα Μαμά»), γνήσιο τέκνο του 16ου διαμερίσματος του Παρισιού, όπου ζει μέσα στη φούσκα του προεξασφαλισμένου του πλούτου. Οταν θα χρειαστεί να πάρει για πρώτη φορά το μετρό, θα ερωτευτεί κεραυνοβόλα μια από τις υπαλλήλους στο γκισέ των εισιτηρίων, γεγονός που φυσικά δεν θα εγκρίνει η μητέρα του. Ο πόλεμος ανάμεσα στις δύο γυναίκες θα είναι επιπέδου… παγκόσμιου, με την πεθερά να είναι πεπεισμένη πως η νύφη της βρίσκεται μαζί με το γιο της μόνο από συμφέρον. Ενας ντετέκτιβ αναλαμβάνει δράση για να ξεσκεπάσει τις πονηροδουλειές της νεαρής κοπέλας, ωστόσο τα φαινόμενα - όπως ως συνήθως - είναι αυτά που απατούν.

Μια εμπνευσμένη αναφορά στα γαλλικά μπουλβάρ (και τον πόλεμο των τάξεων) που χάνει σταδιακά το ξέφρενο και παράδοξο ενδιαφέρον της για να παραδοθεί σε μια γνώριμη ανώδυνη φάρσα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.10 στο Cosmote Cinema 1

No Time to Die

No Time To Die του Κάρι Τζότζι Φουκουνάγκα

Ο χρόνος είναι, φυσικά, το κλειδί για το «No Time to Die», στο σενάριο αλλά και μ' έναν meta τρόπο. Δεν είναι η στιγμή να πεθάνεις, λέει ο τίτλος, αλλά, τότε, πότε είναι η στιγμή για να πεθάνεις, τι είναι εκείνο για το οποίο αξίζει να διακινδυνεύσεις την ίδια σου τη ζωή; Ο Τζέιμς Μποντ δεν είναι πλέον ο Πράκτορας 007, έχει αποσυρθεί, τη θέση και τον κωδικό του, μάλιστα, έχει πάρει η Νόμι, μια νεαρή μαύρη γυναίκα, κλείσιμο ματιού στον εκσυγχρονισμό των ηθών, αλλά και στον βαθύ συντηρητισμό του Ιαν Φλέμινγκ (η Λασάνα Λιντς σ' ένα ρόλο τόσο αδιάφορα γραμμένο που καθόλου δεν χτίζει προσμονή για να την ξαναδούμε - παρά την πολυδιαφημισμένη συμμετοχή της Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ στο σενάριο, δεν μοιάζει να έχει δοθεί καμία μεγαλύτερη πυγμή στις γυναίκες ηρωίδες). Ο Τζέιμς, ωστόσο, με προσωπικά κίνητρα, θα δεχτεί ν' αναλάβει μια υπόθεση που του προτείνει ο Φίλιξ, ο παλιόφιλος από τη CIA. Η υπόθεση θα τον οδηγήσει όχι μόνο σ' ένα ταξίδι από την Ιταλία (αυτή προ της δράσης), στην Τζαμάικα, στην Κούβα, στην Αγγλία και σ' ένα αχαρτογράφητο νησί, αλλά και στην MI6 και στην αντιφατική Μαντλέν Σουαν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο NovaLife

L' Attesa 607

Η Μεγάλη Αναμονή (L'Αttesa) του Πιέρο Μεσίνα

Η ταινία παρακολουθεί την Ανα που, με την απώλεια κάποιου πολύ κοντινού της προσώπου που μαντεύουμε ποιο είναι, περνά μέρες και νύχτες κλεισμένη στην πανέμορφη έπαυλή της στη Σικελία, με μοναδικό συμπαραστάτη τον οικονόμο της. Η Ανα πονά και το καταλαβαίνουμε περισσότερο στη μοναχική τοποθέτηση της ηρωίδας σε μεγάλα, άδεια κάδρα και στο - πάντα κι ακόμα ακαταμάχητο - υγρό, πληγωμένο βλέμμα της Ζιλιέτ Μπινός. Τη μελαγχολία της θα διακόψει η απρόσμενη επίσκεψη της όμορφης σα δροσοσταλίδα Ζαν, της κοπέλας του Τζιάκομο, του γιου της Ανα. Ο Τζιάκομο δεν έχει φτάσει στο σπίτι «ακόμη» και οι δυο γυναίκες, προσπαθώντας να γνωρίσουν η μια την άλλη, θα τον περιμένουν, από τη Μεγάλη Παρασκευή ως την Κυριακή του Πάσχα, προσδοκώντας… ανάσταση νεκρών.

Μια ταινία για την απώλεια, βασισμένη στην ευαισθησία της Ζιλιέτ Μπινός και την εικαστική πανδαισία χωρίς ουσία, ενός «μαθητή» του Πάολο Σορεντίνο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

black panther wakanda forever

Black Panther: Wakanda Forever του Ράιαν Κούγκλερ

Mετά τον θάνατο του Βασιλιά Τ' Τσάλα, η Βασίλισσα Ραμόντα, η Σούρι, ο Μ'Μπάκου, η Οκόγιε και οι Ντόρα Μιλάγιε πολεμούν για να προστατεύσουν το έθνος τους από τις παγκόσμιες δυνάμεις. Ενώ οι κάτοικοι της Γουακάντα προσπαθούν να προχωρήσουν, οι ήρωες πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις του και με τη βοήθεια της Γουόρ Ντογκ Νάκια και του Εβερετ Ρος, να χαράξουν ένα νέο μονοπάτι για το Βασίλειο της Γουακάντα.

Επιστροφή στη Γουακάντα. Χωρίς τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν, αλλά με μια ταινία αφιερωμένη σε αυτόν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς