Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


offret

H Θυσία (Offret) του Αντρέι Ταρκόφσκι

Τα γενέθλια του Αλεξάντερ διακόπτονται από την είδηση πως ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει μόλις ξεκινήσει και η ανθρωπότητα βρίσκεται λίγο πριν τον ολοκληρωτικό αφανισμό της. Aν και άθεος, ο Αλεξάντερ θα προσφέρει στο Θεό την οικογένεια του, το σπίτι του ακόμη και τον μικρό του γιο προκειμένου να σωθεί ο κόσμος.

Το κύκνειο άσμα του Αντρέι Ταρκόφσκι, ένας φόρος τιμής στον Ινγκμαρ Μπέργκμαν και ίσως η πιο συνταρακτική ταινία που γυρίστηκε ποτέ για το τέλος του κόσμου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

athena

Athena του Ρομέν Γαβράς

Απλώνοντας την δράση στην (φανταστική αλλά φτιαγμένη από αληθινά στοιχεία της Γαλλικής κοινωνίας) συνοικία της Αθηνά, που δεν παίρνει τυχαία το όνομά της από την αρχαία θεά της Σοφίας αλλά και του πολέμου, το φιλμ του Γαβράς είναι σε ίσες δόσεις η ιστορία τριών αδερφών που πενθούν το νεκρό νεαρότερο μέλος της οικογένειάς τους, η ιστορία μιας πόλης που βλέπει την δομή και την οργάνωσή της να παίρνει φωτιά από τις σπίθες των ρωγμών της και, εν τέλει, η ιστορία μιας ολόκληρης κοινωνίας την οποία καταπίνει η οργή της, σε έναν εμφύλιο πόλεμο που σαφώς έχει λόγο ύπαρξης αλλά και προορισμό να τα γκρεμίσει όλα για να τα ξαναχτίσει – ίσως καλύτερα – όλα από την αρχή.

Πιστός στην δύναμη της εικόνας και διατηρώντας την φόρα της ορμής και της οπτικής του ευρεσιτεχνίας, ο Ρομέν Γαρβάς του «Αθηνά» στήνει εντυπωσιακά μια σύγχρονη τραγωδία που δεν μειώνει στιγμή την έντασή και την ταχύτητά της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

field of dreams

Ο Ξυπόλητος Τζο (Field Of Dreams) του Φιλ Άλντεν Ρόμπινσον

Ένας αγρότης από την Άιοβα, ο Ρέι Κινσέλα, ακούει μια απόκοσμη φωνή μέσα στα καλαμπόκια του, που του λέει «εάν το χτίσεις, αυτός θα έρθει». Αυτός αντιλαμβάνεται το μήνυμα ως προς το να χτίσει ένα γήπεδο του μπέιζμπολ στη φάρμα του. Όταν τελικά το γήπεδο είναι έτοιμο, εμφανίζονται τα φαντάσματα των παλιών παικτών της ομάδας του Σικάγο που είχαν αποκλειστεί το 1919 από το πρωτάθλημα. Ακόμα όμως ο Ρέι δεν έχει πλήρως αντιληφθεί τη σημασία όλων αυτών, κι ενώ οι φωνές συνεχίζονται, αυτός αποζητά έναν ερημίτη συγγραφέα που ίσως μπορεί να του αποκωδικοποιήσει τα μηνύματα.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στον ΑΝΤ1

Face off 607

Αδίστακτα Πρόσωπα (Face/Off) του Τζον Γου

Ο πράκτορας του FBI, Σον Άρτσερ προσπαθεί να εντοπίσει ένα βιολογικό όπλο -βόμβα που έχει τοποθετήσει σε άγνωστο σημείο του Λος Αντζελες, ο αδίστακτος τρομοκράτης Κάστορ Τρόι, τον οποίο προσπαθεί εδώ και χρόνια να συλλάβει, ως υπεύθυνο για το θάνατο του παιδιού του. Μετά την ενέδρα που έστησε στον Τρόι και τον αδελφό του, ο αρχιτρομοκράτης πέφτει σε κώμα. Ο μόνος που γνωρίζει σε ποιο σημείο βρίσκεται η βόμβα, είναι ο αδελφός του, Πόλαξ. Ο Σον αποφασισμένος να δώσει τέλος στα παρανοϊκά τους σχέδια, θα προβεί σε μια επικίνδυνη χειρουργική επέμβαση, που θα του επιτρέψει να «αποκτήσει» το πρόσωπο του αντιπάλου του. Με τον τρόπο αυτό, πιστεύει ότι θα ξεγελάσει τον Πόλαξ, για να του αποσπάσει το ακριβές σημείο της βόμβας. Τα πράγματα όμως γίνονται πιο πολύπλοκα, όταν και ο Τρόι κάνει ακριβώς το ίδιο, αφού συνέλθει από το κώμα και διαπιστώσει ότι το πρόσωπό του έχει... εξαφανιστεί!

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στον Alpha

The Devil Wears Prada 607

Ο Διάβολος Φοράει Prada (The Devil Wears Prada) του Ντέιβιντ Φράνκελ

Αμερικανική κωμωδία παραγωγής 2006 σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φράνκελ. Είναι ελαφρώς βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Λόρεν Γουεϊσμπέργκερ. Πρωταγωνιστεί η Αν Χάθαγουεϊ στο ρόλο της Άντρια Σακς, μίας προσφάτως απόφοιτης κολεγίου, η οποία πηγαίνει στη Νέα Υόρκη και πιάνει δουλειά ως βοηθός της δυναμικής και απαιτητικής διευθύντριας ενός περιοδικού μόδας Μιράντα Πρίστλεϊ, την οποία υποδύεται η Μέριλ Στριπ.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.15 στον Σκάι

unbreakable

Aφθαρτος (Unbreakable) του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Επειτα από ένα ολέθριο σιδηροδρομικό δυστύχημα που θα αφήσει πίσω του 131 άψυχα σώματα, ο Ντέιβιντ Νταν, ένα απλός οικογενειάρχης και φύλακας ασφαλείας είναι ο μοναδικός επιζών. Όταν στην πορεία αρχίζει να καταλαβαίνει ότι το παραπάνω γεγονός δεν είναι το μόνο περίεργο απ' όσα του συμβαίνουν τελευταία, θα συναντήσει τον Ιλάιζα Πρινς, έναν ιδιόμορφο χαρακτήρα και ειδήμονα σε ιστορίες κόμιξ, που θα επιχειρήσει να ρίξει φως στις ανεξήγητες καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω του.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στο Open

Monsieur Lazhar

Ο Εξαιρετικός Κύριος Lazhar (Monsieur Lazhar) του Φιλίπ Φαλαρντό

Η ιστορία ενός Αλγερινού πρόσφυγα που πιάνει δουλειά ως δάσκαλος σ’ ένα δημοτικό σχολείο, όπου η προκάτοχος της θέσης του αυτοκτόνησε. Αγαπώντας τη δουλειά του, κάνει τα πάντα για να συμπαρασταθεί στους μικρούς μαθητές και να τους στηρίξει μετά το σοκ της απώλειας της δασκάλας τους. Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει ότι κι ο ίδιος μπορεί από στιγμή σε στιγμή να απελαθεί.

Υποψήφιο για Οσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας, βραβείο κοινού στα Φεστιβάλ του Τορόντο και του Ρότερνταμ, ένα δράμα μεγάλων διαστάσεων που αναπνέει τρυφερότητα μέσα στους τέσσερις τοίχους μιας σχολικής τάξης. Ακόμη και όταν τα ερωτήματα που θέτει είναι περισσότερα από τις απαντήσεις που δίνει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

ghostbusters legacy

Ghostbusters Legacy του Τζέισον Ράιτμαν

Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε και πολλά για την υπόθεση, πέραν του ότι μια μητέρα και τα δύο παιδιά της φτάνουν σε μια μικρή πόλη, όπου αρχίζουν να ανακαλύπτουν τη σύνδεσή τους με τα αρχαία ξόρκια και τη μυστική κληρονομιά που τους κληροδότησε ο παππούς τους.

Το «Ghostbusters» παθαίνει «The Force Awakens». Ευτυχώς και δυστυχώς μαζί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς