Buzz

We love Cate!

στα 10

Η Κέιτ Μπλάνσετ αναλαμβάνει να ενσαρκώσει τη θρυλική ηθοποιό που άνοιξε δρόμο στις γυναικείες καριέρες στην κωμωδία: τη Λουσίλ Μπολ. Κι αν δεν έφτανε αυτό για να ενθουσιαστούμε, διαβάζουμε ότι το σενάριο υπογράφει ο Ααρον Σόρκιν!

We love Cate!

Κέιτ Μπλάνσετ - Ααρον Σόρκιν. Θα έφτανε. Ο,τι κι αν επέλεγαν να κάνουν, όπου κι αν ήθελαν να συνεργαστούν, με οποιαδήποτε μορφή να βλέπαμε αυτά τα δύο ταλέντα να αλληλοσυμπληρώνονται. Το γεγονός όμως ότι διαβάζουμε ότι ο οσκαρικός σεναριογράφος του «The Social Network» (όπως και των τηλεοπτικών «The Newsroom» και «West Wing») και η διπλά οσκαρική πρωταγωνίστρια θα αναστήσουν το μύθο της Λουσίλ Μπολ, ο ενθουσιασμός μας έγινε ακόμα μεγαλύτερος. Ισως γιατί διαβάσαμε αυτό το καλοκαίρι και το «Funny Girl» του Νικ Χόρνμπι, το οποίο εξηγεί πόσο μεγάλη η επιρροή της Μπολ στη γυναικεία κωμωδία - πόσο πανηγυρικά κατέρριψε το μύθο ότι το χιούμορ ανήκει αποκλειστικά στους άντρες.

Θυμηθείτε: Το Flix συναντά στις Κάννες από κοντά (και ερωτεύεται παράφορα) την Κέιτ Μπλάνσετ

cate-blanchett 607 3

Οι φήμες θέλουν τον Σόρκιν να μην έχει ξεκινήσει ακόμα το σενάριο αυτής της κινηματογραφικής βιογραφίας, της οποίας παραγωγοί θα είναι τα παιδιά της Λουσίλ Μπολ και του Ντέζι Αρνάζ. Η ταινία θα ακολουθήσει τη ζωή και το έργο της θρυλικής κοκκινομάλλας κομεντιέν που με τις τηλεοπτικές σειρές «I Love Lucy», «The Lucy–Desi Comedy Hour», «The Lucy Show», «Here's Lucy», «Life with Lucy» έγραψε ιστορία.

I LOVE LUCY 607

13 φορές υποψήφια για ΕΜΜΥ, είχε κερδίσει 4 βραβεία, όπως επίσης και την τιμητική Cecil B. DeMille Χρυσή Σφαίρα (1979). Ηταν παντρεμένη με τον συμπρωταγωνιστή σύζυγό της, τον μεξικανό ηθοποιό και τραγουδιστή Ντέζι Αρνάζ από το 1940 έως το 1960 (o oποίος έλεγε σε κάθε επεισόδιο που η Λούσι τα έκανε μαντάρα, τη θρυλική φράση «Lucy, you have some 'xplaining to doooo»). Τα δύο παιδιά τους, η Λούσι κι ο Ντέζι Αρνάζ Τζούνιορ, ήθελαν αυτό το πρότζεκτ να γίνει πραγματικότητα και, μέχρι στιγμής, το καταφέρνουν με τους καλύτερους συνεργάτες.

Διαβάστε ακόμα: Το BFI τιμά την Κέιτ Μπλάνσετ

CATE BLANCHETT 607

Δεν γνωρίζουμε ακόμα το βασικότερο, φυσικά: ποιος θα σκηνοθετήσει. Ομως, αυτή η βιογραφία ξεκινά με μεγάλες προσδοκίες - ως δυνατή κινηματογραφική υπόσχεση. Και καιρός είναι να δούμε τη χαμελαιοντική Μπλάνσετ σε έναν ακόμα ρόλο αληθινού προσώπου. Αν θα τα καταφέρει στην screwball κωμωδία και στην larger-than-life περσόνα της Λουσίλ Μπολ; Ρωτάτε για τη γυναίκα που κέρδισε Οσκαρ ερμηνεύοντας την Κάθριν Χέπμπορν («The Aviator») και ήταν ο πιο πιστευτός Μπομπ Ντίλαν στο «I'm Not There» του Τοντ Χέινς; Ντροπή!

.

Διαβάστε περισσότερα: