Buzz

Δεν είναι ψέμα! Η Κέιτ Μπλάνσετ και ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ μαζί στο οσκαρικό «Truth»

στα 10

Μια μεγάλη κινηματογραφική συνάντηση υπόσχεται ένα από τα πιο δυνατά πολιτικά θρίλερ της χρονιάς, στέλνοντας τους πρωταγωνιστές του ολοταχώς στην οσκαρική κούρσα.

Δεν είναι ψέμα! Η Κέιτ Μπλάνσετ και ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ μαζί στο οσκαρικό «Truth»

Πιο γνωστός ως σεναριογράφος του «Zodiac», αλλά και των δύο «The Amazing Spider-Man», ο Τζέιμς Βαντερμπίλτ περνάει πίσω από την κάμερα για ένα σκηνοθετικό ντεμπούτο που θα ονειρευόταν κάθε νέος, αλλά και καταξιωμένος σκηνοθέτης στο Χόλιγουντ.

Βασισμένο στο best-seller «Truth and Duty: The Press, the President, and the Privilege of Power» της Μέρι Μέιπς που κυκλοφόρησε το 2005, το «Truth» αφηγείται την ιστορία του διάσημου τηλεπαρουσιαστή Νταν Ράδερ και της βραβευμένης δημοσιογράφου του CBS, Μέρι Μέιπς, όταν μαζί ξεσκέπασαν το σκάνδαλο που ήθελε τον Τζορτζ Μπους να έχει αποφύγει τη στρατολόγησή του στον Πόλεμο του Βιετνάμ. Η αποκάλυψη (γνωστή και ως «Memogate» ή «Rathergate») κατέστρεψε την καριέρα του Ράδερ, επηρέασε ανεπανόρθωτα την εκλογική διαδικασία του 2004 και έβαλε το CBS σε περιπέτειες και αμφισβήτηση του κύρους του.

Truth 607

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε τη μεγάλη συνάντηση του Ρόμπερτ Ρέντφορντ με την Κέιτ Μπλάνσετ που εν όψει της πρεμιέρας του «Truth» στο Φεστιβάλ του Τορόντο και την έξοδό της στις αμερικάνικες αίθουσες τον Οκτώβριο του 2015 οδεύουν ολοταχώς προς τις υποψηφιότητες των Οσκαρ. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό η Κέιτ Μπλάνσετ που βρίσκεται ήδη στην οσκαρική κούρσα για το «Carol» του Τοντ Χέινς να βρεθεί εδώ υποψήφια για δεύτερο ρόλο, αυξάνοντας τις πιθανότητές της για μια διπλή υποψηφιότητα.

Στην πρώτη σκηνή από την ταινία, το βαρέων βαρών καστ αποδεικνύει πως αυτή εδώ είναι μια ταινία που θέλουμε να δούμε τώρα:

Update 23.09 Το πρώτο, 2λεπτο τρέιλερ είναι σκέτη απόλαυση - δείτε το παρακάτω.

Διαβάστε ακόμη: