Buzz

Το BFI τιμά την Κέιτ Μπλάνσετ

στα 10

Στην τελετή απονομής των βραβείων του BFI London Film Festival φέτος τον Οκτώβριο, την τιμητική της θα έχει η Κέιτ Μπλάνσετ.

Το BFI τιμά την Κέιτ Μπλάνσετ

Εμείς την περιμένουμε με ανυπομονησία να μας συγκλονίσει στο «Carol» του Τοντ Χέινς, η οσκαρική Κέιτ Μπλάνσετ όμως θα παραλάβει άλλο ένα τιμητικό βραβείο για τη συλλογή της: θα είναι η παραλήπτρια του φετινού BFI Fellowship, της ανώτατης τιμητικής διάκρισης του βρετανικού κινηματογραφικού οργανισμού.

Το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων του London Film Festival, η 46χρονη πρωταγωνίστρια θα ανέβει στη σκηνή του BFI για να παραλάβει το βραβείο της. Θα ακολουθήσει η πρεμιέρα του «Truth», του κινηματογραφικού ντεμπούτου του Τζέιμς Βαντερμπίλτ (σεναριογράφου του «Zodiac», αλλά και των δύο «The Amazing Spider-Man») όπου η Μπλάνσετ συμπρωταγωνιστεί με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ. το «Truth» αφηγείται την ιστορία του διάσημου τηλεπαρουσιαστή Νταν Ράδερ και της βραβευμένης δημοσιογράφου του CBS, Μέρι Μέιπς, όταν μαζί ξεσκέπασαν το σκάνδαλο που ήθελε τον Τζορτζ Μπους να έχει αποφύγει τη στρατολόγησή του στον Πόλεμο του Βιετνάμ.

Διαβάστε περισσότερα: Δεν είναι ψέμα! Η Κέιτ Μπλάνσετ και ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ μαζί στο οσκαρικό «Truth»

Truth Blanchett Redford 607

Η Μπλάνσετ θα παρουσιάσει και το «Carol» στο λονδρέζικο φεστιβάλ, καθώς το δράμα εποχής του Τοντ Χέινς συνεχίζει τη φεστιβαλική του πορεία (μετά την πρώτη του προβολή στις Κάννες, το αναμένει και το φεστιβάλ του Telluride), λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα του στις αίθουσες.

Θυμηθείτε: Το Flix συναντά στις Κάννες από κοντά (και ερωτεύεται παράφορα) την Κέιτ Μπλάνσετcate-blanchett 607 4

Να θυμίσουμε ότι τιμητικό βραβείο του BFI έχουν παραλάβει στο παρελθόν αρκετοί πρωταγωνιστές, σκηνοθέτες και παραγωγοί, μία τιμή για το σύνολο της καριέρας τους, ανάμεσα στους οποίους και οι Στίβεν Φρίαρς, Κρίστοφερ Λι, Τιμ Μπάρτον, Αλ Πατσίνο.

Διαβάστε περισσότερα: