Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Την εβδομάδα που μας πέρασε έγινε της νυμφομανούς... και μερικά ακόμη αξιοσημείωτα γεγονότα που συγκεντρώσαμε εδώ. Πάντα με τον τρόπο του Flix.

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

H εβδομάδα που τελειώνει σήμερα ανήκε δικαιωματικά στον Λαρς φον Τρίερ, αφού μετά από ανυπομονησία στα όρια ενός ανεξέλεγχτου οργασμού το πρώτο μέρος του «Nymph()maniac» βρίσκεται αισίως στις ελληνικές αίθουσες με, στο σύνολό τους, ενθουσιαστικές κριτικές και με ένα κοινό που δείχνει να απολαμβάνει την ταυτόχρονα πιο προσωπική και όμως εμπορική ταινία του εκκεντρικού Δανού. Στο Flix λατρέψαμε την ταινία, αναμένουμε το δεύτερο μέρος που θα αποδείξει αν μιλάμε ήδη για την καλύτερη της χρονιάς και περιμένουμε πως και πως να βρεθούμε στο Βερολίνο όπου θα δούμε το πρώτο μέρος στο director's cut του Τρίερ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία, δείτε το τρέιλερ του δεύτερου μέρους που καταφτάνει σε λίγες ημέρες μέσα στο Φεβρουάριο και περιμένουμε εξίσου ανυπόμονα και τη δική σας γνώμη για τις ερωτικές περιπέτειες της Τζο.

2

Το σκάνδαλο της εβδομάδας ανήκει στην 86η Απονομή των Οσκαρ που στις 2 Μαρτίου θα δει την κατηγορία του Πρωτότυπου Τραγουδιού να μετράει τέσσερις υποψηφιότητες, αφού το «Alone Yet Not Alone» από την ομώνυμη ταινία (;) προτάθηκε, αλλά ακυρώθηκε τελευταία στιγμή μετά από παραβίαση των κανόνων της Ακαδημίας για το fair play στη ψηφοφορία. Διαβάστε εδώ όλο το παρασκήνιο για ένα τραγούδι που κανονικά δεν θα ακούγαμε ποτέ στη ζωή μας.

2

Οταν το σκεφτήκαμε ήμασταν σίγουροι πως θα επρόκειτο - αν μη τι άλλο - για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Οταν συνέβη επιβεβαιωθήκαμε πως η συνάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τη Δούκισσα Νομικού, με αφορμή τη νέα ταινία του πρώτου «Λιμουζίνα» ήταν απλά απολαυστική. Δείτε τους να μιλούν μεταξύ τους στην κάμερα του Flix για σινεμά, τη ζωή και τα πράγματα στα οποία αξίζει να επενδύεις.

2

Η Γκέλυ Μαδεμλή βρέθηκε στο 43ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ και καθημερινά μας μετέφερε όλα όσα συνέβησαν σε ένα από τα πιο young και restless φεστιβάλ του πλανήτη. Ποιες ταινίες ξεχώρισαν, ποιες τάσεις επικράτησαν, τι σχέση έχουν τα ζώα με το σινεμά και μερικές τίγρεις για ηχηρό φινάλε. Διαβάστε εδώ την καθημερινή της ανταπόκριση.

2

O Θοδωρής Δημητρόπουλος γιορτάζει την επιστροφή του Νταν Χάρμον στο δικό του «Community», σε ένα κείμενο για τον πέμπτο κύκλο και ταυτόχρονα φόρο τιμής σε όλα όσα έκαναν αυτήν την τηλεοπτική σειρά να μοιάζει σήμερα με σημείο αναφοράς για τα αντίο που άξιζε ή δεν άξιζε. Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ.

2

Μέσα στην ίδια εβδομάδα αποχαιρετήσαμε τον μεγάλο Ούγγρο σκηνοθέτη Μίκλος Γιάντσο που πέθανε στα 92 του χρόνια και τον Μαξιμίλιαν Σελ (φωτό), τον ίσως διασημότερο ξένο ηθοποιό του Χόλιγουντ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 83 ετών. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον Μίκλος Γιάντσο και περισσότερα για τον Μαξιμίλιαν Σελ.

2

Χτίζοντας αργά και βασανιστικά την επιστροφή του, το «Game of Thrones» κυκλοφορεί υλικά που προετοιμάζουν για τον τέταρτο κύκλο της σειράς. Δείτε εδώ τις πρώτες συνεντεύξεις από το καστ να περιγράφει τι ακριβώς θα δούμε μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας από τον Απρίλιο και χαζέψτε μια σειρά φωτογραφίες που σας βάζουν στο κλίμα με το έτσι θέλω.

Επίσης αυτήν την εβδομάδα: