Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 21 Μαΐου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 21 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για ταινίες και σειρές στην τηλεόραση, σε πλατφόρμες κι online φεστιβάλ στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


army of the dead 607

Army of the Dead του Ζακ Σνάιντερ

Οταν μια επιδημία από ζόμπι μεταμορφώνει το Λας Βέγκας σε μια no man’s land, κάποιοι βλέπουν σε αυτό το τραγικό γεγονός μια ενδιαφέρουσα ευκαιρία. Κι έτσι μια ομάδα από μισθοφόρους στρατιώτες αποφασίζουν να περάσουν την ζώνη της καραντίνας και να δοκιμάσουν να κάνουν τη μεγαλύτερη ληστεία που έχει γίνει ποτέ. Μόνο που όπως συνήθως συμβαίνει στη ζωή και κυρίως στο σινεμά, τα καλύτερα οργανωμένα σχέδια, δεν πάνε ποτέ όπως θα περίμενες. Κι όταν τα ζόμπι αποδυκνείονται πολύ πιο γρήγορα, έξυπνα, οργανωμένα και δραστήρια απ’ ότι περίμεναν, θα χρειαστεί να επιστρατευτεί όλο το ταλέντο των ηρώων στο… ξεπάστρεμα προκειμένου να βγουν ζωντανοί από αυτό το πεδίο μάχης.

Ο Ζακ Σνάιντερ κι ένα πλούσιο καστ του οποίου ηγείται ο Ντέιβιντ Μπαουτίστα, υπόσχονται μια ακόμη over the top περιπέτεια καταιγιστικης δράσης που όπως συνήθως συμβαίνει με τις ταινίες του δεν ξέρει τι είναι η αίσθηση του μέτρου. Κι έτσι στις 2 ώρες και 28 λεπτά της διάρκειας αυτού του μαραθώνιου βίας και φαν -όπως ορίζεται στο σύμπαν του Σνάιντερ- αναμείνατε να δείτε τα πάντα, σε ένα ξέφρενο ποπ παραλήρημα που έχει ως κερασάκι στην αιματοβαμμένη τούρτα του, μια τίγρη-ζόμπι.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Alice in the Cities 607

Η Αλίκη στις Πόλεις (Alice in the Cities) του Βιμ Βέντερς

Νέα Υόρκη. Για την ταινία είναι η πόλη-αφετηρία, αλλά για το σύμπαν του Φίλιπ, του 35χρονου ήρωα, μάλλον ο βαλτωμένος τερματισμός. Ο γερμανικής καταγωγής συγγραφέας είχε έρθει στη 70s Αμερική για να ζήσει την περιπέτεια. Την τυχοδιωκτική περιπλάνηση που οδηγεί στην έμπνευση, στην τέχνη, στο «όνειρο». Δεν βρήκε τίποτα. Η ανατολική ακτή τον ξέβρασε στην πολύβουη φανταχτερή μητρόπολη, στην πόλη όπου όλα μπορούν να συμβούν.
Ασπρόμαυρο ταξίδι δρόμου, με τον Βιμ Βέντερς να ιχνηλατεί χαμένες πατρίδες και να βρίσκει τον προορισμό του με πυξίδα την καρδιά. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στις 22:00 στο κανάλι της Βουλής

a decent woman 607

A Decent Woman (Los Decentos) του Λούκας Βαλέντα Ρίνερ

Τι σηματοδοτεί ένα ένδυμα, μια στολή ή ένα γυμνό σώμα; Κι άραγε βγάζοντας τα ρούχα σου απεκδύεσαι την ιδεολογική και κοινωνική σου ταυτότητα, τον αληθινό σου εαυτό; Σ’ αυτήν την ειρωνική, διαπεραστική σάτιρα, μια οικιακή βοηθός, που εργάζεται σε μια περιφραγμένη κοινότητα πλουσίων έξω από το Μπουένος Άιρες, ξεκινά ένα ταξίδι σεξουαλικής και πνευματικής απελευθέρωσης όταν εισχωρεί στους κόλπους μιας ομάδας γυμνιστών «σουΐνγκερς», που διασκεδάζουν στη σκιά των ψηλών τειχών ασφαλείας.
Με προσοχή στη λεπτομέρεια, φροντίδα στο στήσιμο των κάδρων και ειλικρινές ενδιαφέρον για τους ήρωές του, «Οι ενάρετοι» του Λούκας Βαλέντα Ρίνερ ρίχνουν τα σύνορο ανάμεσα στην υποκρισία, τον καθωσπρεπισμό και τις αληθινές ανάγκες των ανθρώπων. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Spamflix

the impossible 607

The Impossible του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα

H Μαρία, ο Χένρι και τα τρία τους παιδιά ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη, για ν’ απολαύσουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους στη γαλήνη ενός τροπικού παραδείσου. Το πρωί της 26ης Δεκεμβρίου όμως, και καθώς όμως η οικογένεια ξεκουράζεται γύρω από την πισίνα, μια τρομακτική βοή ακούγεται από το κέντρο της γης, και μια τεράστια μάζα σκοτεινών νερών σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της. Το χάος που δημιούργησε μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές που σημειώθηκαν ποτέ, και ο τρόμος που έζησαν χιλιάδες άνθρωποι, περιγράφονται μαζί με απίστευτες αποδείξεις κουράγιου και συμπόνιας.
Ισως μια από τις πιο τρομακτικές ταινίες που θα δείτε ποτέ, το φιλμ του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα, είναι ένα αγωνιώδες θρίλερ που (ίσως προσπαθεί λίγο πιο σκληρά απ' όσο πρέπει, μα που καταφέρνει να σου) ραγίζει την καρδιά.Διαβάστε περισσότερα εδώ.

_Η ταινία προβάλλεται στις 01:30 στο Star _

misbehaviour 607

Miss Απειθαρχία (Misbehaviour) της Φιλίπα Λόουθορπ

Λονδίνο, 1970. Τα καλλιστεία για την ανάδειξη της «Μις Κόσμος» πραγματοποιούνται στο Λονδίνο με παρουσιαστή τον θρυλικό Αμερικανό κωμικό, Μπομπ Χόουπ. Πρόκειται για τον διαγωνισμό με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση σε όλο τον κόσμο, με περισσότερους από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές. Με το επιχείρημα ότι οι διαγωνισμοί ομορφιάς ταπεινώνουν τις γυναίκες, το ανερχόμενο Κίνημα για τη Γυναικεία Χειραφέτηση κέρδισε εν μία νυκτί τα φώτα της δημοσιότητας, εισβάλοντας στη σκηνή και διακόπτοντας τη ζωντανή αναμετάδοση. Oταν ο διαγωνισμός συνεχίστηκε, το αναπάντεχο αποτέλεσμά προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Μέσα σε λίγες ώρες, το παγκόσμιο κοινό είδε την πατριαρχία να χάνει έδαφος.
Βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία, ειπωμένη με μαχητικότητα, γούστο, χιούμορ και συναίσθημα, η ταινία της Φιλίπα Λόουθορπ του «The Crown», είναι απολαυστική και πάντα απαραίτητη. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

H ταινία προβάλλεται στις 21:00 στο Cosmote Cinema 1

Judas and the Black Messiah 607

«Judas and the Black Messiah» του Σάκα Κινγκ

Η ιστορία του Φρεντ Χάμπτον, του προέδρου των Μαύρων Πανθήρων του Ιλινόις και η προδοσία του από έναν πληροφοριοδότη του FBI, τον Γουίλιαμ Ο’ Νιλ. H ταινία του Σάκα Κινγκ που χάρισε το Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου στον Ντάνιελ Καλούγια για την ενσάρκωση του μυθικού ηγέτη των Πανθήρων. Η ταινία κέρδισε ακόμη Οσκαρ τραγουδιού και ήταν υποψήφια για έξι συνολικά Οσκαρ, ανάμεσα σε αυτά και Καλύτερης Ταινίας αλλά και Β' Ανδρικού Ρόλου για τον «Ιούδα», Λακίθ Στάνφιλντ.

Η ταινία προβάλλεται στο Vodafone Οn Demand, για συνδρομητές με αποκωδικοποιητή.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για ταινίες και σειρές στην τηλεόραση, σε πλατφόρμες κι online φεστιβάλ στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς