Industry

H 20th Century Fox θα λέγεται 20th Century Studios από εδώ και εμπρός

στα 10

Η Disney αφαιρεί το Fox για να αποστασιοποιηθεί από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του στούντιο Ρίτσαρντ Μέρντοχ και το διχαστικό του κανάλι Fox News.

H 20th Century Fox θα λέγεται 20th Century Studios από εδώ και εμπρός

H εξαγορά της 20th Century Fox και της Fox Searchlight από την Disney ήταν ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στην βιομηχανία του θεάματος τον περασμένο χρόνο όπως άλλωστε και το τίμημά τους, που ξεπέρασε τα 71 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τώρα τα ονοματα και των δυο εταιρειών αλλάζουν σε 20th Century Studios και Searchlight Pictures αφαιρώντας για πάντα το Fox και τον οποιονδήποτε συνειρμό που μπορεί να έχει με το τηλεοπτικό κανάλι του Ρίτσαρντ Μέρντοχ Fox News, ο οποίος είεχε αγοράσει το στούντιο την δεκαετία του 80.

Διαβάστε ακόμη: Η εξαγορά της 20th Century Fox είναι γεγονός. Τι σημαίνει αυτό για την κινηματογραφική βιομηχανία;

fox film corporation 607

Το όνομα Fox είναι συνώνυμο με το σινεμά για περισσότερα από εκατό χρόνια απ΄ όταν το 1915 ο Γουίλιαμ Φοξ ένας μετανάστης από την Ουγγαρία εγκατέλειψε το εμπόριο γούνας για να ξεκινήσει ένα στούντιο. Η Fox Film Corporation συνενώθηκε με την ανταγωνιστική της Twentieth Century Pictures στο κραχ του 1929 και το στούντιο που προέκυψε ήταν υπεύθυνο για μερικές από τις πιο διάσημες ταινίες του κλασικού αλλά και του σύγχρονου Χόλιγουντ.

20th century pictures 607

Η πρώτη ταινία που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες με το λογότυπο της 20th Century Studios θα είναι το «The Call of the Wild» με τον Χάρισον Φορντ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ νωρίτερα το «Downhill» θα έχει φέρει για πρώτη φορά το λογότυπο της Searchlight Pictures στην μεγάλη οθόνη.

Δείτε ακόμη: Netflix and (not so) Chill: Η - όχι και τόσο κρυφή - κινηματογραφική μάχη της δεκαετίας