Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 17 Μαΐου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 17 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


The Nun 607

Η Καλόγρια (The Nun) του Κόριν Χάρντι

Οταν μια νεαρή καλόγρια αυτοκτονεί σ΄ένα μοναστήρι της Ρουμανίας, ένας ιερέας με θολό παρελθόν και μία ασκούμενη μοναχή, στέλνονται από το Βατικανό για να διερευνήσουν το θάνατό της, όμως στην πορεία έρχονται αντιμέτωποι με μία σειρά από ένοχα μυστικά. Διακινδυνεύοντας όχι μόνο τη ζωή τους αλλά και την πίστη και τις ίδιες τις ψυχές τους, παλεύουν τις δαιμονικές δυνάμεις που εμφανίζονται στο διάβα τους παίρνοντας τη μορφή μιας δαιμονικής μοναχής.

Πριν το «Κάλεσμα». Πριν την «Αναμπελ». Το κακό είχε τη δική του αρχή και δυστυχώς (#diplhs) τη δική του ιστορία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.00 στο Star

oldboy 607

Oldboy του Παρκ Τσαν-γουκ

Ο επιχειρηματίας Ο Ντάε-σου βρίσκει τον εαυτό του φυλακισμένο σε ένα κελί που μοιάζει με δωμάτιο ξενοδοχείου χωρίς να γνωρίζει τον λόγο και το πρόσωπο που τον οδήγησε σε αυτό. 15 χρονιά μετά απελευθερώνεται, μόνο και μόνο για να διαπιστώσει ότι βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σκοτεινής ιστορίας γεμάτη βία και μυστικά, για τα οποία η εκδίκηση αποτελεί μονόδρομο, σε μια στροφή του οποίου θα γνωρίσει τον έρωτα για μια νεαρή σούσι σεφ ονόματι Μι Ντο.

Το δεύτερο μέρος της διάσημης πλέον νοτιοκορεάτικης τριλογίας της Εκδίκησης (Sympathy for Mr. Vengeance 2002, Lady Vengeance 2005) με το όνομα του πρωταγωνιστή να παραπέμπει στον Οιδίποδα σε μια ιστορία αποκάλυψης που στον πυρήνα παραπέμπει σε αρχαία τραγωδία. Η ταινία κέρδισε πλήθος διακρίσεων στο Φεστιβάλ Καννών του 2004, μαζί με τις επευφημίες του προέδρου της επιτροπής, Κουέντιν Ταραντίνο, ενώ ξεχώρισε σε πλήθος άλλων κινηματογραφικών βραβεύσεων. Σήμερα θεωρείται ένα από τα καλύτερα νεο-νουάρ φιλμ όλων των εποχών.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στο Open

The English Patient 607

Ο Αγγλος Ασθενής του Αντονι Μινγκέλα

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος τελειώνει, μια νεαρή νοσοκόμα φροντίζει έναν άνδρα που υποφέρει από σοβαρά εγκαύματα, απ' όταν το αεροπλάνο του καταρρίφθηκε. Με μια σειρά από φλας μπακ γνωρίζουμε την ιστορία του και τη μοιραία ερωτική σχέση που καθόρισε τη ζωή του. Ρέιφ Φάινς, Κριστίν Σκοτ Τόμας, Ζιλιέτ Μπινός, Γουίλεμ Νταφόε, 9 Βραβεία Οσκαρ το 1997, σ' ένα από τα ομορφότερα ρομαντικά μελοδράματα όλων των εποχών.

Η ταινία προβάλλεται στις 17.20 στο Cosmote Cinema 2

Pinocchio

Πινόκιο (Pinocchio) του Ματέο Γκαρόνε

Στη φτωχική επαρχιακή Ιταλία του 19ου αιώνα, ο Τζεπέτο, ένας καλοκάγαθος, πεινασμένος ξυλουργός, αποφασίζει να κατασκευάσει την πιο τέλεια μαριονέτα και να επιβιώσει περιδιαβαίνοντας τον κόσμο και δίνοντας παραστάσεις. Μόνο που ο «Πινόκιο» τον εκπλήσσει: δεν είναι απλώς τέλειος, είναι ζωντανός. Ενα μικρό ξύλινο αγόρι (που γίνεται αυτόματα ο γιος που δεν είχε), πανέξυπνο, απείθαρχο, περίεργο, κακομαθημένο. Μην υπακούοντας τον πατέρα του, ο Πινόκιο μπλέκει σε περιπέτειες που τον απομακρύνουν από το χωριό, το σπίτι και τον Τζεπέτο και τον αφήνουν εκτεθειμένο σ' έναν μεγάλο σκοτεινό κόσμο. Προσπαθώντας να βρει το δρόμο της επιστροφής, ο αφελής και ευκολόπιστος Πινόκιο θα συναντήσει την πονηριά, την υστεροβουλία και την κακία των ανθρώπων, θα κινδυνεύσει, θα κάνει λάθη, θα κάνει φίλους. Μέσα από το ταξίδι του, το μικρό ατίθασο αγόρι θα συνειδητοποιήσει ότι κάτω από το ξύλινο στήθος του χτυπά μία καρδιά και θα αποκτήσει ενσυναίσθηση, κρίση και ικανότητα για καλοσύνη κι αυτοθυσία.

O Ματέο Γκαρόνε δίνει τη δική του - σκοτεινή - εκδοχή στο κλασικό παραμύθι, αλλά χωρίς συγκεκριμένο παραλήπτη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

icarus

Ικαρος και Δαίδαλος (Icarus) του Κάρλο Βόγελε

Κάθε γωνιά της Κρήτης αποτελεί παιδική χαρά για τον Ικαρο, τον γιο του μεγάλου εφευρέτη Δαίδαλου. Μία μέρα, κατά τη διάρκεια μιας εξερεύνησης κοντά στο παλάτι της Κνωσού, ο Ικαρος κάνει μια περίεργη ανακάλυψη: ένα παιδί με κεφάλι ταύρου είναι κλειδωμένο σε μια αυλή, με εντολή του βασιλιά. Κρυφά, ακόμα και από τον πατέρα του, ο Ικαρος θα γίνει φίλος με τον νεαρό Μινώταυρο. Ομως, η μοίρα παίρνει άλλη τροπή όταν ο Θησέας φτάνει στην Κρήτη και ο Μινώταυρος οδηγείται στον μυστικό λαβύρινθο που κατασκεύασε ο Δαίδαλος. Θα μπορέσει ο Ικαρος να σώσει τον φίλο του και να αλλάξει την πορεία μιας ιστορίας γραμμένης από τους θεούς;

Μια από τις ομορφότερες ευρωπαϊκές παραγωγές animation που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια και μια φωτεινή ιστορία για την ζωή και την ελπίδα, με έμπνευση την ελληνική μυθολογία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 15.20 στο Cosmote Cinema 1

Ανάπαυσις

Ανάπαυσις του Δημήτρη Παπαγιαννόπουλου

Kάπου στα Μακεδονικά βουνά, κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, μια μικρή ομάδα στρατιωτών βγαίνει από τα χαρακώματα. Μέχρι να έρθει πάλι η νύχτα και η μάχη, οι στρατιώτες έχουν στη διάθεση τους μια ανάπαυλα από τον καθηλωτικό τρόμο της οβίδας. Υπνωτισμένοι από τον φυσικό πλούτο του δάσους θα παλινδρομήσουν μεταξύ βίας και συναδέλφωσης.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

john wick 607

John Wick των Ντέιβιντ Λιτς, Τσαντ Σταχέλσκι

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο της αγαπημένης του συζύγου, ο Τζον Γουικ λαμβάνει ένα τελευταίο δώρο από εκείνη: ένα κουτάβι με το όνομα Ντέιζι κι ένα σημείωμα που τον προτρέπει να μην ξεχάσει ν’ αγαπά. Ο θρήνος του διακόπτεται απότομα, όταν ο αδίστακτος Γιόζεφ και η συμμορία του εισβάλλουν στο σπίτι του, αφήνοντας τον ίδιο αναίσθητο και την Ντέιζι νεκρή. Δίχως να το γνωρίζουν, μόλις ξύπνησαν έναν από τους πιο επικίνδυνους δολοφόνους του υπόκοσμου. Η αναζήτηση του Τζον για το κλεμμένο αυτοκίνητο που του πήρε η συμμορία, τον οδηγεί σε μια μυστική κοινότητα της Νέας Υόρκης, όπου κάποτε ο ίδιος ήταν ο φόβος και ο τρόμος όλων. Οταν μαθαίνει ότι ο Γιόζεφ είναι ο μοναχογιός ενός παλιού του συνεργάτη, θα αναζητήσει την εκδίκηση. Ο πατέρας του Γιόζεφ εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για το Τζον Γουικ, προκειμένου να μη φτάσει ποτέ στο γιο του. Με έναν ολόκληρο στρατό στο κατόπι του, ο Τζον μετατρέπεται ξανά στη φονική μήχανη που φοβόταν ολόκληρος ο υπόκοσμος, κηρρύσοντας έναν πόλεμο στον οποίο μπορεί να χάσουν και οι δύο πλευρές.

Μεταμοντέρνο b-movie ή μια στιλιζαρισμένη ανοησία; Δεν χρειάζετε να πάρετε θέση. Το «John Wick» είναι και τα δύο. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Three Billboards outside Ebbing, Missouri

Οι Τρεις Πινακίδες Εξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) του Μάρτιν ΜακΝτόνα

Μια μητέρα στη μικρή πόλη του Εμπινγκ, στο Μιζούρι, αναζητά ακόμη απαντήσεις για το φόνο της κόρης της λίγους μήνες πριν, ένα έγκλημα που δεν έχει διαλευκανθεί ακόμα λόγω της απραγίας του τοπικού σερίφη. Ή τουλάχιστον, έτσι υποστηρίζει η ίδια, έχοντας στο μυαλό της μια ολόκληρη λίστα ενεργειών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην πιθανή σύλληψη του δράστη. Οταν, λοιπόν, αποφασίσει να αγοράσει τρεις παλιές διαφημιστικές πινακίδες στον εγκαταλειμμένο παλιό δρόμο που οδηγεί στην πόλη για να δημοσιοποιήσει την κατηγορία της (αν και «οι ερωτήσεις δεν αποτελούν κατηγορίες», όπως πολλαπλώς επισημαίνεται στην ταινία), οι πράξεις της όχι απλώς θα εκθέσουν τον σερίφη αλλά θα στρέψουν και ολόκληρη την πόλη εναντίον της, ανοίγοντας παλιές πληγές, ξύνοντας τραύματα που δεν έχουν ακόμα επουλωθεί και αποκαλύπτοντας έναν ανεμοστρόβιλο αντικρουόμενων συναισθημάτων, που ενσωματώνουν το χιούμορ, τη συγκίνηση και την ουσία της θλίψης σε μια τραγική αφήγηση που προδίδει την ιδιοφυΐα του Μάρτιν ΜακΝτόνα («In Bruges», «Επτά Ψυχοπαθείς»), με κάθε πιθανό τρόπο.

Ο Μάρτιν ΜακΝτόνα («In Bruges», «Επτά Ψυχοπαθείς»), επιστρέφει στο σινεμά με μια ταινία που επιτίθεται στις αισθήσεις, την καρδιά και το μυαλό, αποδεικνύοντας ότι κανένας τίτλος τέλους δεν μπορεί να ανακόψει την ορμή μιας εξαιρετικής ταινίας. Χρυσές Σφαίρες Καλύτερης Ταινίας, Α' Γυναικείου Ρόλου για την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Σαμ Ρόκγουελ και Σεναρίου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+