Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Clint Eastwood main

Κλιντ Ιστγουντ, ο Τελευταίος Μύθος (Clint Eastwood, La Dernière Légende)

Ένα ντοκιμαντέρ για αυτό το ιερό τέρας του κινηματογράφου. Μια ενδιαφέρουσα ματιά στη διπλή του καριέρα: αυτή του ανέκφραστου φασίστα ηθοποιού και αυτή ενός ταλαντούχου και ευαίσθητου σκηνοθέτη.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

Girl, Interrupted

Το Κορίτσι που Αφησα Πίσω (Girl, Interrupted) του Τζέιμς Μάνγκολντ

Βρισκόμαστε στο 1967 και η 17χρονη Σουζάνα Κέιζεν είναι σαν πολλούς εφήβους: μπερδεμένη, ανασφαλής, παλεύει να κατανοήσει τον κόσμο που αλλάζει ραγδαία γύρω της. Ο ψυχίατρος με τον οποίο συναντιέται, ωστόσο, δίνει σε αυτή τη συμπεριφορά ένα όνομα, Διαταραχή Οριακής Προσωπικότητας, και τη στέλνει στο νοσοκομείο Κλέμορ. Εκεί, η Σουζάνα εντάσσεται σε έναν σκιώδη κόσμο εκκεντρικών νεαρών γυναικών, μεταξύ των οποίων η γοητευτική κοινωνιοπαθής Λίσα το κακομαθημένο «κορίτσι του μπαμπά» Ντέιζι και η Πόλι, θύμα εγκαυμάτων. Καθοδηγούμενη από την ακομπλεξάριστη νοσοκόμα του θαλάμου Βάλερι και την επικεφαλής ψυχίατρο του νοσοκομείου, Δρ.Γουίκ, η Σουζάνα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον κόσμο εκείνων που ανήκουν στο εσωτερικό του ιδρύματος και στον συχνά δύσκολο κόσμο της πραγματικότητας έξω από αυτό.

Η ταινία βασίζεται στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Σουζάνας Κέισεν με την Αντζελίνα Τζολί να κερδίζει το Όσκαρ Β΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 1

mountains may depart 607

Πέρα Από Τα Βουνά (Shan he gu ren / Mountains May Depart) του Ζία Ζάνγκε

Η ζωή της Τάο, και αυτών που βρίσκονται κοντά σε αυτήν, διερευνάται σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους: 1999, 2014, και 2025.Κίνα, 1999. Στην πόλη Φενγιάνγκ, οι παιδικοί φίλοι, ο ανθρακωρύχος Λιανγκζί και ο ιδιοκτήτης βενζινάδικου Ζανγκ, είναι ερωτευμένοι με την ίδια κοπέλα, την Τάο, την όμορφη της πόλης. Εντέλει, η Τάο παντρεύεται τον πλουσιότερο από τους δύο, τον Ζανγκ, κι αποκτούν έναν γιο με το όνομα Ντόλαρ.Κίνα, 2014. Οι Ζανγκ και Τάο χωρίζουν, και ο γιος τους μεταναστεύει στην Αυστραλία με τον επιχειρηματία πατέρα του.Αυστραλία, 2025. Ο 19χρονος Ντόλαρ μιλάει μετά βίας κινέζικα και δυσκολεύεται να επικοινωνήσει με τον πτωχευμένο πατέρα του. Το μόνο που θυμάται από τη μητέρα του είναι το όνομά της…

Φιλόδοξο μα και γνώριμο, συναισθηματικό μα και σχηματικό το φιλμ του Ζία Ζανγκέ κρύβει τον σπόρο μιας σπουδαίας ταινίας. Αλλά δεν είναι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στην ΕΡΤ 3

the meg 607

Meg: Ο Κυρίαρχος του Βυθού (The Meg) του Τζον Τουρτέλτομπ

Ενα βαθυσκάφος που παίρνει μέρος σ΄ ένα διεθνές πρόγραμμα υποθαλάσσιας παρατήρησης δέχεται επίθεση από ένα τεράστιο πλάσμα που θεωρούνταν εξαφανισμένο και ως αποτέλεσμα βρίσκεται ακινητοποιημένο στο βάθος του Ειρηνικού, με όλο το πλήρωμά του παγιδευμένο. Με το χρόνο να τελειώνει, ο εμπειρογνώμονας δύτης διάσωσης Τζόνας Τέιλορ προσλαμβάνεται από έναν οραματιστή Κινέζο ωκεανογράφο και ενάντια στην επιθυμία της κόρης του, Σουγίν, ξεκινά για να σώσει το πλήρωμα - και τον ίδιο τον ωκεανό - από την απειλή: ένα προϊστορικό καρχαρία μήκους 75 ποδιών που είναι γνωστός ως Megalodon. Αυτό που δεν περνά από το μυαλό κανενός είναι ότι πολλά χρόνια πριν, ο Τέιλορ είχε ξανασυναντήσει το ίδιο τρομακτικό πλάσμα. Τώρα, με τη βοήθεια της Σουγίν, πρέπει ν’ αντιμετωπίσει τους φόβους του να έρθει ξανά αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο αρπακτικό όλων των εποχών και να ρισκάρει τη ζωή του για να σώσει όλους τους παγιδευμένους στο βυθό.

Ούτε «Sharknado», ούτε «Jaws», αυτό το meg-αθήριο δεν είναι τόσο fun, τόσο b-movie, τόσο Τζέισον Στέιθαμ όσο περιμένατε... Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.15 στο Star

Ghost in the shell 607

Το Φάντασμα στο Κέλυφος (Ghost in the Shell) του Ρούπερτ Σάντερς

Η cyborg Ταγματάρχης, που της έχουν γνωστοποιήσει ότι την έσωσαν από βέβαιο θάνατο σε ατύχημα προκειμένου να σώζει, καθώς είναι πλέον άτρωτη, άλλους ανθρώπους, προσπαθεί να ανακαλύψει το παρελθόν της, και το λόγο που την μετέτρεψαν σε ένα ρομπότ με ανθρώπινη μορφή, αλλά χωρίς αισθήματα.

To live-action ριμέικ του θρυλικού manga (και anime) που βρίσκει την Σκάρλετ Τζοχάνσον να αναζητάει φαντάσματα σε μια πανέμορφη (μόνο) ταινία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 23.45 στον Alpha

climax main

Climax του Γκασπάρ Νοέ

Οι χορευτές, τα βινύλια, μια σανγκρία, τα κορίτσια, ένα παιδί, μια σημαία, μια σανγκρία, ένας διάδρομος, ένας καθρέφτης, ένα δάσος, μια σανγκρία, τα γέλια, το χιόνι, οι κραυγές, μια σανγκρία, οι χορευτές, μια γιορτή, ο Dj Daddy, μια σανγκρία, τα κορίτσια, μια σημαία, ένας διάδρομος, ένα μαχαίρι, ένας καθρέφτης, το αίμα...

Φανταστείτε ένα «Step Up» που διαδραματίζεται στον έβδομο κύκλο της κόλασης και θα πάρετε μια καλή ιδέα για την πιο απολαυστική και σίγουρα την καλύτερη ταινία που γύρισε ο Γκασπάρ Νοέ εδώ και χρόνια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για ενοικίαση στο Videorama

blind date

Ραντεβού στα Τυφλά (Blind Date) του Μπλέικ Εντουαρντς

Ο Γουόλτερ Ντέιβις είναι εργασιομανής. Η προσοχή του στρέφεται αποκλειστικά στη δουλειά του και ελάχιστα στην προσωπική του ζωή ή την εμφάνισή του. Τώρα χρειάζεται μια συνοδό για να πάει στο επαγγελματικό δείπνο της εταιρείας του με έναν νέο σημαντικό Ιάπωνα πελάτη. Ο αδελφός του τού κλείνει ραντεβού με την ξαδέλφη της γυναίκας του Νάντια, η οποία είναι καινούργια στην πόλη και θέλει να κοινωνικοποιηθεί, αλλά τον προειδοποίησε ότι αν μεθύσει, χάνει τον έλεγχο και γίνεται άγρια. Πώς θα εξελιχθεί το ραντεβού - ειδικά όταν συναντήσουν τον πρώην φίλο της Νάντιας, τον Ντέιβιντ;

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

the invisible fight

The Invisible Fight, Ράινερ Σάρνετ, Εσθονία, Λετονία, Ελλάδα, Φινλανδία (εάν τη χάσατε στις ελληνικές αίθουσες)

Ο Ραφαέλ, συνοριοφύλακας μεταξύ ΕΣΣΔ και Κίνας το 1973, έρχεται σε μια καθοριστική επαφή με επιτηθέμενους νίντζα, με μακριά μαλλιά και τη ροκ στη διαπασών. Επιστρέφοντας στην πόλη του, όπου όλα τα παραπάνω απαγορεύονται, όπως και η θρησκευτική Πίστη, ο Ραφαέλ αποφασίζει να ζήσει στο πιο εκκεντρικό μοναστήρι που έγινε ποτέ και ν' αποδείξει ότι έχει δυνατή Πίστη, μπαίνοντας αδιάκοπα σε πειρασμούς, από την όμορφη Ρίτα, τον ανταγωνιστικό μοναχό Ειρηναίο και τον σαλό έξω από την πόρτα που ευαγγελίζεται μια καλύτερη ζωή παρότι κανέναν δεν πείθει.

Ελληνική συμπαραγωγή, κουνγκ-φου κωμωδία, με δράση που εκτυλίσσεται σ’ ένα Ορθόδοξο μοναστήρι στη 70ς Σοβιετική Ενωση. Και ναι, αυτό είναι τόσο εξωφρενικό όσο ακούγεται. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο MetaStories

Tinker Tailor Soldier Spy

Κι ο Κλήρος Επεσε στον Σμάιλι (Tinker Tailor Soldier Spy) του Τόμας Αλφρεντσον

Ο Τζορτζ Σμάιλι, πρώην υπάλληλος της υπηρεσίας πληροφοριών, αναλαμβάνει να ξετρυπώσει έναν «Τυφλοπόντικα» που έχει φωλιάσει στα ανώτερα κλιμάκια της βρετανικής αντικατασκοπείας και πουλάει μυστικά στη Σοβιετική Ένωση. Για να τον ανακαλύψει, ο Σμάιλι αρχίζει ένα δύσκολο σκακιστικό παιχνίδι με τον Κάρλα, τον Σοβιετικό ομόλογό του. Κινήσεις που στην αρχή φαντάζουν ασύνδετες μεταξύ τους, στο τέλος θα συγκλίνουν και θα αποκαλύψουν την ταυτότητα του «Τυφλοπόντικα».

Βασισμένo στο μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ, το απόλυτα βρετανικό, σε ύφος και στιλ, θρίλερ μυστηρίου, έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βενετίας, φιγουράρει στα φετινά βραβεία και είναι υποψήφιo για τρία Οσκαρ. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

only murders in the building

Only Murders in the Builing Season 4

Οι Τσαρλς, Ολιβερ και Μέιμπελ ταξιδεύουν στο Λος Αντζελες για να λύσουν ένα ακόμα μυστήριο.

Η τέταρτη σεζόν προβάλλεται στο Disney+

wolfs

Wolfs του Τζον Γουάτς

Το «Wolfs» μας τοποθετεί σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο του Μανχάταν, σε έναν πολύ υψηλό όροφο ενός ουρανοξύστη. Η Μάργκαρετ (Έιμι Ράιαν) βγάζει κραυγές απελπισίας. Κλείνει βιαστικά τα στόρια για να αποφύγει τα αδιάκριτα βλέμματα. Η μπλούζα της είναι γεμάτη αίματα και πατά στις μύτες των ποδιών για να αποφύγει σπασμένα γυαλιά. Η κάμερα προχωρά στο υπνοδωμάτιο, όπου ένας άνδρας αγνώστου ταυτότητας (Όστιν Έιμπραμς) κείται νεκρός. Η Μάργκαρετ, με τρεμάμενα χέρια, καλεί μια μυστηριώδη επαφή στο κινητό της. Στην οθόνη, ανάμεσα σε θραύσματα γυαλιού και κηλίδες αίματος εμφανίζονται δυο αγκύλες [ ] και η χαρακτηριστική, καθησυχαστική φωνή του Τζορτζ Κλούνεϊ ηχεί στην άλλη άκρη της γραμμής. Της λέει να μην κουνηθεί, να μην πειράξει τίποτα, να μην βάλει ποτό να πιεί, να μην τηλεφωνήσει σε κανέναν μέχρι να έρθει αυτοπροσώπως για να λύσει το πρόβλημα. Αφού τελειώσει, δε θα έχει λύσει απλώς το πρόβλημα, αλλά επί της ουσίας το πρόβλημα δεν θα έχει υπάρξει ποτέ. Λίγα λεπτά μετά την εμφάνισή του, μας παρουσιάζεται το alter ego του, ένας από τους ελάχιστους άνδρες παγκοσμίως με παρόμοιες περγαμηνές, αντίστοιχο βεληνεκές και ανάλογο σεξαπίλ: ο Μπραντ Πιτ. Ο δεύτερος lone wolf είναι ταγμένος στην υπηρεσία της ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου, η οποία τα παρακολουθεί όλα από κρυμμένες κάμερες και υπόσχεται πλήρη εχεμύθεια, αρκεί ο δικός της fixer να λύσει το πρόβλημα.

Μια γοητευτική, παλαβιάρικη κωμωδία η οποία ραγίζει συνεχώς τον τέταρτο τοίχο πατώντας γερά στους ώμους των δύο πρωταγωνιστών της (Τζορτζ Κλούνεϊ & Μπραντ Πιτ) για να μας χαρίσει 100 λεπτά σασπένς και καθαρόαιμης χολιγουντιανής γοητείας κάτω από τις πυρακτωμένες λάμπες της αστικής μητρόπολης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+