Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!


split main

Διχασμένος (Split) του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

O Κέβιν, ένας νεαρός πάσχει από διασχιστική διαταραχή προσωπικότητας με αποτέλεσμα να έχει 23 διαφορετικές και τελείως διακριτές μεταξύ τους προσωπικότητες. Οταν μια από τις 23 προσωπικότητές του κυριαρχεί, απάγει και φυλακίζει σε ένα σκοτεινό, υπόγειο δωμάτιο, τρία νεαρά κορίτσια και τότε, μια 24η, κρυμμένη προσωπικότητα, όμοια με τέρας, ετοιμάζεται να ξεπροβάλλει και έτσι να κλείσει τον κύκλο της απόλυτης παράνοιας

Διχασμένο ανάμεσα στο αγωνιώδες και το αμήχανο, το θρίλερ του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, είναι τελικά απολαυστικό χάρη στη θεαματική ερμηνεία (ή μήπως ερμηνείες;) του Τζέιμς ΜακΑβόι! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στον ΑΝΤ1

anemone

Ανεμώνη (Anemone) του Ρόναν Ντέι Λιούις

Ακολούθησε τυφλά τα χνάρια του πατέρα του κι υπηρέτησε για χρόνια τον βρετανικό στρατό - και μάλιστα στα χρόνια των Ταραχών στη Β. Ιρλανδία. Τι συνέβη κι ο Ρέι Στόκερ εξαφανίστηκε από προσώπου γης, αφήνοντας πίσω το σπίτι, τη ζωή, και, πάνω από όλα, την Νέσα, την έγκυο σύντροφό του; Είκοσι χρόνια αργότερα, ο αδελφός του, Τζεμ, ο οποίος παντρεύτηκε τη Νέσα και μεγάλωσε τον γιο του Μπράιαν σαν δικό του, θα τον αναζητήσει στην καλύβα του - κρυμμένη στα απόκρημνα, πυκνά δάση του βορρά. Υπάρχει μία κατεπείγουσα κατάσταση που πρέπει ο Ρέι να επιστρέψει σπίτι και να αντιμετωπίσει. Μαζί και με τα παλιά βαθιά τραύματα, που τα δυο αδέλφια θα βγάλουν να αερίσουν - εκεί, στην άγρια φύση, στην μέση του πουθενά.

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Ντάνιελ Ντέι-Λιούις στο ντεμπούτο του γιου του Ρόναν Ντέι-Λιούις είναι ένα διαγενεαλογικό δράμα με ενδιαφέρουσες ιδέες που πνίγονται στο εικαστικό, φορτωμένο με κόλπα βλέμμα του σκηνοθέτη τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1

falcon lake

Λίμνη Φάλκον (Falcon Lake) της Σαρλότ Λε Μπον

Είναι καλοκαίρι κι ο 14χρονος Μπαστιάν βαριέται στο πίσω κάθισμα. Βρίσκεται σ' αυτή την άχαρη ενδιάμεση ηλικία: αρκετά μικρός ακόμα, ώστε να πρέπει να ακολουθεί τους γονείς και τον πιτσιρικά αδελφό του σε οικογενειακές διακοπές, και ταυτόχρονα τόσο ορμονικά και συναισθηματικά ανήσυχος, ώστε να ανυπομονεί για την ενηλικίωση που παραμονεύει. Αυτό το μεταιχμιακό καλοκαίρι, ο οικογενειακός προορισμός είναι η Λίμνη Φάλκον στο Κεμπέκ. Εκεί, πάνω στο νερό, έχει το εξοχικό της ξύλινο σπίτι μία παλιά φίλη της μητέρας του. Εκεί, θα γνωρίσει την Κλοέ, την 16χρονη κόρη της οικογένειας - μυστηριώδη, ατίθαση, αυθάδη, άπιαστη. Θα τον σνομπάρει για τα μεγαλύτερα αγόρια της περιοχής, θα τον φοβερίσει με ιστορίες φαντασμάτων (αγόρια που κάπου, κάποτε πνίγηκαν στα σκοτεινά νερά της λίμνης και τώρα τη στοιχειώνουν) θα τον κατατρομάξει ξυπνώντας μέσα του πρωτόγνωρα ένστικτα, συναισθήματα, φαντασιώσεις.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Καναδής Σαρλότ Λε Μπόν αποτυπώνει το μυστικιστικό, μελαγχολικό και γοητευτικά επικίνδυνο μακροβούτι από την εφηβεία στην ενηλικίωση σαν ένα ghost story που αφηγείσαι τα καλοκαίρια γύρω από την φωτιά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim

Ο Aρχοντας των Δαχτυλιδιών: Ο Πόλεμος των Ροχίριμ (The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim) του Κέντζι Καμιγιάμα

Τοποθετημένη 183 χρόνια πριν τα γεγονότα της πρωτότυπης τριλογίας, η ταινία διηγείται τη μοίρα του Οίκου του Χελμ Χάμερχαντ, του θρυλικού βασιλιά του Ρόχαν. Μία ξαφνική επίθεση του Γουλφ, ενός έξυπνου και αδίστακτου λόρδου που θέλει να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του, αναγκάζει τον Χελμ και τον λαό του να αντισταθούν μέσα από το αρχαίο οχυρό του Χόρνμπεργκ - ένα ισχυρό φρούριο που έγινε αργότερα γνωστό ως Χελμς Ντιπ. Απεγνωσμένη η Hρα, η κόρη του Χελμ, πρέπει να συγκεντρώσει όλες τις δυνάμεις της και να ηγηθεί της αντίστασης ενάντια σε έναν φονικό εχθρό που σκοπεύει να τους εξολοθρεύσει.

«Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Ο πόλεμος των Ρόχιριμ» επαναφέρει με anime το κοινό στον επικό κόσμο του Αρχοντα των Δαχτυλιδιών, της κινηματογραφικής τριλογίας που βασίστηκε στα σπουδαία βιβλία του Τόλκιν, αλλά παραμένει υποσημείωση στο θρύλο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο HBO Max

Springsteen: Deliver Me From Nowhere

Springsteen: Deliver Me From Nowhere του Σκοτ Κούπερ

Φθινόπωρο, 1981. Λίγο μετά το high της sold out περιοδείας του «The River», o Μπρους Σπρίνγκστιν επιστρέφει στο σπίτι του στο Νιου Τζέρσεϊ και βυθίζεται στο σκοτάδι. Δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί την απότομη δόξα, δεν ξέρει πώς να βάλει όρια στη δισκογραφική του εταιρία, δεν ξέρει πώς να παλέψει με τα φαντάσματα του παρελθόντος. Η δύσκολη σχέση με τον πατέρα του, Ντάγκλας, είναι είναι μια πληγή που δεν κλείνει. Τι κι αν λίγο πριν είχε παίξει σε στάδια με χιλιάδες κόσμου που τον αποθέωναν; Εκείνος δεν τον παραδέχτηκε ποτέ. Δεν είχε γίνει άντρας, στα μάτια του πατέρα του. Δεν ήταν άξιος - ούτε για επιτυχία, ούτε για αποδοχή, ούτε για αγάπη. Βουτιά στην κατάθλιψη, όσο όλοι τριγύρω θέλουν κι ένα κομμάτι του. Οι παραγωγοί στην Columbia έχουν πάρει μία μικρή γεύση από το «Born in the USA» και οι κόρες των ματιών τους έχουν σχηματίσει δολάρια. Ο μάνατζερ Τζον Λαντάου, προσπαθεί να τον πείσει να μη χάσει το μομέντουμ, να βουτήξει στο επόμενο εμπορικό βήμα. Παράλληλα όμως, ο φίλος Τζον Λαντάου συνειδητοποιεί ότι ο Μπρους χρειάζεται χώρο και χρόνο. Για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του, πρέπει να γιατρέψει το τραύμα, να σκάψει βαθιά για να βγει από την άλλη πλευρά. Να επικαλεστεί τη δύναμη που, από μικρό παιδί, τον βοηθούσε να επιβιώσει, να τον οδηγήσει ξανά από το βαθύ σκοτάδι στο φως: την μουσική.

Ολοι περιμένουν μία ταινία για τον Σπρίνγκστιν, το «Αφεντικό». Ομως ο Σκοτ Κούπερ επιστρέφει στην «Crazy Heart» καρδιά του για να παραδώσει ένα φιλμ για τον Μπρους, τον βασανισμένο άνθρωπο πίσω από τον μύθο. Aκόμα κι αν πατάει μερικές φάλτσες νότες, βρίσκουμε αυτή την ευαίσθητη, αντι-ηρωική κινηματογραφική μελωδία άξια να τη σιγοτραγουδήσεις. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Κιούκα - Πριν Το Τέλος Του Καλοκαιριού

Κιούκα - Πριν Το Τέλος Του Καλοκαιριού του Κωστή Χαραμουντάνη

Eνας πατέρας με τα δίδυμα ενήλικα παιδιά του ταξιδεύουν στον Πόρο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές με το οικογενειακό ιστιοφόρο. Χωρίς να το γνωρίζουν, τα αδέλφια συναντούν τη βιολογική τους μητέρα η οποία τα εγκατέλειψε όταν ήταν μωρά. Αυτή η συνάντηση θα καταλήξει σε μια γλυκόπικρη ιστορία ενηλικίωσης για όλους τους εμπλεκόμενους.

To μέγαλου μήκους ντεμπούτο του Κωστή Χαραμουντάνη με πρεμίερα στο ACID του Φεστιβάλ Καννών, ένα φιλμ που αδέξια αλλά τρυφερά ξαναφέρνει τη νουβέλ βαγκ στο τραπέζι, δίπλα στο καρπούζι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

The Sheep Detectives

Οι Μαλλιαροί Ντετέκτιβ (The Sheep Detectives) του Κάιλ Μπάλντα

Ο Τζορτζ είναι ένας βοσκός που διαβάζει αστυνομικά μυθιστορήματα στα αγαπημένα του πρόβατα κάθε βράδυ, υποθέτοντας ότι δεν είναι δυνατόν να καταλαβαίνουν. Οταν όμως ένα μυστηριώδες περιστατικό διαταράσσει τη ζωή στο αγρόκτημα, τα πρόβατα συνειδητοποιούν ότι πρέπει να γίνουν ντετέκτιβ. Καθώς ακολουθούν τα στοιχεία και ερευνούν τους υπόπτους, αποδεικνύουν ότι ακόμα και τα πρόβατα μπορούν να είναι ικανά να λύνουν εγκλήματα!

Πρόβατα που προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο της δολοφονίας του βοσκού τους; Ναι, αλλά πίσω από αυτό υπάρχει μια ταινία που θα σας εκπλήξει, και θα σας συγκινήσει, με την στοχαστική της διάθεση για τον θάνατο και πένθος. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!