Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 26 Μαΐου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 26 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


minority report

Minority Report του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ουάσινγκτον, 2054. Η διεύθυνση πρόληψης εγκλήματος βιώνει τις πιο αποτελεσματικές της ?έρες χάρη στους τρεις Προγνώστες, ανθρώπινα όντα ?ε μεταφυσικές ψυχικές ικανότητες, που οραματίζονται τους φόνους πριν καν συμβούν. Το πιο σημαντικό σώμα κατά της εγκληματικότητας έχει ως επικεφαλής τον αστυνόμο Τζον Άντερτον, ο οποίος έχει αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην τελειοποίηση και γενικευμένη χρήση της αλάνθαστης μεθόδου. Είναι όμως τόσο τέλειο το σύστημα που να ?ην επιδέχεται αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητας του; Όταν οι Προγνώστες θα προβλέψουν ότι ο ίδιος ο Άντερτον θα σκοτώσει σε λιγότερο από 36 ώρες έναν άγνωστό του άνδρα, ο άνθρωπος που στήριξε ?ε απόλυτη πεποίθηση επί έξι χρόνια το πιο ολοκληρωμένο σύστημα εξάλειψης του εγκλήματος γίνεται ο Νο1 ύποπτος και καταζητούμενος. Εφιαλτικά ?όνος, πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Alpha

the dark tower main

Ο Μαύρος Πύργος (The Dark Tower) του Νικολάι Αρσέλ

Στο κέντρο της ιστορίας, ο Μαύρος Πύργος είναι εκείνος που διατηρεί την ισορροπία του σύμπαντος. Ο Μαυροντυμένος Άνδρας θέλει να τον καταστρέψει (με την πνευματική ενέργεια ενός παιδιού) για να δώσει τόπο στους δαίμονες και τα τέρατα να κυριαρχήσει. Απέναντί του, ο Ρόλαντ, ο τελευταίος Πιστολέρο, προσφαθεί να τον βρει, να τον σκοτώσει και να σώσει το φως της ανθρωπότητας. Απρόσμενος σύμμαχός του θα είναι ο Τζέικ, ένα αγόρι που πενθεί ακόμα (όπως κι ο Ρόλαντ) το θάνατο του πατέρα του κι έχει μεγάλη «λάμψη», δηλαδή πνευματική ενέργεια.

Η πολυαναμένομενη διασκευή του best-seller του Στίβεν Κινγκ με τον Ιντρις Ελμπα και τον Μάθιου ΜακΚόναχεϊ στη μεγάλη μάχη του καλού με το κακό, γκρεμίζει μ' ένα φύσημα τη μυθολογία του πύργου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.20 στο Mega

falcon lake

Λίμνη Φάλκον (Falcon Lake) της Σαρλότ Λε Μπον

Είναι καλοκαίρι κι ο 14χρονος Μπαστιάν βαριέται στο πίσω κάθισμα. Βρίσκεται σ' αυτή την άχαρη ενδιάμεση ηλικία: αρκετά μικρός ακόμα, ώστε να πρέπει να ακολουθεί τους γονείς και τον πιτσιρικά αδελφό του σε οικογενειακές διακοπές, και ταυτόχρονα τόσο ορμονικά και συναισθηματικά ανήσυχος, ώστε να ανυπομονεί για την ενηλικίωση που παραμονεύει. Αυτό το μεταιχμιακό καλοκαίρι, ο οικογενειακός προορισμός είναι η Λίμνη Φάλκον στο Κεμπέκ. Εκεί, πάνω στο νερό, έχει το εξοχικό της ξύλινο σπίτι μία παλιά φίλη της μητέρας του. Εκεί, θα γνωρίσει την Κλοέ, την 16χρονη κόρη της οικογένειας - μυστηριώδη, ατίθαση, αυθάδη, άπιαστη. Θα τον σνομπάρει για τα μεγαλύτερα αγόρια της περιοχής, θα τον φοβερίσει με ιστορίες φαντασμάτων (αγόρια που κάπου, κάποτε πνίγηκαν στα σκοτεινά νερά της λίμνης και τώρα τη στοιχειώνουν) θα τον κατατρομάξει ξυπνώντας μέσα του πρωτόγνωρα ένστικτα, συναισθήματα, φαντασιώσεις.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Καναδής Σαρλότ Λε Μπόν αποτυπώνει το μυστικιστικό, μελαγχολικό και γοητευτικά επικίνδυνο μακροβούτι από την εφηβεία στην ενηλικίωση σαν ένα ghost story που αφηγείσαι τα καλοκαίρια γύρω από την φωτιά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

20 Days in Mariupol

20 Μέρες στη Μαριούπολη (20 Days in Mariupol) του Μστισλάβ Τσερνόφ

Μια ομάδα ουκρανών δημοσιογράφων του AP που έχει παγιδευτεί στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης αγωνίζεται να συνεχίσει το έργο της καταγράφοντας τις φρικαλεότητες της ρωσικής εισβολής. Οι μόνοι εναπομείναντες δημοσιογράφοι διεθνών μέσων στην πόλη, καταγράφουν εικόνες σύμβολα του πολέμου: παιδιά που πεθαίνουν, ομαδικούς τάφους, τον βομβαρδισμό ενός μαιευτηρίου και πολλά άλλα.

Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ, σε μια ιστορική στιγμή για την Ουκρανία αλλά και τον πλανήτη που εξακολουθεί να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στο Cinobo

baby reindeer

Baby Reindeer

Ο κωμικός Ρίτσαρντ Γκαντ, όταν δούλευε ως μπάρμαν στα 20+ του, είχε πέσει θύμα μίας stalker. Είχε εμφανιστεί στην μπάρα του, έκλαιγε, κι εκείνος τη λυπήθηκε και την κέρασε ένα φλυτζάνι τσάι. Κι αυτό κατέληξε σε τοξική εμμονή, απειλή, εφιάλτη. Αυτή η γυναίκα τον καταδίωκε - στην πάμπ, στα gigs του, κάτω από το σπίτι του, μέσα στο σπίτι του. Μέχρι να καταδικαστεί σε φυλάκιση, τού είχε αφήσει συνολικά 350 ώρες ηχογραφημένων μηνυμάτων στον τηλεφωνητή του, τον είχε ταγκάρει σε 744 tweets, του είχε στείλει 460 μηνύματα στο Facebook, 106 πολυσέλιδες επιστολές και.... 41,071 e mails - Sent from her iPhone.

Η αυτοβιογραφική ιστορία ενός Σκωτσέζου stand-up κωμικού δεν είναι για γέλια. Σε ξαφνιάζει, σε σοκάρει και σε μουδιάζει - όπως ένα ελαφάκι στα φώτα του διερχόμενου αυτοκινήτου. Οπως σε ακινητοποιεί ο κακοποιητής σου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix

Mr. Klein 607

Ο Κύριος Κλάιν (Mr. Klein) του Τζόζεφ Λόουζι

Ενας Γάλλος γιατρός μετρά και καταγράφει τα χαρακτηριστικά μιας σκουρόχρωμης γυναίκας. Η εξέταση γίνεται με μια κλινικότητα σκληρή, σχεδόν προσβλητική για το υποκείμενο, το οποίο υπομένει τα «ευρήματα» του γιατρού με ένα βλέμμα φόβου και περιφρόνησης μαζί. Ο γιατρός δεν έχει ακριβώς εντοπίσει τις εθνικές ρίζες της. «Είναι εβραϊκής καταγωγής, μπορεί αρμένικης, ίσως και αραβικής», καταλήγει, με τη νοσοκόμα δίπλα του να σημειώνει το πόρισμα. Είναι η πρώτη σκηνή του «Κυρίου Κλάιν», αυτή που αμέσως βάζει το πρώτο ζήτημα σε τούτο το σύνθετο αριστούργημα –το βιολογικό/φυλετικό.

Ο Τζόζεφ Λόουζι κεντά πάνω στο αγαπημένο του θέμα, της ταυτότητας, και ο Αλέν Ντελόν συνθέτει μια από τις καλύτερες ερμηνείες του σε ένα σταθερά επίκαιρο «θρίλερ». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

napoleon

Ναπολέων (Napoleon) του Ρίντλεϊ Σκοτ

Η ιστορία, μια επεισοδιακή διαδρομή στη ζωή και το τέλος του Μεγάλου Κορσικανού, ξεκινά απ' όταν ο Ναπολέων κατέκτησε για λογαριασμό των Γάλλων την Τουλόν, επιτυχία που τον έφερε στο μετεπαναστατικό Παρίσι της Βασιλείας του Τρόμου του Ροβεσπιέρου και καταλήγει, αφότου ο Ναπολέων έχει γίνει Υπατος της Πρώτης Γαλλικής Δημοκρατίας και προοδευτικά Αυτοκράτορας της Γαλλίας, στην εξορία του τέλους του στη νήσο της Αγίας Ελένης, μια εικοσιπενταετία που άλλαξε για πάντα την Ευρώπη, την έννοια της πολιτικής φιλοδοξίας, την υφή της εξουσίας και την πολύπλευρη φύση του αυταρχισμού. Ολ' αυτά, μέσα από την παθιασμένη, καθοριστική σχέση του με την Ιωσηφίνα, αποφυλακισμένη αριστοκράτισσα και παροιμιωδώς θελκτική γυναίκα.

Εντυπωσιακό στις σκηνές πλήθους και τις μάχες, αλλά αδύναμο, αποσπασματικό και ρηχό, το έπος της χρονιάς από τον Ρίντλεϊ Σκοτ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+