Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 24 Μαρτίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 24 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


abe

Αμπε (Abe) του Φερνάντο Γκροστέιν Αντράντε

Με τη βοήθεια ενός Βραζιλιάνου σεφ, ένα 12χρονο αγόρι που ονειρεύεται να γίνει μάγειρας προσπαθεί να βρει την ιδανική συνταγή για να σπάσει τα στερεότυπα και να ξεπεράσει τα εμπόδια που χωρίζουν τη μισή ισραηλινή και μισή παλαιστινιακή οικογένειά του.

Η ταινία προβάλλεται στις 17.30 στο Κανάλι της Βουλής

armageddon

Αρμαγεδδών (Armageddon) του Μάικλ Μπέι

Ένας γιγάντιος αστεροειδής, που φαίνεται να έχει το μέγεθος του Τέξας, κατευθύνεται προς τη Γη με ταχύτητα 35.000 χλμ την ώρα. Το ανώτατο επιτελείο της NASA βρίσκεται σε πανικό, αφού υπολογίζουν ότι σε περίπου δύο εβδομάδες ο αστεροειδής θα προσκρούσει στη Γη με ολέθρια αποτελέσματα για τον πλανήτη και το ανθρώπινο είδος. Καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα, ο διευθυντής της NASA δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταφύγει στη τελευταία και πιο απίθανη λύση: να στείλει τον Χάρι Στάμπερ, έμπειρο εκσκαφέα, και την απροσάρμοστη ομάδα του να συναντήσουν πρώτοι τον αστεροειδή. Αποστολή τους είναι να τρυπήσουν την επιφάνειά του και να τοποθετήσουν στο βάθος του πυρηνικές βόμβες για να τον καταστρέψουν. Πιθανότητες επιτυχίας σχεδόν μηδενικές.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον Alpha

Men in Black

Οι Ανδρες με τα Μαύρα: Παγκόσμια Απειλή (Men in Black: International) του Φ. Γκάρι Γκρέι

Οι άντρες με τα μαύρα πάντα προστάτευαν τη Γη από τα «σκουπίδια» του σύμπαντος, εξολοθρεύοντας ότι εξωγήινο υπάρχει στη Γη. Σε αυτή τη νέα περιπέτεια, αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη απειλή τους μέχρι σήμερα: μια νέα εξωγήινη απειλή που μπορεί να πάρει τη μορφή οποιουδήποτε, ακόμα και των ίδιων!

Η ιδέα του «Men in Black» από την αρχή. Ο,τι κι αν σημαίνει αυτό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.50 στην ΕΡΤ 1

nomadland

Η Χώρα των Νομάδων (Nomadland) της Κλόι Ζάο

Μία 60χρονη γυναίκα κλείνει και κλειδώνει το σπίτι της. Αποθηκεύει λίγα πράγματα σε ένα ενοικιαζόμενο χώρο φύλαξης. Επιλέγει ακόμα πιο ελάχιστα προσωπικά αντικείμενα, τα απολύτως απαραίτητα, για να τη συντροφεύσουν στο βανάκι που έχει μετατρέψει σε τροχόσπιτο. Και ξεκινά. Σταδιακά θα τη γνωρίσουμε. Είναι η Φραν, πρόσφατα χήρα. Δεν έχασε απλώς τον άντρα της. Με τον τρόπο που κάποια μοναχική στιγμή θα κοιτάξει υγρά μια φωτογραφία, και κάποια άλλη θα μιλήσει με λεπτή διακριτικότητα για το τέλος του, καταλαβαίνουμε ότι έχασε τον έρωτα της ζωής της. Ηταν η τελευταία απώλεια. Πιο πριν είχαν και οι δύο χάσει τις δουλειές τους: ζούσαν στο Εμπάιρ της Νεβάδα, μια κωμόπολη που χτίστηκε στην μεταπολεμική Αμερική για να στεγάσει τους εργάτες του τοπικού ορυχείου. Το 2008, όταν η εταιρία φαλήρισε και το ορυχείο έκλεισε, όλοι οι κάτοικοι του Εμπαϊρ βρέθηκαν στο δρόμο. Μέσα σε λίγους μήνες η κωμόπολη έσβησε από το χάρτη. Οταν η Φραν μπαίνει στο βανάκι της και ξεκινά την περιήγησή της στα badlands της Αμερικής, ψάχνοντας περιστασιακές δουλειές και πάρκινγκ, μπορεί να κουβαλάει ελάχιστα πράγματα, αλλά όλες αυτές οι απώλειες χώρεσαν στις αποσκευές της. Τις φοράει βουβά, βαριά στο βήμα της. Με στωική αξιοπρέπεια στο βλέμμα της. Με εύθραυστη ενσυναίσθηση όταν σιγά σιγά γνωρίζει κι άλλους νομάδες κι ακούει τις ιστορίες τους. Ανθρώπους που δούλευαν μία ζωή σκληρά, αλλά τους πέταξε το χρεοκοπημένο σύστημα εκτός – από τα σπίτια τους, τις ζωές τους, την «κανονικότητα». Θα ακολουθήσουμε τη Φραν για ένα χρόνο στο δρόμο. Που πας όταν τα έχεις χάσει όλα; Και τελικά ποια ήταν αυτά τα «όλα»; Και ποια στα αλήθεια είχαν σημασία; Εσύ, πόσα θα χωρούσες σ' ένα βανάκι;

To Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας για το 2020, η νέα αριστουργηματική ταινία της Κλόι Ζάο, ναι, η καλύτερη ταινία της χρονιάς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στον Alpha

the patriot

Ο Πατριώτης (The Patriot) του Ρόλαντ Εμεριχ

Η Επανάσταση αποτελεί το φόντο της ταινίας και όχι την ίδια ιστορία, ενώ στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο πολυβραβευμένος ηθοποιός Μελ Γκίμπσον δίνει ένα ακόμη ρεσιτάλ ερμηνείας.Νότια Καρολίνα 1776. Οι Βρετανοί διεκδικούν αποικίες στη Νέα ‘Ηπειρο. Ο ερχομός τους στην πολιτεία και κυρίως οι οικονομικές τους απαιτήσεις από την περιοχή, προκαλούν το μεγάλο ξέσπασμα και την εξέγερση των πολιτών. Ο Μπέντζαμιν Μάρτιν είναι ένας ηρωικός πολεμιστής που έχει δώσει πολλούς αγώνες εναντίον των Γάλλων και των Ινδιάνων προκειμένου να υπερασπιστεί τα πιστεύω του και να ζήσει ειρηνικά με την οικογένειά του. Γνωρίζοντας καλά τη φρίκη του πολέμου και ως ο μόνος κηδεμόνας των επτά παιδιών του ύστερα από τον πρόσφατο θάνατο της γυναίκας του, αρχικά αρνείται να εμπλακεί στον πόλεμο. Όταν, όμως, απειλείται η οικογένειά του, ο Μάρτιν αποφασίζει ότι η μόνη λύση είναι τα όπλα. ‘Ετσι, ηγείται μιας στρατιάς “επαναστατών” που δηλώνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον Αγγλικό στρατό. Ωστόσο, ανάμεσα στους επαναστάτες βρίσκεται και ο γιος του, ο ιδεαλιστής Γκάμπριελ. Στην πορεία, οι δυο άνδρες ανακαλύπτουν ότι ο μόνος τρόπος για να προστατεύσουν την οικογένειά τους είναι να αγωνιστούν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του έθνους…

H ταινία προβάλλεται στις 22.50 στο Mega

ocean's eleven

Η Συμμορία Των Εντεκα (Ocean's Eleven) του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Τρία καζίνο του Λας Βέγκας θα βρεθούν στο στόχαστρο του Ντάνιελ Όσιαν, ο οποίος με το που αποφυλακίζεται, ετοιμάζει το νέο του κόλπο προκειμένου να βγάλει χρήματα. Ο Ντάνιελ ξεκινά να προσλαμβάνει επαγγελματίες απατεώνες από όλο τον κόσμο έτσι ώστε να δημιουργήσει την δική του ομάδα και να κλέψουν με τον πιο... ευφάνταστο τρόπο 150 εκατομμύρια δολάρια. Η συμμορία των έντεκα υπακούει σε 3 απαράβατους κανόνες: Ό,τι κι αν γίνει δεν πρέπει να χυθεί αίμα, κλέβουν μόνο όσους το αξίζουν, λειτουργούν σαν να μην έχουν να χάσουν απολύτως τίποτα.

H ταινία προβάλλεται στις 21.15 στο Open

plan 75

Πλάνο 75 (Plan 75) της Τσι Χαγιακάουα

Σε μια δυστοπική Ιαπωνία το κυβερνητικό πρόγραμμα «Πλάνο 75» παροτρύνει τους ηλικιωμένους πολίτες άνω των 75, να επιλέξουν οικειοθελώς την ευθανασία, ως λύση στο πρόβλημα μιας ολοένα και πιο γερασμένης κοινωνίας, στην οποία συνεχώς αυξάνονται τα εγκλήματα μίσους με θύματα γέρους. Μια ηλικιωμένη γυναίκα με περιορισμένα μέσα επιβίωσης, ένας πραγματιστής «πωλητής» του Πλάνου 75 και μια νεαρή εργαζόμενη από τις Φιλιππίνες αντιμετωπίζουν διλήμματα ζωής και θανάτου. Μια υπόκωφα ανατρεπτική και ταυτόχρονα παγερή ματιά σε μια στυγνή μελλοντική κοινωνία, που ξεσκεπάζει την ομορφιά και την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης ζωής, πίσω από τη βιτρίνα της φιλαγαθίας. Με σπάνια διορατικότητα, διεισδυτικότητα και ευαισθησία, η σκηνοθέτρια αναπαριστά μια (διόλου απίθανη) δυστοπία, όπου η τρίτη ηλικία αντιμετωπίζεται απάνθρωπα και η ανθρώπινη ζωή δεν νοείται ως τίποτα παραπάνω από ένα εμπόρευμα.

H μικρού μήκους της Τσι Χαγιακάουα γίνεται ένα από τα πιο υπόκωφα εντυπωσιακά μεγάλου μήκους ντεμπούτα των τελευταίων χρόνων. Επίσημη συμμετοχή στο Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών. Ειδική μνεία της επιτροπής για τη Χρυσή Κάμερα για το καλύτερο ντεμπούτο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

the worst person in the world

Ο Χειρότερος Ανθρωπος στον Κόσμο (The Worst Person in the World) του Γιοακίμ Τρίερ

Ηρωίδα είναι η 20χρονη Τζούλι, μια γεμάτη ζωντάνια, ανήσυχη νέα γυναίκα που ξεκινά ετερόφωτη και, μέσα από επαγγελματικές επιλογές και, κυρίως, επιλογή ερωτικών συντρόφων και άρα τρόπου και στάτους ζωής, καταλαβαίνει πώς να γίνει αυτόφωτη. Η Τζούλι, μέσα σε τέσσερα, τόσο αστείρευτα νεανικά, χρόνια, προσπαθεί να πάρει τις μεγάλες, αμετάκλητες νομίζουμε όλοι, αποφάσεις της ζωής. Σπουδάζει στην ιατρική. Ομως σίγουρα, τελικά, θέλει να γίνει ψυχολόγος, τόσο πιο σημαντικός ο νους από το σώμα. Ή μήπως φωτογράφος; Κι αν το κάρμα της βρίσκεται στην αρθρογραφία; Ο Ακσελ, ο ανερχόμενος, αιχμηρός κομίστας είναι σίγουρα ο άνδρας με τον οποίο θα χτίσει το μέλλον της. Ή μήπως αυτός είναι ο Αϊβιντ, επίσης δεσμευμένος, αλλά τόσο πρόθυμος να δοκιμάσουν ό,τι πιο προσωπικό δεν ορίζεται ως μοιχεία;

Ρομαντική κομεντί με σκανδιναβικό πραγματισμό. H ταινία του Γιοακίμ Τρίερ που έφτασε μέχρι τα Οσκαρ - με υποψηφιότητες Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

extraordinary

Extraordinary

Το «Extraordinary» διαδραματίζεται σε ένα κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι αναπτύσσουν τις υπερδυνάμεις τους την ημέρα των 18ων γενεθλίων τους. Εκτός από την Τζεν που είναι 25 ετών και ακόμη περιμένει να βρει τη δική της. Ζώντας σε ένα διαμέρισμα στο Ανατολικό Λονδίνο μαζί με την κολλητή της Κάρι, το αγόρι της Κάρι, τον Κας και μια γάτα με ταλέντα ονόματι Τζίζλορντ, η Τζεν νιώθει ανίκανη να προχωρήσει στη ζωή της, κολλημένη σε μια δουλειά σε ένα κατάστημα ειδών για πάρτι και σε μια περιστασιακή σχέση με τον Λουκ, ένα αγόρι που μπορεί να πετάει...

Η νέα σειρά του Disney+, διαθέσιμη και μέσα από το Vodafone TV, έρχεται από τους παραγωγούς του «Killing Eve» για να φέρει τα πάνω κάτω στον υπερηρωικό κόσμο του σήμερα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η δεύτερη σεζόν της σειράς είναι διαθέσιμη στο Disney+

fingernails

Fingernails του Χρήστου Νίκου

Κεντρική ηρωίδα στο «Fingernails» είναι η Ανα, μια γοητευτική κοπέλα με εξωτερική συγκρότηση κι εσωτερική σύγκρουση. Με τον σύντροφό της, τον Ράιαν, θα ζήσουν για πάντα μαζί ευτυχισμένοι και δεν θα χωρίσουν ποτέ: αυτό τούς επιβεβαιώνει το τεστ «νέας» τεχνολογίας που καθορίζει την πορεία των ζευγαριών, παίρνοντας από τον καθένα και την καθεμιά ένα νύχι, βάζοντάς τα μαζί σε μια «τεχνολογική συσκευή», μεταξύ VCR και φούρνου μικροκυμάτων και συμπεραίνοντας εάν το ζευγάρι έχει τύχη, ή πρέπει να χωρίσει αμέσως. Μάλιστα, στον κόσμο της ταινίας λειτουργούν κι ειδικά «φροντιστήρια προετοιμασίας» για επιτυχία στο τεστ: σ' ένα τέτοιο πιάνει δουλειά η Ανα και η επαφή της με τη διαδικασία και με άλλα ζευγάρια εντείνει το στρες της, τις αμφιβολίες της για το εάν ο Ράιαν είναι, πράγματι, ο άνθρωπός της. Τις αμφιβολίες της, επίσης, εντείνει η γνωριμία της με τον προϊστάμενό της, τον Αμίρ, ο οποίος είναι εξίσου μη-σίγουρος για τη δική του ερωτική σχέση.

Μετά τα «Μήλα», η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Χρήστου Νίκου, με ζηλευτό καστ, παραγωγό την Κέιτ Μπλάνσετ, πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Τορόντο και διανομέα την Apple. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+