Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 27 Απριλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 27 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


El Olivo

Η Ελιά (El Olivo) της Ισιάρ Μπολέιν

Η Aλμα είναι 20 χρονών και ζει σ’ ένα μικρό χωριό στην ανατολική ακτή της Ισπανίας. Eχει ιδιαίτερη αδυναμία στον αγαπημένο της παππού, παρόλο που εκείνος έχει σταματήσει να μιλά εδώ και χρόνια. Oταν αρνείται πια και να φάει, η Aλμα πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος να τον βοηθήσει, είναι να βρει και να φέρει πίσω την ελιά που ξεριζώθηκε και πουλήθηκε από την οικογένεια του πριν 12 χρόνια. Χωρίς πλάνο και χρήματα, πείθει συγγενείς και φίλους να την ακολουθήσουν στην αναζήτηση της ελιάς που ανήκε στην οικογένεια της για περισσότερες από 2 χιλιετίες.

Η Ισπανίδα σκηνοθέτης του «Ακόμη και η Βροχή» σε σενάριο του μόνιμου συνεργάτη του Κεν Λόουτς, Πολ Λάβερτι, σε μια συγκινητική ιστορία για όλα όσα είναι η πατρίδα και η οικογένεια στη σημερινή εποχή. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

αγια εμυ

Αγία Εμυ της Αρασέλης Λαιμού

Η ταινία τοποθετείται στην κλειστή κοινότητα των Φιλιππινέζων Χαρισματικών Καθολικών του Πειραιά. Σε αυτήν ανήκει και η νεαρή Εμυ, η οποία νιώθει να έλκεται από μυστηριώδεις δυνάμεις που κατοικούν μέσα της, όταν η αδερφή της Τερέζα μένει έγκυος.

Ενα από τα καλύτερα ντεμπούτα μεγάλου μήκους του σύγχρονου ελληνικού σινεμά, με ειδική μνεία στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, δύο υποψηφιότητες στα Independent Spirit Awards και συμμετοχές και διακρίσεις στα φεστιβάλ του κόσμου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.30 στην ΕΡΤ 3

Kingsman The Golden Circle 607

Kingsman: Ο Χρυσός Κύκλος (Kingsman: The Golden Circle) του Μάθιου Βον

Oταν τα κεντρικά γραφεία της Kingsman καταστρέφονται, οι ήρωές μας ξεκινούν ένα ταξίδι, που τους οδηγεί στην ανακάλυψη ενός οργανισμού κατασκοπίας στην Αμερική με το όνομα Statesman, η ίδρυση του οποίου συμπίπτει χρονικά με την ίδρυση του δικού τους οργανισμού. Μια νέα περιπέτεια ξεκινά, δοκιμάζοντας τις αντοχές και την εξυπνάδα των πρακτόρων στα άκρα. Οι δύο ελίτ μυστικές οργανώσεις, συνεργάζονται για να εξουδετερώσουν τον αδίστακτο, κοινό εχθρό τους, προκειμένου να σώσουν τον κόσμο, μια διαδικασία που έχει αρχίσει να γίνεται συνήθεια στον Eγκσι.

Δεύτερη περιπέτεια βασισμένη στο κόμικ με τίτλο «The Secret Service» από τους Μαρκ Μίλαρ και Ντέιβ Γκίμπονς. Με έξτρα all-star cast κι όλα στο «ακόμη περισσότερο». Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.45 στον ΑΝΤ1

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald 607

Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald) του Ντέιβιντ Γέιτς

Ο ισχυρός σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ (Τζόνι Ντεπ), με τη βοήθεια του Νιουτ Σκαμάντερ (Εντι Ρέντμεϊν), συλλαμβάνεται από το MACUSA (το Κογκρέσο Μαγείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής). Αλλά, τηρώντας την απειλή του, καταφέρνει να διαφύγει. Στόχος του είναι να συγκεντρώσει γύρω του, όσους περισσότερους - ανυποψίαστους για την πραγματική του ατζέντα - συμμάχους μπορεί, ώστε να θέσει σ’εφαρμογή το σχέδιό του: ν’ αναθρέψει καθαρόαιμους μάγους για να καταδυναστεύουν όλα τα άμαγα πλάσματα. Σε μια προσπάθεια ν’ ανατρέψει τα σχέδια του Γκρίντελβαλντ, ο Αλμπους Ντάμπλντορ (Τζουντ Λο) καλεί τον πρώην μαθητή του Νιουτ Σκαμάντερ, που δέχεται να τον βοηθήσει, αγνοώντας τους κινδύνους που βρίσκονται μπροστά τους. Πολύ γρήγορα οι μάσκες θα πέσουν και οι διαχωριστικές γραμμές θα τεθούν, καθώς δοκιμάζεται η αγάπη και η αφοσίωση, ακόμη και ανάμεσα στους πιο κοντινούς φίλους ή στα μέλη της ίδιας οικογένειας, σ’ έναν κόσμο μαγείας που διχάζεται όλο και περισσότερο.

To δεύτερο μέρος των πρίκουελ του Χάρι Πότερ, γραμμένο και για το σινεμά από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, ικανοποιεί τη δίψα σου για λίγη περισσότερη μαγεία! Διαβάστε περισσότερα

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στο STAR

sahara

Σαχάρα (Sahara) του Μπρέκ Αϊσνερ

Μια φονική επιδημία ξεκινά από τη Βόρειο Αφρική και απειλεί να σκορπίσει το θάνατο σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η επιστήμονας των Ηνωμένων Εθνών, Δρ. Εύα Ρόχας, διερευνά τα αίτια της επιδημίας και προσπαθεί να βρει έναν τρόπο για να τη σταματήσει, όταν κάποιος αποπειράται να τη δολοφονήσει. Την τελευταία στιγμή, σώζεται από τον Ντερκ Πιτ, έναν κυβερνητικό πράκτορα και αδιόρθωτο τυχοδιώκτη. Οι δυο τους θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον καλύτερο φίλο του Ντερκ, τον Αλ Τζιορντάνο, για να βρουν την πηγή αυτής της απειλής, προτού καταστρέψει τη ζωή όπως την ξέρουμε.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο ΣΚΑΪ

The Virgin Spring 607

Η Πηγή των Παρθένων (Jungfrukällan / The Virgin Spring) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Μια νεαρή κοπέλα, μια παρθένα με αγνή και άδολη ψυχή, πηγαίνει μαζί με την ζηλιάρα, παγανίστρια και έγκυο υπηρέτριά της να παραδώσει κεριά στην εκκλησία, κάτι που σύμφωνα με το τοπικό έθιμο, μόνο μια παρθένα μπορεί να το κάνει. Όμως, ο ναός βρίσκεται αρκετά μακριά από το αγρόκτημα της οικογένειάς της, ο δρόμος της είναι μακρύς, και κάποια στιγμή συναντά τρια άτομα, που στην αρχή νομίζει πως είναι απλώς κάποιοι άκακοι βοσκοί. Αν και η νεαρή μοιράζεται μαζί τους το φαγητό της, οι τρεις άντρες της επιτίθενται, την βιάζουν και την σκοτώνουν.

Το αριστούργημα του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, τελευταία ταινία της πρώτης του περιόδου, που μέσα από την ανατριχιαστική λιτότητα μιας παραβολής μιλάει με τον πιο καίριο και διαχρονικό τρόπο για το τέλος της αθωότητας και την αρχή του μοντέρνου κόσμου. Οσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

Ballad of a White Cow 607

Η Μπαλάντα της Λευκής Αγελάδας (Ballad of a White Cow) των Μπεχτάς Σαναέχα, Μαριάμ Μογκαντάμ

Μετά την εκτέλεση του θανατοποινίτη συζύγου της, η Μίνα προσπαθεί να επιβιώσει στο σημερινό Ιράν μαζί με την κωφή κόρη της, αντιμέτωπη με την έλλειψη χρημάτων, την απειλή της οικογένειας του συζύγου της ότι θα της πάρουν την επιμέλεια του παιδιού και κυρίως με μια κοινωνία που θεωρεί την θανατική ποινή «ανθρώπινο δικαίωμα» και που στην οποία, όπως εύγλωττα αναφέρει ένας μεσίτης όταν η Μίνα μετά από μια άδικη έξωση ψάχνει απεγνωσμένα ένα καινούριο διαμέρισμα: «χήρες, ιδιοκτήτες σκύλων και γατών και ναρκομανείς δεν είναι δεκτοί». Οταν θα μάθει ότι ο άνδρας της εκτελέστηκε άδικα ενώ ήταν αθώος, η Μίνα θα προσπαθήσει να διεκδικήσει μια επίσημη συγγνώμη από το διάτρητο δικαστικό σύστημα και ακριβώς τη στιγμή που κάθε ελπίδα της για μια αξιοπρεπή ζωή εξαλείφεται, θα εμφανιστεί στο δρόμο της ο Ρέζα, ένας άνδρας που θα τη βοηθήσει να ορθοποδήσει και με τον οποίο την δένει ένα μυστικό που δεν πρέπει να μάθει ποτέ.

Ιρανικό σινεμά με πολιτική άποψη και θέση στη μορφή ενός θρίλερ με ανατροπές και σασπένς. Ατελές αλλά συναρπαστικό. Επίσημη συμμετοχή στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου 2021. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

bon jovi

Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story

To «Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story» είναι ένα ντοκιμαντέρ σε τέσσερα μέρη, που εξιστορεί το θρυλικό παρελθόν και το αβέβαιο μέλλον της μπάντας που μεσουράνησε στα 80s και τα 90s, αλλά και του ίδιου του frontman του γκρουπ, ο οποίος μετά από έναν τραυματισμό στις φωνητικές χορδές είδε το τέλος να έρχεται πρόωρα σε μια 40χρονη συναρπαστική καριέρα. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την μπάντα στην αρχή του 2022 όταν επίκειται μια περιοδεία η οποία θα αποβεί μια πολύ αποκαλυπτική στιγμή για τον ίδιο τον Τζον Μπον Τζόβι. Οι κριτικές για την ποιότητα της φωνής του θα τον οδηγήσουν σε ένα προσωπικό ταξίδι αυτογνωσίας, το οποίο ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια των θεατών μαζί με συλλεκτικό υλικό από ολόκληρη την πορεία του συγκροτήματος: ανέκδοτες φωτογραφίες, σκηνές από τα παρασκήνια των μεγάλων συναυλιών τους, προσωπικές εξομολογήσεις, οι μεγάλες επιτυχίες και οι αποτυχίες που οδήγησαν σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες σε ένα ταξίδι στο θαυμαστό κόσμο της ροκ μουσικής.

Πρεμιέρα: 27 Απριλίου αποκλειστικά στο Disney+ μέσα από το Vodafone TV

Amerika Square 607

Πλατεία Αμερικής (Amerika Square) του Γιάννη Σακαρίδη

Στο «Amerika Square» σε μια ακόμη πιο κοινή πολυκατοικία, από αυτές τις μεγάλες της αθηναϊκές που κάποτε θεωρούνταν προνόμιο το γεγονός πως έβλεπαν στην Πλατεία, δεν κρύβονται πλέον μυστικά, αλλά ο ανθρώπινος χάρτης της Αθήνας του σήμερα, έτσι όπως στην αρχή της ταινίας τον σημαδεύει ένας από τους πρωταγωνιστές της σαν να επρόκειτο σαν ένα (άνισο) ντέρμπι ανάμεσα στους Ελληνες και τους ξένους. Οι ήρωες της «Πλατείας Αμερικής» είναι τρεις και ζουν και οι τρεις στην ίδια πολυκατοικία. Και για όσο διαρκεί μια ταινία θα ζήσουν ο καθένας τη δική του ταινία, με αρχή μέση τέλος και κεντρικό άξονα τη φυγή. Φυγή εκτός των ελληνικών συνόρων, εκτός της κρίσης, εκτός από αυτή τη μεγάλη σύμβαση του να μένεις ίδιος ενώ όλα γύρω σου αλλάζουν με ρυθμούς πολυβόλου. Ο Μπίλλη είναι ένας σαραντάρης tattoo artist που έχασε εδώ και καιρό την ευκαιρία να «την κάνει», η γνωριμία του όμως με την Τερέζα από την Αφρική θα είναι καθοριστική για αυτά που θα «χτυπήσει» από δω και πέρα στο κορμί του και το κορμί των άλλων. Ο Νάκος, ένας άνεργος 30something που ζει ακόμη με τους γονείς του θα βρει νόημα στην ευκολία του ρατσισμού και εμπνευσμένος από «κινηματογραφικές» ιστορίες εξόντωσης των αλλοδαπών θα σχεδιάσει το δικό του. Ο Ταρέκ, πρόσφυγας από τη Συρία, προσπαθεί να βρει τον πιο σίγουρο τρόπο για να φύγει από τη χώρα μαζί με τη δεκάχρονη κόρη του.

Στη δεύτερη μεγάλου μήκους του ταινία, ο σκηνοθέτης του «Wild Duck» αποτυπώνει με γνώριμο τρόπο αλλά έξυπνη κινηματογράφηση το εδώ και τώρα μιας πόλης που αλλάζει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Glass 607

Glass του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Ο Κύριος Γκλας (αλλιώς Ελάιτζα Πράις) εντοπίζει τον Ντέιβιντ Νταν και μαζί καταδιώκουν το Κτήνος, την υπεράνθρωπη εκδοχή του Κραμπ, σε μια σειρά από συναντήσεις που κλιμακώνονται έκρυθμα, ενώ ο δαιμόνιος Πράις ενορχηστρώνει παρασκηνιακά την κατάσταση, κρύβοντας μυστικά από τους δύο άντρες.

Από το φινάλε του «Διχασμένου» κατευθείαν στο σύμπαν του «Αφθαρτου», αυτή είναι η ταινία που ενώνει τον Μπρους Γουίλις, τον Σάμιουελ Λ. Τζάκσον και τον Τζέιμς ΜακΑβόι στο μπερδεμένο, υπερβολικά γεμάτο με ιδέες και σύμβολα, υπερηρωικό σύμπαν του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix