Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 16 Μαρτίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 16 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Mighty Aphrodite

Ακαταμάχητη Αφροδίτη (Mighty Aphrodite) του Γούντι Αλεν

Ο Λένι και η Αμάντα έχουν έναν υιοθετημένο γιο, τον Μαξ, ο οποίος αποδεικνύεται ιδιοφυΐα. Ο Λένι αποφασίζει να βρει τους πραγματικούς γονείς του Μαξ πιστεύοντας ότι και αυτοί θα είναι ιδιοφυΐες. Προς μεγάλη του έκπληξη ανακαλύπτει ότι η Λίντα, η πραγματική μητέρα του Μαξ, είναι πόρνη , με ακαταμάχητη, αφελή, γοητεία.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

Μια Τόσο Μακρινή Απουσία

Μια Τόσο Μακρινή Απουσία του Σταύρου Τσιώλη

Μια νεαρή γυναίκα αποφασίζει να μην κλείσει την ψυχοπαθή αδελφή της σε άσυλο. Με την πράξη της αυτή αψηφά την επιθυμία της οικογένειάς της και του κοινωνικού της περίγυρου. Η αναπόφευκτη σύγκρουση που ακολουθεί, η έλλειψη κατανόησης, η ανικανότητα επικοινωνίας και η αντίδραση που αντιμετωπίζει την οδηγούν σταδιακά, σαν την αδελφή της, στην απομόνωση και τη σιωπή.

Τρία βραβεία (Καλύτερου Α’ Γυναικείου Ρόλου, Καλύτερου Β’ Γυναικείου Ρόλου, Καλύτερης Φωτογραφίας) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1985.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.40 στην ΕΡΤ 3

Men in Black

Οι Ανδρες με τα Μαύρα: Παγκόσμια Απειλή (Men in Black: International) του Φ. Γκάρι Γκρέι

Οι άντρες με τα μαύρα πάντα προστάτευαν τη Γη από τα «σκουπίδια» του σύμπαντος, εξολοθρεύοντας ότι εξωγήινο υπάρχει στη Γη. Σε αυτή τη νέα περιπέτεια, αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη απειλή τους μέχρι σήμερα: μια νέα εξωγήινη απειλή που μπορεί να πάρει τη μορφή οποιουδήποτε, ακόμα και των ίδιων!

Η ιδέα του «Men in Black» από την αρχή. Ο,τι κι αν σημαίνει αυτό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στην ΕΡΤ 1

It Chapter Two

Το Αυτό Κεφάλαιο 2 (It Chapter Two) του Αντι Μουσιέτι

Υστερα από μια αρκετά γρήγορη περίληψη των γεγονότων του πρώτου κεφαλαίου, η ταινία μας μεταφέρει 27 χρόνια μετά από την πρώτη συνάντηση των μελών του Κλαμπ των Χαμένων με τον σατανικό κλόουν Πένιγουαϊζ, με τον καθένα από αυτούς, πλην του Μάικ, να έχουν φύγει από το Ντέρι και να ζουν την δική τους «επιτυχημένη» ζωή, έχοντας ξεχάσει όλα όσα συνέβησαν εκείνο το δραματικό καλοκαίρι του ’89. Αλλά ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα θα τους μαζέψει όλους μαζί πίσω σε αυτή την πόλη για να έρθουν αντιμέτωποι ξανά με τα τραύματα που έχουν καταχωνιάσει βαθιά μέσα τους. Εξάλλου, όπως αφηγείται και ο ίδιος ο Μάικ «είμαστε αυτά που πολλές φορές θέλουμε να ξεχάσουμε.»

Εχοντας ήδη κερδίσει το μισό στοίχημα μιας σχεδόν αδύνατης κινηματογραφικής διασκευής με το επιτυχημένο πρώτο μέρος του «Αυτό», ο Αντι Μουσιέτι τα δίνει εδώ όλα, σε μια «μεγάλη» ταινία, τόσο σε διάρκεια όσο και σε συναισθηματικό αντίκτυπο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.45 στο Star

Romeo + Juliet 607

Romeo + Juliet του Μπαζ Λούρμαν

Σε μια από τις πιο ποπ μεταφορές του μεγαλύτερου love story όλων των εποχών, ο Μπαζ Λούρμαν («Moulin Rouge»), αφηγείται την ιστορία των Μοντέγων και των Καπουλέτων σαν μια προαιώνια πάλη συμμοριών που στο κέντρο της θα γεννηθεί και θα πεθάνει ο έρωτας του Ρωμαίου (Λεονάρντο ΝτιΚάπριο) και της Ιουλιέτας (Κλερ Ντέινς). Ξέφρενο, θορυβώδες, παθιασμένο, φτιαγμένο για την generation X αλλά και όλες τις γενιές που θα την ακολουθούσαν, η παραισθησιογόνα διασκευή του Λούρμαν υπό τους ήχους ενός σύγχρονου ανεκτίμητου soundtrack (από τους Garbage και τους Radiohead μέχρι τους The Cardigans και τον Prince) ραγίζει ακόμη και την πιο σκληρή καρδιά, μνημείο της διαχρονικότητας του Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Διαβάστε περισσότερα στο Flix.gr

Η ταινία προαβάλλεται στις 01.30 στον Alpha

miss congeniality

Μις... Με Το Ζόρι (Miss Congeniality) του Ντόναλντ Πέτρι

Μια πράκτορας του F.B.I αναλαμβάνει μια μυστική αποστολή στα καλλιστεία της Αμερικής για να αποτρέψει ένα τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον τους.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Open

spaceman

Spaceman του Γιόχαν Ρενκ

Εξι μήνες σε μια μοναχική ερευνητική αποστολή στην άκρη του ηλιακού συστήματος, ένας αστροναύτης, ο Γιακούμπ, συνειδητοποιεί ότι η σύζυγός του μπορεί να μην τον περιμένει όταν επιστρέψει στη Γη. Απελπισμένος να διορθώσει τα πράγματα με την σύζυγό του Λένκα τον βοηθάει ένα μυστηριώδες πλάσμα από την αρχή των πάντων, το οποίο που βρίσκει κρυμμένο στα έγκατα του πλοίου του. Ο Χάνους συνεργάζεται με τον Γιακούμπ για να καταλάβει τι πήγε στραβά πριν είναι πολύ αργά.

Ατμοσφαιρική θλίψη και αχρείαστη μελαγχολία στο διάστημα με τον Ανταμ Σάντλερ και μια αράχνη με τη φωνή του Πολ Ντέινο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

l'origine du mal η ρίζα του κακού

Η Ρίζα του Κακού (L'origine du mal) του Σεμπαστιέν Μαρνιέ

Σε μια πολυτελή παραθαλάσσια βίλα, μια νεαρή γυναίκα με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, επιδιώκει να επανασυνδεθεί με τον πατέρα της, τον οποίο δεν είχε γνωρίσει ποτέ όσο ζούσε η μητέρα της. Οι πόρτες του σπιτιού ανοίγουν και αποκαλύπτουν τον εντυπωσιακό πλούτο του πατέρα, ο οποίος είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της παράξενης οικογένειάς του: την ιδιόρρυθμη σύζυγό του που ξοδεύει καθημερινά αστρονομικά ποσά σε διαδικτυακές αγορές, τη φιλόδοξη επιχειρηματία κόρη του, την επαναστατική έφηβη εγγονή του καθώς και την ιδιαίτερα τρομακτική οικονόμο του σπιτιού.

Σκοτεινά μυστικά παραμονεύουν και τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται στην τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Σεμπαστιέν Μαρνιέ, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας 2022, με πρωταγωνίστρια την Λόρ Καλαμί σε έναν ρόλο διαφορετικό από τους προηγούμενους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama