Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 8 Απριλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 8 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


training day ΜΑΙΝ

Ημέρα Εκπαίδευσης (Training Day) του Αντουάν Φουκουά

ράνος ντετέκτιβ της Δίωξης Ναρκωτικών, αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει έναν νεοσύλλεκτο αστυνομικό, τον Τζέικ Χοτ, με τον οποίο έχουν τελείως διαφορετικές απόψεις και στάση ζωής. Ο πρώτος πιστεύει ότι πρέπει να γίνεις λύκος για να πιάσεις τον λύκο, κάτι που δε βρίσκει σύμφωνο τον δεύτερο. Η σύγκρουση μεταξύ τους δεν θα αργήσει, όταν ο Αλόνζο χρειαστεί μέσα σε 24 ώρες να συγκεντρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για τη μαφία, αναγκάζοντας τον Τζέικ να γίνει συνένοχος.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Open

μάγισσα

Η Μάγισσα

Μάνη, 1817. Η Θεοφανώ είναι υπηρέτρια σε ένα από τα σπιτικά δύο οικογενειών, των Λασκαραίων και των Γερακάρηδων, που συμφιλιώθηκαν μετά από μακρά βεντέτα για χάρη του κοινού επαναστατικού αγώνα. Πάντρεψαν τα παιδιά τους και απέκτησαν ένα εγγόνι. Λίγες μέρες μετά τη γέννησή του, όμως, το βρέφος εξαφανίζεται. Σε ένα φρικιαστικό της όραμα, η υπηρέτρια της μητέρας βλέπει το μωρό πνιγμένο στο ποτάμι. Οι φαμίλιες σπεύδουν, το βρίσκουν όντως νεκρό, και οι υποψίες πέφτουν, φυσικά, στο πρόσωπο της κοπέλας με το σκοτεινό χάρισμα. Πρωταγωνίστρια η Ελλη Τρίγγου και γύρω της οι Αναστάσιος Ροϊλός, Νίκος Ψαρράς, Τάσος Νούσιας, Κατερίνα Λέχου, Γιώργος Γάλλος, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Θέμις Μπαζάκα.

Το βαρύ πυροβολικό της φετινής τηλεοπτικής σεζόν ρίχνει στο ψαχνό… και (σχεδόν) όποιον πάρει ο Χάρος. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η σειρά προβάλλεται στις 21.00 στον ΑΝΤ1

aftersun

Aftersun της Σάρλοτ Γουέλς

Aftersun - για μετά τον ήλιο. Για να καταπραΰνεις το φλεγόμενο δέρμα, την ένταση της σκέψης, το θυμό. Τον ήλιο που όταν θέλει όλα τα φανερώνει, ή τα καλύπτει με τη θαμπάδα του και τ' αφήνει να σιγοβράζουν μέσα της.

Η Σόφι έχει μόλις γίνει 11. Ο μπαμπάς της, ο Κέιλεμ, σε λίγες μέρες θα γίνει 130. Τουλάχιστον έτσι λέει εκείνη, όταν τον πειράζει, στα home movies που τραβούν στο τυποποιημένο δωμάτιό τους, στο all inclusive ξενοδοχείο στα τουρκικά παράλια, όπου πηγαίνουν, οι δυο τους, για μια εβδομάδα διακοπών, αμέσως μετά το διαζύγιο των γονιών της. Αυτή είναι η Σόφι του 2000 - χαριτωμένη, ολοζώντανη, ένα παιδί που προσπαθεί να καταλάβει και ν' αγαπήσει αλλά απορεί, πληγώνεται, σοκάρεται όταν υποψιάζεται ότι ο μπαμπάς της δυσκολεύεται να είναι μπαμπάς της, να ενηλικιωθεί. Η Σόφι σήμερα, είκοσι χρόνια αργότερα, επιστρέφει με την (παραπλανητική, πάντα), μνήμη της σ' εκείνες τις μέρες, στο ψηφιδωτό από εικόνες και φράσεις, σε αλλεπάλληλα flash backs σε αποσπασματικές στιγμές τρυφερότητας, αδεξιότητας, μοναξιάς, στιγμές που καθόρισαν, τελικά, με διαφορετικό τρόπο, την πορεία και των δυο τους.

Το ντεμπούτο της Σάρλοτ Γουελς που ξεχώρισε ως μια από τις καλύτερες ταινίες της περσινής χρονιάς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 17.50 στο Cosmote Cinema 2

Bella 607 1

Bella της Θέλγιας Πετράκη

Ελλάδα 1986-1987, λίγο πριν την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, λίγο πριν το τέλος του ψυχρού πολέμου.Στα μάτια της Άνθης η χώρα αλλάζει, ο κόσμος αλλάζει και μαζί τους ο Χρήστος μοιάζει να αλλάζει κι αυτός.

Η υπέροχη μικρού μήκους ταινία της Θέλγιας Πετράκη, πολυβραβευμένη σε Ελλάδα και στον κόσμο.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

men

Men του Αλεξ Γκάρλαντ

Η πλοκή της ταινίας είναι αρκετά απλή, για αρχή. Μετά από μία προσωπική τραγωδία, η Χάρπερ αποσύρεται στην πανέμορφη αγγλική εξοχή για να θεραπεύσει το τραύμα της. Ομως κάτι ή κάποιος από το δάσος εμφανίζεται και την παρενοχλεί. Αυτό που ξεκινάει σαν αδιόρατος φόβος εξελίσσεται σε καθολικό εφιάλτη, που φιλοξενεί τις πιο σκοτεινές της αναμνήσεις.

Ο Αλεξ Γκάρλαντ βυθίζεται μαζί με την Τζέσι Μπάκλεϊ σε έναν εφιάλτη που προκαλεί τις αισθήσεις, αν και παραμένει λάτρης και δέσμιος της εικόνας κι όχι της ουσίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

annette 607

Annette του Λεός Καράξ

Αυτή είναι η ιστορία του Χένρι ΜακΧένρι, ενός εριστικού, διανοούμενου, ανερχόμενου stand-up performer, υποβλητικού, κυνικού, οριακά επιθετικού, μιας σύγχρονης εικόνας του γοητευτικού, πολυπρισματικού «κακού». Και της Αν Ντεφρανού, μιας διάσημης σοπράνο, πανέμορφης, γαλήνιας, διαχρονικά θεϊκής. Οι δυο τους ερωτεύονται με πάθος, κάνουν ένα κοριτσάκι, την Ανέτ (η οποία, χωρίς εξήγηση αλλά και με εκπληκτική εξήγηση, είναι μια ξύλινη μαριονέτα) και καθώς τα οικογενειακά βάρη μεγαλώνουν και η φήμη των δυο τραβά αντίθετες κατευθύνσεις, εκείνης προς τον ουρανό, εκείνου προς την κόλαση, η σχέση τους αρχίζει ν’ αποσυντίθεται.

Το μιούζικαλ του Λεός Καράξ και των The Sparks, ένα τραγικό love story, ένα παράδοξο, μαγευτικό έπος για την αγάπη, το μίσος, τη διασημότητα και το femicide. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix

H ταινία είναι διαθέσιμή για ενοικίαση στο Videorama

the eras tour

Taylor Swift: The Eras Tour του Σαμ Ρεντς

Swifties της Ελλάδας ήρθε η δική σας ώρα. Η θρυλική περιοδεία της Τέιλορ Σουίφτ έγινε ταινία και προβάλλεται σε όλο της το μεγαλείο για τα μάτια σας μόνο.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

love, simon 607

Με Αγάπη, Σάιμον (Love, Simon) του Γκρεγκ Μπερλάντι

Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ ένα προάστιο της Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών ζούσε ένα όμορφο, νεαρό αγόρι με το όνομα Σάιμον. Η ζωή του κυλούσε σχεδόν ειδυλλιακά: είχε δύο γονείς και μια αδερφή που τον αγαπούσαν και μια παρέα αχώριστων φίλων και συμμαθητών με τους οποίους μετρούσε αντίστροφα τις μέρες μέχρι την αποφοίτηση. Ομως ο Σάιμον έκρυβε μέσα του ένα μεγάλο μυστικό που τον βασάνιζε. Δεν είχε αποκαλύψει σε κανέναν τη σεξουαλική του ταυτότητα, την οποία κρατούσε επιμελώς κρυφή απ’ όλους γιατί φοβόταν πως αυτό θα καταστρέψει τη ζωή του. Μέχρι που μια ανάρτηση-εξομολόγηση από έναν μυστηριώδη συμμαθητή του με το ψευδώνυμο Μπλου στο κουτσομπολίστικο blog (και διαδικτυακό χώρο εκμυστηρεύσεων) του σχολείου, θα του αποκαλύψει ότι υπάρχει ένα ακόμα αγόρι στο σχολείο του με το ίδιο ακριβώς βάσανο. Η ηλεκτρονική αλληλογραφία μαζί του, διστακτική και με ψευδώνυμο ,θα οδηγήσει σε μια σειρά από παρεξηγήσεις, αλλά θα είναι ταυτόχρονα και η αρχή του δρόμου προς την αποδοχή, την αυτογνωσία και τη μεγάλη ιστορία αγάπης που όλοι οι άνθρωποι αξίζουν.

Η εφηβική γκέι κομεντί που χτυπάει την Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ κάτω από τη μέση και, γιατί οχι, μπορεί να σου αλλάξει και τη ζωή. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix